Hej dziewczyny!
Chciałam was zapytać co o tym myślicie. Jestem ze swoim chłopakiem od dwóch lat i bardzo go kocham, nie wyobrażam sobie bycia z kimś innym mimo to ze czasem jest między nami kiepsko i różne myśli mam, ale na pewno nie zdradziłabym ani nie odeszłabym od niego.
Od dwóch lat studiuje, lecz mam beznadziejna grupę liczy 5 osób, próbowałam zakolegowac się i na początku było dobrze, ale jak nauczyciele zaczęli mnie chwalić to dziewczyny zrobiły się niemile, chyba zazdrość..
na grupowych zajęciach siedzę zawsze sama, wiele osób to zauważyło. Udało mi się zakolegowac z taka Kasia i przez nią poznałam takiego Mateusza, który jest z Anglii i ma swoją ekipę która mówi tylko po angielsku (kierunek studiów to filologia angielska) i zaczęłam z nim rozmawiać i liczę na to, ze uda mi się wkręcić w jego ekipę i dzięki temu nauczę się jeszcze lepiej języka bo jak na razie poziom nauki jest tutaj niski.
Rozmawiam i trochę z nim pisze, bez żadnego flirtu i głównie rozmawiamy o Anglii, kulturze, różniących, o języku. Czysto koleżeńsko. Ale mimo to, zle się z tym czuje wobec mojego partnera. Ale naprawdę czuje się samotna na tych dziennych studiach, ja nie jestem typem samotniczki musze mieć z kimś kontakt uwierzcie mi, ze trudno jest wytrzymać 6h na wykładach i z nikim nie rozmawiać, a teraz jest szansa ze będę miała znajomych.
Wg was postępuje wporzadku? Czy jednak nie? Mój partner nie pisze z innymi, bo pracuje w typowo męskiej firmie, ale zamierza iść na studia, a on jest kontaktowy i myśle ze tez wtedy zawrze jakieś znajomosci. Proszę napiszcie co o tym myślicie
1 2018-12-03 01:09:17 Ostatnio edytowany przez Leokadiaa. (2018-12-03 01:15:24)
Przy takich granicach jest ok. Nikt nawet tego nie musi wiedzieć. Tylko trzeba pozostać w tych granicach i nie isc w strone flirtu
3 2018-12-03 01:41:15 Ostatnio edytowany przez Leokadiaa. (2018-12-03 01:45:00)
Przy takich granicach jest ok. Nikt nawet tego nie musi wiedzieć. Tylko trzeba pozostać w tych granicach i nie isc w strone flirtu
Dziękuje za szybka odpowiedz, trochę mnie uspokoiłas! Nieee, nie jestem taka, nie potrafiłabym. Tylko jak mówiłam wcześniej - zwariować można w szkole przez tyle godzin, znajomych poza jedna przyjaciółka tez za bardzo nie mam i mój partner za dużo w ciągu dnia ze mną nie pisze ani nie rozmawia, ale już się o to nie czepiam.
A ten Mateusz raczej tez taki nie jest, bo on ma naprawdę dużo przyjaciółek w grupie i nic takiego nie zauważyłam zeby na mnie jakos inaczej „patrzył”
Będąc w związku możesz mieć tylu kolegów ile tylko chcesz. Nie powinnaś czuć się z tym źle.
Będąc w związku możesz mieć tylu kolegów ile tylko chcesz. Nie powinnaś czuć się z tym źle.
Po prostu czułam, ze to może być niewporzadku wobec mojego partnera, ale skoro to tylko kolega..
Dokładnie.
Nie robisz niczego złego.
Kolegów możesz mieć do woli, ale nie robiłabym z tego tajemnicy przed chłopakiem, bo jeśli będziesz utrzymywała z nim stały kontakt, a Twój facet nie będzie o tym wiedział, a potem przez przypadek się dowie, to może czuć się nieswojo.
Skoro czujesz się z tym źle to pytanie dlaczego?
Twój partner bywa zazdrosny? Musisz przed nim taką relację ukrywać? A może po prostu rozmawiasz z kolegą dużo częściej niż partnerem skoro on tak rzadko do Ciebie pisze? Przeważnie nikt nie czuje się źle rozmawiając z kolegą/koleżanką tylko dlatego że jest w związku.To na jakie tematy rozmawiacie małe ma znaczenie, można się zauroczyć kimś kto o kolekcji znaczków rozprawia. Ważne żeby ta relacja nie zajmowała więcej czasu niż relacja z partnerem, szczególnie po zakończeniu zajęć i powrocie do domu.
Nie ma nic w tym złego, ale że kobiety ciągnie do zagraniczniaków, to pewnie prędzej czy później coś odwalisz. Moim zdaniem rodzi się zdrada. Powoli, bo powoli, ale to zbyt schematyczne niestety.
10 2018-12-05 15:03:40 Ostatnio edytowany przez 1990rusałka (2018-12-05 15:12:13)
Kobiety ciągnie do zagranicznych? Błagam czy możesz nie pisać tak jakby o wszystkie chodziło. Mnie nie ciągnie bo jestem polką i szukałabym wśród polaków. Ale też nic złego jak ktoś woli zagranicznych