Związek z klamczuchem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Związek z klamczuchem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Związek z klamczuchem

Witajcie,

czy są tu na forum osoby, które żyły w związku z mężczyzną, który notorycznie kłamie, oszukuje, tworzy swoją własną prawdę?

Byłam z kimś takim kilka lat.Mimo,ze związek ten wykanczal mnie psychicznie, ciągle do siebie wracamy. Wiem, że na dłuższą metę nie ma to sensu, ale ciągnie nas do siebie. Da się zmienić taka osobę? Jak do niej dotrzeć? Gdy kłamstwa wychodzą na jaw, on znika. Ucieka od problemów, a ja cierpię.Spotkal się ktoś kiedyś z taką sytuacją?

Zaznaczam, że wiem, że muszę poddać się terapii, bo to chora miłość, ale muszę uporządkować swoje myśli, w oczekiwaniu na wizytę u specjalisty.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek z klamczuchem

nie da się kogoś zmienic.

3

Jeśli tak bardzo korci cię, żeby znowu z nim zacząć, to zacznij, ale postanow sobie na przykład, że przy pierwszym kłamstwie od razu i definitywnie, bez żadnych z nim dyskusji po prostu z nim zerwij, a potem nigdy więcej nie wracaj już do niego, ponieważ kłamca jest, był i będzie kłamcą. I to wbij sobie raz na zawsze od głowy. Jeśli będziesz miękka, to wiele jeszcze lat pociagniesz ten absurd. Powodzenia.

Byłam z mitomanem 7 lat.
Nie da się takiej osoby zmienić, przykro mi. Próbowałam wszystkich dostępnych technik, o których wiedziałam (jedynie nie ośmieszałam go jawnie przed znajomymi, ale to dlatego, że bym potem dostała). Nic nie dawało rady, to są chorzy ludzie.
Np. mój twierdził m.in., że był w Legii Cudzoziemskiej, opowiadał barwne historie. Wypytałam się jego rodziny i oczywiście w żadnym wojsku nigdy nie był. I tak pewnego dnia, jak byliśmy sami, znowu zaczął to swoje "Jak byłem w wojsku...". Przerwałam mu i powiedziałam, że wiem doskonale, że w żadnym wojsku nie był. Przyznał się, że kłamał, okej. Następnego dnia, gdy również sami byliśmy, zaczął "A kiedy byłem w wojsku..." hmm hmm hmm Zresztą on sobie połowę życia wymyślił.
Nie trać czasu i nerwów na bycie z kimś takim. W końcu dojdzie do tego, że nie będziesz wiedziała, co jest prawdą, a co kłamstwem. Jak w takiej sytuacji takiemu człowiekowi ufać?

5

Nie ma takiej możliwości żeby zmienić taką osobę. Nie łudź się bo zmiana nigdy nie nastąpi zawsze będzie taki sam.

A ty zawsze będziesz z tego powodu cierpieć.

6

Nie mówisz jakie kłąmstwa, może on skrywa się przed tobą za zasłoną kłąmnstw i matactwa. To jest dziecinada, nie będziesz ani bogata ani szczęśliwa, tylko okłamana! Jeśli kłąmstwo jest lekkie jak zjadłem coś innego niz to co mi zostawiłaś - to mzę być droczenie się. Ale jesli kłamie na temat poprzedniego związku to znaczy że nie chce cię stracić. Każde kłąmstwo ma jakiś powód. Możęsz go przyłapać na kłąmstwie i mu udowodnić że skłamał jak go będizesz łapać i obrażać się na niego to wkońcu zwalczysz. o ile osoba nie ma wieku ponad 30 lat. Bo wtedy możęsz tak bujać się aż 2 lata i dopiero mieć efekt. Wszystko zależy od twego poczucia czasu i jego współpracy. Ewentualnie mozesz zabrać go do dobrego hipnoterapeuty, za 2-3 seanse oduczy się na stałe kłamania. Praca z hipnozą tylko przyniesie efekt - zwykły psycholog nic tu nie wskóra.

Wiola M napisał/a:

Nie mówisz jakie kłąmstwa, może on skrywa się przed tobą za zasłoną kłąmnstw i matactwa. To jest dziecinada, nie będziesz ani bogata ani szczęśliwa, tylko okłamana! Jeśli kłąmstwo jest lekkie jak zjadłem coś innego niz to co mi zostawiłaś - to mzę być droczenie się. Ale jesli kłamie na temat poprzedniego związku to znaczy że nie chce cię stracić. Każde kłąmstwo ma jakiś powód. Możęsz go przyłapać na kłąmstwie i mu udowodnić że skłamał jak go będizesz łapać i obrażać się na niego to wkońcu zwalczysz. o ile osoba nie ma wieku ponad 30 lat. Bo wtedy możęsz tak bujać się aż 2 lata i dopiero mieć efekt. Wszystko zależy od twego poczucia czasu i jego współpracy. Ewentualnie mozesz zabrać go do dobrego hipnoterapeuty, za 2-3 seanse oduczy się na stałe kłamania. Praca z hipnozą tylko przyniesie efekt - zwykły psycholog nic tu nie wskóra.

Totalnie się z tym nie zgadzam.
Po pierwsze: kłamstwo to droczenie się?!
Po drugie: kłamanie na temat poprzedniego związku wybielając siebie sprzedaje kłamliwy obraz danej osoby. Ja bym osobiście chciała wiedzieć, z kim zamierzam się związać.
Po trzecie: nie każde kłamstwo ma konkretny powód. Np. mój ex otwarcie w końcu przyznawał, że kłamie ludziom, żeby zobaczyć, "ile są w stanie łyknąć". Często nic więcej się za tym nie kryło.
Po czwarte: "Możęsz go przyłapać na kłąmstwie i mu udowodnić że skłamał jak go będizesz łapać i obrażać się na niego to wkońcu zwalczysz. o ile osoba nie ma wieku ponad 30 lat. Bo wtedy możęsz tak bujać się aż 2 lata i dopiero mieć efekt" - takiej bzdury nigdy nie przeczytałam.
Po piąte: "Ewentualnie mozesz zabrać go do dobrego hipnoterapeuty, za 2-3 seanse oduczy się na stałe kłamania" - śmiechłam.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Związek z klamczuchem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024