Witam wszystkich! Mam spory problem z opadającymi powiekami ;( Słyszał ktos może o zabiegu liftingu powiek przy pomocy plazmy? Dzięki temu nadmiar skóry ma bezkrwawo odparować, przy czym powieka ma pozostać w pełni ruchoma. Brzmi trochę strasznie ale podobno jest całkiem bezpiecznie, bezboleśnie i w ogóle. Taki zabieg wykonuje np. klinika SPAM, na jakimś forum ostatnio o niej przeczytałam. Może ktoś słyszał o tym miejscu? Szukam opinii!
1 2018-11-21 12:52:55 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-11-21 14:18:52)
Mam podobny problem z jednym okiem.. Może nie widać tego mocno, ale sama jak się skupiam na tym to to jest tragedia.
Mi pomoglo smarowanie powiek świetlikiem
Świetlik pomaga na opadającą powiekę??
Mam problem z opadającymi powiekami, myslę że po części z racji wieku, po części wina genów. I ty mam pytanie, czy któraś z pań miała robioną korektę laserem i czy faktycznie jest efekt ?
nie wiem czy laserem da się to zrobić czy jednak po prostu zabiegiem medycyny estetycznej w sensie chirurgicznie
chyba laser jest pomocny jedynie w młodszym wieku kiedy jeszcze kolagen się produkuje i wtedy laserowo się go stymuluje żeby było go więcej. Jednak po pewnym roku życia już go jest za mało i nawet laser nie pomoże tylko cięcie. Zawsze możesz też żeby nie ingerować tak mocno zastosować sobie po prostu podciąganie optyczne dzięki rzęsom sztucznym
to ładnie otwiera oko, jest eleganckie a jeszcze jak nauczysz się cieniować powieki wyżej to efekt liftingu optycznie murowany ![]()
Można trenować opadajaca powieki. Zresztą lekarze doskonale wiedzą że to najlepsza forma niwelowania opadajacej powieki, ale o tym nie mówią.
Wpisz w YT ćwiczenia na opadajaca powieke.
Podobno warto też smarować takie powieki maścią ze świetlikiem
Tylko operacja, koszt naprawdę nie duży biorąc pod uwagę, ze załatwia się temat za jednym razem
Od siebie polecam zajrzeć sobie na stronę
https://isport.net.pl/blefaroplastyka-p … lescencja/
Opisane jest tutaj w jakich sytuacjach warto jest rozważyć zabieg oraz jak przebiega rekonwalescencja.