Wiele problemów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Wiele problemów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Wiele problemów

Witajcie,
Przedstawię wam mój problem. W ciągu ostatnich miesięcy, spędziłam bardzo dużo czasu w szpitalu. Okazało się, że mam MRZS i muszę brać sterydy. Przybiło mnie to. Szpital również był dla mnie przykrym miejscem. W dodatku stres związany z nauką i problemy rodzinne. W ostatnim czasie jednak to wszystko jest dla mnie bardzo trudne. Do tego jeszcze przez sterydy tyję. Jest mi strasznie ciężko i bardzo często płaczę z tego powodu. W domu czuję się jakby nikt mnie nie rozumiał. Proszę pomóżcie mi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wiele problemów

Co mówią lekarze, jakie dają szanse na wyleczenie? Na pewno wiele zależy od Ciebie. Dlatego nie poddawaj się, rób wszystko co w Twojej mocy. Czy rodzina nie wspiera Cię w chorobie?

3 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-12-13 16:44:00)

Bardzo trudno jest przyjąć cios, który nagle spada na głowę.
Też jestem przewlekle chora, zespół Sjogrena, przez 10 lat w miarę spokojny, rozhulał się trochę ostatnio. Nie wyzdrowieję już, bo to choroba na cale życie, ale mogę starać się trzymać ją w ryzach, dbać o siebie, pilnować badań i kontroli.
Coż Ci mogę powiedzieć... To naprawdę nie koniec świata, nie wyrok. Można nawet z niepełnosprawnością używać życia i przeżywać chwile szczęścia. Choroba ma swoje rzuty i okresy remisji.
Warto patrzeć na sprawy z innej strony, perspektywy ; pamiętam, jak wybierałam się na swój pierwszy pobyt w szpitalu: postanowiłam podejść do sprawy pozytywnie. Sprawiłam sobie fajną piżamę, pasującą do szlafroka od przyjaciółki, skarpetki z palcami (zawsze mi się podobały, więc skorzystałam z okazji) i oświadczyłam, że idę się lansować na oddziale smile
W szpitalu nudy byłyby jak flaki z olejem, mnóstwo czasu "do przerobienia", ale poznałam fajną panią Anię, z którą gadałyśmy całymi dniami i zapraszałyśmy na kawki pewnego pana Staszka. Czas całkiem miło zleciał, choć po diagnozie przepłakałam wieczór.... no, cóż, czasem w życiu i popłakać trzeba. Nawiasem mówiąc ci moi znajomi byli dużo bardziej poszkodowani ode mnie, a jednak pan Stasiu zarażał pogodą ducha, a pani Ania - otwartością na drugiego człowieka. A poza tym wyspałam się wtedy za wszystkie czasy (młodej mamie wciąż tego było mało) i wypoczęłam tak, że aż po moim powrocie zwróciła na to uwagę wychowawczyni syna z zerówki (a nie wiedziała, że byłam w szpitalu). Przeczytałam na oddziale dwie świetne książki i napisałam recenzje do naszego bibliotecznego dyskusyjnego klubu, wyróżnione potem publikacją przez Instytut Książki.
Mineło 10 lat, nadal żyję, trochę kwękam, ale korzystam z życia ile tylko mogę (np. PTTK), mam nadzieję po jesiennych dolegliwościach wrócić wiosną do odstawionego z konieczności roweru, a także wyjechać na dlugo odkładane wakacje do rodziny za granicą (hip, hip, hurrra! przypomniałam sobie, że w 2019 r. mija mi w pracy 20 lat i kapnie trochę jubileuszowego grosza!!!). Wciąż mam o czym marzyć.
Kochana, jeszcze wiele przed Tobą dobrego!!!

P.S. Sterydy brałam krótko i nie utyłam ani grama. Ale z dwojga złego: cierpieć ból, który nie daje spać po nocach (tak było) czy przybrać parę kilo, zdecydowanie wybieram to drugie. Znam niejedną atrakcyjną mimo puszystości kobietę.

4

Jejku współczuję, mój syn miał podejrzenie tej choroby i wszyscy ogromnie się stresowaliśmy, sama nie spałam po nocach, wiem że dobrze leczone może nie być aż tak bardzo uciążliwe. Może szukaj dalej i się diagnozuj? Pogadaj szczerze z rodzicami, może poszukaj wsparcia psychologa? Doraźnie na uspokojenie tp np. ziołowy nervomix z melisą, trochę psychicznie będzie Ci lżej.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Wiele problemów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024