Związek z dużą różnicą wieku, czy warto o niego walczyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z dużą różnicą wieku, czy warto o niego walczyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez ogryzek (2018-12-03 00:31:42)

Temat: Związek z dużą różnicą wieku, czy warto o niego walczyć?

Witam wszystkich Forumowiczów,

Postanowiłam napisać tego posta, ponieważ bije się z myślami, nie umiem racjonalnie myśleć na ten temat, być może któraś z Was miała taką sytuację.

Zacznę od początku. Zakochałam się w facecie starszym ode mnie 24 lata, ja mam 21, on 45. On po rozwodzie, ja studentka, do tego jest kolegą mojej matki. Pochodzę z bardzo zamożnej rodziny, on też jest dobrze sytuowany, nigdy nie patrzyliśmy na siebie przez pryzmat pieniędzy. Do tego dzieli nas odległość ok 600km.

Znamy się od lutego tego roku, z mojej strony zaiskrzyło w lipcu, spotkaliśmy się ponownie we wrześniu, do tego czasu nie utrzymywaliśmy kontaktu. We wrześniu spędziliśmy cudowny tydzień we dwoje, jasno mnie podrywał, ja jego też. Calowalismy sie, dotykalismy itd, ale nie spaliśmy ze sobą. Za dużo powiedziane, że zostaliśmy parą no ale utrzymywaliśmy codzienny kontakt, pisaliśmy dwuznaczne wiadomości, itd. Do listopada spotkaliśmy się raz przez ten czas. Tuż po spotkaniu on zerwał kontakt, powiedział, że niestety nie decyduje sama o sobie, bardzo duży wpływ mają na mnie moi rodzice (prawda), że kontrola którą nade mną sprawują nie wróży dobrze na wspólną przyszłość, że chciał się zaangażować ale boi się, że moja matka zniszczy nasz związek jednym pstryknięciem palca. Nie zgadzam się tym, ale nie słuchał moich argumentów. Nie rozmawiamy 3 tygodnie.

Moi rodzice teoretycznie nie wiedzieli, że utrzymujemy kontakt i że coś między nami jest. Praktycznie - matka wszystko wiedziała, próbowała nawet przez "pośredników" powiedzieć mu, że ma urwać ze mną kontakt.

Ja nadal jestem w nim zakochana, bardzo ciężko mi się bez niego funkcjonuje. Chciałabym z nim być. I tutaj pytanie - czy warto o niego walczyć? Wkrótce ma urodziny, zastanawiam się czy do niego nie pojechać.

Powiedzcie proszę, czy to nie jest desperacja? Próba walki na siłę, gdy on nie chce? Wydaje mi się, że on jest zagubiony w tej sytuacji ale prawda jest taka, ze to mój pierwszy poważny związek i nie wiem jak powinnam się zachować.

Dziękuję za przeczytanie wypocin smile

pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek z dużą różnicą wieku, czy warto o niego walczyć?

Czego byś oczekiwała Ogryzku? Romansu przelotnego, związku? Byłaś wcześniej zakochana? rozmawialiście o tym?

3

Szczerze? Nie byłam nigdy tak naprawdę zakochana, teraz jestem... pierwszy raz.

Z mojej strony absolutnie żadna przelotna zabawa nie wchodzi w grę, tylko i wyłącznie faktyczny związek. Nie umiem natomiast ocenić jego w tej kwestii, on mieszka w miejscowości turystycznej, duża rotacja ludzi itd Wiem, że w wakacje z kimś się spotykał (turystyka), ale zapewniał mnie, że nic między nimi nie ma. Nie rozmawialiśmy o przyszłości.

4 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-12-03 11:20:38)

Ty się zakochałaś. Gdyby mężczyzna w jego wieku poczuł to samo i miał podobne podejscie jak Ty, nie zrezygnowałby tak łatwo.
Bo w tym wieku juz się ma świadomość, ze nie tak łatwo się naprawdę zaangażować.
Nie omijałby Twoich rodziców, zrzucając na nich trochę szczeniacko winę, ze jakoby za bardzo strzeżoną córką jesteś, ale postarał się o ich zaufanie w tym względzie.
To nie jest problem dla zakochanego, wiedzącego czego chce 40 latka.
Sama róznica wieku to nie az taka tragedia, moża przezyc i 20 lat i dzieci wychować..
A jeśli On chciał przygody tylko, też powinien przedstawić sprawę jasno.

Ps.sama seksualna fascynacja to za mało na zwiäzek, a co dopiero poważny.wiesz jakie miał zycie, dlaczego jest sam, czego pragnie, co jest dla niego ważne, jakie wartości wyznaje?

5

ogryzek napisał/a:

pytanie - czy warto o niego walczyć?

Ja jestem gościem w jego wieku i powiem Ci tak młoda damo - daj se siana.
Dla 45 letniego faceta, dwudziestoletnie dziewczynki, to są jeszcze dzieci, większość z tych facetów ma córki w twoim wieku.
Dla 45 letniego faceta, jakikolwiek związek z dwudziestoletnią dziewczyną, to jest jakaś abstrakcja,
nie mieszcząca się w żadnych zdroworozsądkowych kategoriach. Trudno mieć do Ciebie pretensje o to, że czujesz to co czujesz,
ale od tego są właśnie rodzice i na całe szczęście Ty takich masz, żeby chronić Was, młode dziewczyny, przed taki typami.
Chcesz poznać prawdę o tym swoim Romeo? Chcesz wiedzieć dlaczego naprawdę uciął z Tobą kontakt zamiast walczyć o wielką romantyczną miłość?
Jak chcesz, to ja Ci powiem.
Żadnej wielkiej, a już tym bardziej romantycznej miłości tutaj nie ma. Jedno jedyne co tutaj jest, to apetyt na twoje młode ciało. Koniec.
Facet myślał, że szybko Cię zbajeruje i zaciągnie do łóżka. Na tym wasz związek miał polegać i poza ten etap nigdy by nie wyszedł.
Kiedy nie dostał tego na co liczył, najwidoczniej zrezygnował uznając, że gra nie jest warta świeczki, bo za dużo zachodu to wymaga.
Kłopotliwi rodzice z jednej strony, dosyć spora odległość z drugiej strony, to tylko niepotrzebne komplikacje, a żadnej gwarancji na finał.
Policzył, pomyślał, stwierdził że to bez sensu. I tutaj bajka się kończy. Ciąg dalszy dopisujesz już sobie sama w swojej głowie.
Całkiem niepotrzebnie, bo tylko robisz sobie kuku. Mało chłopaków w twoim wieku? Możesz wybierać i przebierać jak w ulęgałkach.
Na co Ci stary dziad, dla którego będziesz tylko materacem w wolnym czasie, dopóki mu się nie znudzi tatusiowanie albo nie pozna młodszej.
Taki będzie finał tej historii, bo każda się kończy tak samo, a ta nie jest ani niepowtarzalna, ani jakaś wyjątkowa. Było tu takich pełno.
Kolejny banalny romans z banalnym zakończeniem. Wyciągnij naukę i słuchaj rodziców, bo nie chcesz tego przeżywać na własnej pupie.

6

ogryzek napisał/a:

Wkrótce ma urodziny, zastanawiam się czy do niego nie pojechać.

OJ NIE, tylko nie lataj za nim

ogryzek napisał/a:

Powiedzcie proszę, czy to nie jest desperacja?

zdecydowanie byłaby to desperacja....

Tak to w życiu jest , mężczyźni obiecują piękne rzeczy a koniec końców na obietnicach się kończy. Jesteś jeszcze młoda i pewnie o tym nie wiesz. Tylko czyny świadczą o miłości . Ciesz się ,że rodzice Cię uchronili bo poszłabyś z nim do łóżka i płakała.
Z jego strony to gra w której wygraną jest zaciągnięcie Ciebie do łóżka.

7

Kochany  Ogryzku,
zacznijmy od tego,że wspaniale,że się zakochałaś-pierwszy raz jest piękny,jednak rzadko trafiony.Nie chcę być okrutna,jak moje przedmówczynie,ale one niestety mają rację.Gdyby z tej drugiej strony,było to samo uczucie co u ciebie.Mężczyzna by  nie zrezygnował!!!!!!!!!Musisz to zrozumieć.Żadna różnica wieku,nie jest przeszkodą dla mężczyzny,jeśli na prawdę mu zależy.Niestety,latanie za nim,myślenie itp. to błąd!!!!On tego chce i dowartościowuje się twoim kosztem.W tych szachach możliwa jest tylko twoja przegrana.Nie będzie romantycznej miłości po za tą w twojej głowie.W jego głowie jest co innego.Obojętnie co będzie mówił,będzie to tylko i wyłącznie punkt widzenia mężczyzny w tym wieku i nie licz na to,że on jest inny.Bo nie jest!!!!!!!Zalecam zimny prysznic i brak kontaktu z nim.

8

Widzę dwie drogi:

-- całkowicie się od niego dystansujesz, na zasadzie "jestem w Tobie zakochana, ale realnie nie mamy szans stworzyć rodziny, więc nie rozwijajmy naszych uczuć i relacji"; od tej pory jest jak dawniej bez względu na uczucia w sercu;

-- drugie rozwiązanie, to skryty romans, aby matka was nie zniszczyła; zakochanie, seks; to minie za pół roku i wtedy się rozstaniecie

Jak widzisz nie widzę Was jako rodziny. Romans jest ryzykowny, a gwałtowne rozstanie teraz bolesne.
Poza tym będziesz pilnowana, 600km to daleko nawet jak masz pieniądze to kradzenie czasu w ukryciu przed matką będzie trudne.
Dlatego lepsze jest pierwsze rozwiązanie.

Można by kiedyś iść razem na seks, ale przecież nie o seks Ci chodzi.

Jest jeszcze takie rozwiazanie, że będziesz z nim przyjaźnić się wirtualnei aż zauroczenie się samo wypali.

9

Dziękuję. Boli to co piszecie, ale macie rację i w głębi duszy chciałam to usłyszeć od kogoś obcego.

Pozdrawiam...

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z dużą różnicą wieku, czy warto o niego walczyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024