Koleżanka ze studiów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Koleżanka ze studiów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez J.Harrow (2019-01-02 05:20:58)

Temat: Koleżanka ze studiów

Hej

Wraz z grupą przyjaciół organizowaliśmy wyjazdową imprezę sylwestrową w zabytkowym pałacyku należącym do jednego z nich. Doszedłem już do siebie po wyjściu z 5-letniego związku i postanowiłem odnowić część starych kontaktów. W tym celu zaprosiłem kilkanaście osób ze studiów tak aby powspominać stare czasy oraz dobrze się zabawić. Wśród zaproszonych osób była ona (na potrzeby tego postu będę nazywał ją Ola). Ola była bardzo zdziwiona otrzymanym zaproszeniem lecz pomimo tego, że nie widzieliśmy się przez 2.5 roku postanowiła wraz ze swoją koleżanką wziąć udział w wyjeździe. Od czasu zaproszenia do momentu wyjazdu minął ponad miesiąc i w tym czasie z coraz większą intensywnością zaczęliśmy ze sobą pisać. Na początku raz na kilka dni, później już codziennie (zdarzało się nam pisać nawet do 5 nad ranem). Rozmawialiśmy na wiele tematów przy okazji odkrywając, że mamy o wiele więcej wspólnego niż można się było spodziewać. Ola wykazywała zainteresowanie, często zadawała pytania. Dało się odczuć, że na prawdę dobrze się dogadujemy. Przyznała, że nie sądziła że jestem wrażliwy (na co dzień jestem grafikiem i mam coś w sobie z duszy artysty) oraz doceniała to że mam w sobie coś z romantyka (żeby nie było też potrafię pokazać pazur big_smile ). Sądzę, że te cechy w połączeniu z poczuciem humoru to coś co jej mocno odpowiada.

Nastał dzień wyjazdu i wtedy doszło do pierwszego od dłuższego czasu spotkania na żywo. Zaskoczył mnie fakt iż Ola "na żywo" a Ola z którą pisałem to dwie różne osoby. Zupełnie nie widać było u niej zainteresowania w stosunku do mojej osoby tak jak to było gdy pisaliśmy. Przez te 4 dni kilka razy dłużej porozmawialiśmy ale tylko dlatego, że sam to zainicjowałem. Dało się odczuć że nie ma takiej iskry z relacji przez internet. Co prawda pośmialiśmy się, było bardzo sympatycznie i kulturalnie ale ani razu nie zauważyłem aby to ona jakoś podeszła do mnie, czy się gdzieś przysiadła i zagadała, raczej była skupiona na swojej koleżance i nie opuszczała jej na krok.

Kilka dodatkowych informacji:
- Ola z całego towarzystwa znała tylko mnie, jej koleżanka nie znała nikogo lecz pomimo to nie miały problemu z tym aby się ze wszystkimi zapoznać i dogadać - generalnie czuły się dobrze i towarzystwo im odpowiadało
- Ola nie należała nigdy do jakiś towarzyskich osób - taka średnia krajowa pod tym względem
- Sporo razem tańczyliśmy lecz jako facet z zasadami nie pozwoliłem sobie na jakieś niestosowne zachowania czy gesty - przynajmniej na tym etapie znajomości
- Nigdy nie mieliśmy jakiejś bliższej relacji na studiach (ja w tym czasie miałem dziewczynę i nie byłem zainteresowany)
- Nie zmieniłem się zbyt wiele pod względem mentalności i charakteru więc nie ma mowy o zaskoczeniu
- Pod względem fizycznym też zmian niewiele (przybyło mnie z 73 do 80 w przeciągu tych 2.5 lat - też tego była świadoma gdyż rozmawialiśmy na temat tego że jestem w trakcie powrotu do starej wagi)
- Oboje mamy po 25 lat
- Oboje 3 miesiące temu zakończyliśmy związki - ona półroczny, ja 5 letni
- Ze 2-3 razy przyuważyłem że na mnie spogląda
- To jej zachowanie było obecne od samego początku

Zwracam się do żeńskiej części tego forum z prośbą o pomoc w rozwikłaniu przyczyn takiego zachowania z jej strony. Chętnie odpowiem na dodatkowe pytania jeśli trzeba coś wyjaśnić smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Koleżanka ze studiów

Ciężko tu jednoznacznie stwierdzić co kierowało zachowaniem dziewczyny. Ja widzę dwa powody:
1) Była z koleżanką, koleżanka nikogo nie znała i wcześniej dogadały się, że nie odpuszczają siebie na krok - chciała być w porządku w stosunku do swojej koleżanki i chciała, aby dla niej sylwester również był udany, a nie żeby siedziała sama pod ścianą nie rozmawiając z nikim innym.
2) Może jest na tyle nieśmiała i cicha w realnych stosunkach? Internet to internet, tam możesz udawać zupełnie innego człowieka i możesz się bardziej otworzyć.

Ja bym ją zaprosiła na kawę, wtedy będziecie sami i będziesz mógł sam określić, czy dziewczyna traktuję Cię jak potencjalnego kandydata na chłopaka, czy nie jest gotowa na związek i traktuję rozmowy z Tobą jako czysto przyjacielską relacje.

3

Odp: Koleżanka ze studiów

Co do 1 to jej koleżanka była odpowiednio zaopiekowana przez mojego kolegę więc teoria że musiałaby stać pod ścianą odpada.
Jeśli chodzi o 2 to wiem że ona ma doświadczenie w relacjach z facetami. Ma za sobą 2 poważniejsze związki. Jest mocno samodzielną kobietą i nieśmiałość mi do niej nie pasuje. Poza tym gdyby była nieśmiała to nawet gdy ja inicjowałem rozmowę to by nic z tego by nie było. Problem tkwi w tym, że sama nie dążyła do nawiązania kontaktu. Chodzi o takie zwykłe odezwanie się "jak leci". Dodam też że nie byłem w żadnym stopniu nachalny i nie próbowałem nic robic na siłę.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Koleżanka ze studiów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024