Czy to jest zdrowe? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czy to jest zdrowe?

Witam, jestem z chłopakiem 5 lat.
Nadal jesteśmy na etapie chłopak dziewczyna ale mieszkamy juz ze sobą.
Ostatnio kolega mojego chlopaka zaproponował mu wyjazd za granicę, co prawda na dwa dni ale zaproponował wyjazd tylko we dwójkę beze mnie.
Na początku myślałam, że spoko przecież to tylko dwa dni taki męski wypad i to nic takiego ...
no alee potem tak sobie uzmysłowiłam czy to jest normalne ze chłopak jedzie sam z kolegą tam i spotykają swoich znajomych ale ci znajomi to 3 pary.
Chodzi mi o to czy on powinien jechać czy raczej powinien ze mna zostać. Nie jestem zazdrosna ale po prostu smutno mi się zrobiło wiedząc, że inne pary mogą jechać razem i nie ma z tym problemu albo nawet jechać razem i ten kolega. A u nas tak nie mogło być bo kolega nawet mi nie zaproponował. Dodam ze u nas jest na zasadzie znajomi chłopaka i moi znajomi nie ma czegoś takiego jak wspólni znajomi.
Bo skoro ja bym nie mogła lecieć sama z kolezanką na taki wypad bo by mnie nie puścił to z jakiej racji on może.

Czy ja juz przesadzam ?
Co myślicie?
Proszę o szczere opinie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to jest zdrowe?

co to znaczy, że by cię nie puścił?

3

Skoro tamci znajomi cię nie znają, to może po prostu nie chcieli proponować, bo jadą ludzie, którzy się znają. Najprostsze wyjaśnienie jak dla mnie. Gdyby tak było, że znam tylko jedną osobę z pary, mimo że długo znam się z tą osobą, to ona nigdy nie zadbała o to, żeby poznać się w większym gronie, to proponowanie tak nagle wyjazdu za granicę (bez zaproponowania wcześniej nawet jakiegoś piwa razem, cokolwiek), byłoby niezręczne.

Najwyraźniej sama też nie dążyłaś do poznania znajomych chłopaka, więc nie macie relacji. Teraz dołączyć się do wypadu - moim zdaniem - byłoby dziwne, ale przecież możesz na przyszłość zadbać o to, żeby poznać jego znajomych, żeby móc większą paczką wyjeżdżać bez dyskomfortu, że jedzie ktoś obcy.

4

barbra30 napisał/a:

Witam, jestem z chłopakiem 5 lat.
Nadal jesteśmy na etapie chłopak dziewczyna ale mieszkamy juz ze sobą.
Ostatnio kolega mojego chlopaka zaproponował mu wyjazd za granicę, co prawda na dwa dni ale zaproponował wyjazd tylko we dwójkę beze mnie.
Na początku myślałam, że spoko przecież to tylko dwa dni taki męski wypad i to nic takiego ...
no alee potem tak sobie uzmysłowiłam czy to jest normalne ze chłopak jedzie sam z kolegą tam i spotykają swoich znajomych ale ci znajomi to 3 pary.
Chodzi mi o to czy on powinien jechać czy raczej powinien ze mna zostać. Nie jestem zazdrosna ale po prostu smutno mi się zrobiło wiedząc, że inne pary mogą jechać razem i nie ma z tym problemu albo nawet jechać razem i ten kolega. A u nas tak nie mogło być bo kolega nawet mi nie zaproponował. Dodam ze u nas jest na zasadzie znajomi chłopaka i moi znajomi nie ma czegoś takiego jak wspólni znajomi.
Bo skoro ja bym nie mogła lecieć sama z kolezanką na taki wypad bo by mnie nie puścił to z jakiej racji on może.

Czy ja juz przesadzam ?
Co myślicie?
Proszę o szczere opinie

Sama piszesz Nadal jesteśmy na etapie chłopak dziewczyna więc chłopak i jego znajomi tak Ciebie traktują,nie jako dziewczynę chłopaka, tylko jako jego nie zobowiązującą do niczego znajomą. Więc o co ta pretensja??? Takie rzeczy ustala się z chłopakiem zanim się zamieszka razem - co i jak postępować.

5 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-12-08 14:47:30)

Nie da się tego ustalić wcześniej. Niekoniecznie musi to oznaczać wykluczanie Ciebie. Może robi to dla kolegi, chcą faktycznie obgadać męskie sprawy przy okazji takiego wyjazdu. Powiedz chłopakowi, że w przyszłości chętnie poznasz jego znajomych. I obserwuj co dalej.

Natolinka przeczysz sama sobie w tym poście- a chyba chodzi o oburzenie mieszkania bez ślubu..

I jeszcze jedno:masz precedens- nie może Ci zabraniać wyjeżdżać z koleżankami solo.

6

To że Cię nikt nie zaprosił (piszesz, że macie "oddzielnych" znajomych) może wynikać z tego, że oni się trzymają całą paczką. A czemu nie poprosiłaś chłopaka, żeby podpytał kolegi, czy nie może Cię zabrać? Mnie bardziej niż sam wyjazd zmartwił tekst, że Ty byś nie mogła pojechać sama z koleżanką. Troche takie podwójne standardy

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024