Samotność w ciąży. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Samotność w ciąży.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Samotność w ciąży.

Hej dziewczyny.  Piszę do was,  abyście pomogli mi w życiowym problemie.  Innymi słowy jestem w 11 tygodniu ciąży.  Jestem w związku na odległość od 2 lat. (mamy po 19 lat z partnerem).  Ogólnie zacznę od początku,  jego rodzina poniża mnie bo jestem z niniejszej miejscowości,  klasa społeczna itp.  O ciazy dowiedzieliśmy się we wrześniu,  na początku było strasznie,  zero wsparcia z jednej i z drugiej strony.  Lecz moja rodzina to zaakceptowała i daje mi wsparcie.  Jego zaś notorycznie krytykuje. Parter początkowo nie chciał dziecka (chwilą oddać lub usunąć).  Po czasie stwierdził że damy radę.  W październiku pojechał na studia do Poznania (dystans jaki nas dzieli to 101km). Początkowo było okej,  lecz przykro mi było że zostałam z ciąża sama.  Po tygodniu mój facet zaczął wychodzić z nowopoznanymi dziewczynami,  dla mnie nie ma czasu,  piszę do mnie koło 30 minut dziennie.  Nie interesuje się jak z dzieckiem. :( notorycznie daje mi wątpliwości że mnie zdradza.  Wychodzi dzień w dzień z nimi.  Prosiłam go by zmniejszył ten kontrakt,  albo w ogóle żeby go nie było.  Lepiej żeby znalazł sobie kolegów.  Dowiedziałem się też że zaczął się spowiedziac i żalić na nas iż nie jest gotowy na dziecko. Ja żyję w stresie,  sama w mieście z rodziną.  Nie chcę się rozchodzic.  Nie wiem co zrobić w tej sytuacji.
Dodam że mam jeszcze szkole.  Do maja.  Liczę na waszą pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Samotność w ciąży.

Twój facet jest niedojrzały, nie będzie z niego ani ojca dla dziecka, ani partnera dla Ciebie. Im prędzej się z tym pogodzisz, tym lepiej dla Ciebie.

Niestety, w ciąży już jesteś, więc teraz musisz przejść przyspieszony kurs dorosłości i nauczyć się radzić sobie. Faceta możesz podać o alimenty.

3

Tak jak Cyngli pisze. On szuka jeszcze wrazen i innych kobiet i seksu. A Ty zostalas sama z ciaza i trzeba sie pogodzic i go zostawic.

4

Nie jestem zwolennikiem tego, że dziewczyna w ciąży siedzi w domu i zmaga się z całą sytuacją sama, a facet jedzie do innego miasta i sobie studiuje. Ja wiem jak wyglądają studia i jak młody człowiek rzuca się w wir nauki, imprez, nowych znajomości..Twój facet raczej nie będzie dobrym tatą i do Ciebie nie wróci , nie da Ci wsparcia bo już go nie dostajesz. Jesteście młodzi i niegotowi na dziecko , niestety Ty wyjścia nie masz i musisz właśnie przejść kurs przyspieszonej dorosłości, przykro mi że zostałaś z tym sama, bardzo Ci współczuję.. skup się na sobie, zbliż z rodziną, zadbaj o finanse i ewentualne alimenty. W ogóle jednego nie rozumiem.. dlaczego Twój chłopak wyjechał sobie studiować do innego miasta zamiast pójść do pracy i zadbać o Was?

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Samotność w ciąży.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024