Temat inicjatywy w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Temat inicjatywy w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Temat inicjatywy w związku

Cześć,

jestem ze swoją dziewczyną 1.5 roku. Ja mam 27 lat, ona 25. Mam problem, który jest ze mną od dłuższego czasu, a jest nim inicjatywa w związku. Nie mieszkamy razem, widujemy się najczęściej 1, 2 razy w tygodniu (kiedy nie dzieje się nic szczególnego, typu wspólny wyjazd itp). Podczas spotkań jest zawsze super i tutaj się bardzo dobrze zgrywamy. Chodzi o ich częstotliwość i z czyjej inicjatywy do nich dochodzi. Bo wygląda to tak, że w 90% z mojej. Pracujemy sporo ale moim zdaniem bez problemu moglibyśmy się widywać częściej. I nawet mówiłem o tym dziewczynie kilkukrotnie, że jednak chciałbym się widywać częściej i żeby może ona czasem coś zaproponowała ale jest to bezskuteczne. Przez tydzień-dwa po rozmowie faktycznie zadziała ale potem wszystko wraca do "normy". Kocham ją, ona kocha mnie (co podkreśla) a jej argumentem jest, że ona się przyzwyczaiła do takiego trybu życia i ciężko się jej przestawić (nie miała chłopaka przede mną przez kilka lat).

Jestem typem człowieka, który strasznie nie lubi się narzucać, a tak odbieram ciągłe proponowanie wszystkiego przeze mnie. Dlatego jest mi z tym ciężko. Czy wśród Was są dziewczyny, które też są tak pasywne w związku jeśli chodzi o wspólne spędzanie czasu? Czy uważacie, że jest coś co mogę zrobić aby zmienić obecną sytuację? Chciałbym usłyszeć opinię osób "z zewnątrz" na tę sprawę, może ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Bo jest to jedyny temat który powoduje jakieś zgrzyty w naszym związku. Dzięki za wysłuchanie smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Temat inicjatywy w związku

Skoro Ci nie pasuje jej pasywność, no to ją zostaw. Jaki sens ma pytanie jak jest u innych? Skoro Ty masz do czynienia z taka jaka jest?

3 Ostatnio edytowany przez canarios (2018-11-03 23:18:06)

Odp: Temat inicjatywy w związku
Marek91 napisał/a:

Cześć,

jestem ze swoją dziewczyną 1.5 roku. Ja mam 27 lat, ona 25. Mam problem, który jest ze mną od dłuższego czasu, a jest nim inicjatywa w związku. Nie mieszkamy razem, widujemy się najczęściej 1, 2 razy w tygodniu (kiedy nie dzieje się nic szczególnego, typu wspólny wyjazd itp). Podczas spotkań jest zawsze super i tutaj się bardzo dobrze zgrywamy. Chodzi o ich częstotliwość i z czyjej inicjatywy do nich dochodzi. Bo wygląda to tak, że w 90% z mojej. Pracujemy sporo ale moim zdaniem bez problemu moglibyśmy się widywać częściej. I nawet mówiłem o tym dziewczynie kilkukrotnie, że jednak chciałbym się widywać częściej i żeby może ona czasem coś zaproponowała ale jest to bezskuteczne. Przez tydzień-dwa po rozmowie faktycznie zadziała ale potem wszystko wraca do "normy". Kocham ją, ona kocha mnie (co podkreśla) a jej argumentem jest, że ona się przyzwyczaiła do takiego trybu życia i ciężko się jej przestawić (nie miała chłopaka przede mną przez kilka lat).

Jestem typem człowieka, który strasznie nie lubi się narzucać, a tak odbieram ciągłe proponowanie wszystkiego przeze mnie. Dlatego jest mi z tym ciężko. Czy wśród Was są dziewczyny, które też są tak pasywne w związku jeśli chodzi o wspólne spędzanie czasu? Czy uważacie, że jest coś co mogę zrobić aby zmienić obecną sytuację? Chciałbym usłyszeć opinię osób "z zewnątrz" na tę sprawę, może ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Bo jest to jedyny temat który powoduje jakieś zgrzyty w naszym związku. Dzięki za wysłuchanie smile

Piszesz i mówisz jak kobieta, i zachowujesz się też jak kobieta. Inicjatywa należy do faceta. Każda kobieta pyta na forum jak to jest u was i porównuje swój związek do innych kobiet."nie chcę się narzucać,żeby nie wyjść na desperatkę"-czy coś ci to przypomina? Wy jesteście chyba przyjaciółmi skoro ona nie chce się zbyt często spotykać. Ty powinieneś tak ostro ją atakować, jeśli ci na niej zależy, aż do momentu kiedy ci powie,że coś z tego będzie albo powie ci "spadaj" i wtedy sytuację masz klarowną. To, co w tej chwili się odbywa między wami to długotrwałe podchody, których wynik jest nieznany. To wielka niewiadoma. Musisz być bardziej zdecydowany w działaniu. Wóz albo przewóż.Pełne ryzyko.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Temat inicjatywy w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024