RAK - Jak być dla niej wiekszym oparciem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » RAK - Jak być dla niej wiekszym oparciem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez d1kp007 (2018-10-30 15:30:05)

Temat: RAK - Jak być dla niej wiekszym oparciem?

Witam, w jaki sposób mogę jeszcze bardziej być wieszym oparciem dla moje dziewczyny (jesteśmy razem rok i planujemy za kilka mies razem mieszkac) jej mama ma raka piersi, pomogle jej mamie pokazując rozne diety np. dr budwig, rozne ziola na raka itp. wyniki ma super lekarze zachwyceni, ona idzie dzielnie do przodu i się nie poddaje, gdybym nie wiedział i miala jeszcze wlosy nie powiedziałbym ze to osoba chora na raka, niestety nadal pali i ciężko jej będzie to rzucic bo jara nawet 2 paczki dziennie, ma 52lata.

Jak mogę być większym oparciem dla mojej kobiety? Sprawy które mnie nurtują ale mogą być cięższe zostawić na potem? nie meczyc jej az tak swoja obecnością? dac jej więcej czasu dla siebie, dla mamy? mamy 20/21lat smile pierwszy raz jest w takiej sytuacji a ja nigdy w takiej nie byłem.
Co byście zrobili na moim miejscu albo czego oczekiwali od 2 osoby? ja jej oczywiście pomagam i daje wsparcie. ale jednak chyba trochę za mało sad

Zobacz podobne tematy :
Odp: RAK - Jak być dla niej wiekszym oparciem?
d1kp007 napisał/a:

Witam, w jaki sposób mogę jeszcze bardziej być wieszym oparciem dla moje dziewczyny (jesteśmy razem rok i planujemy za kilka mies razem mieszkac) jej mama ma raka piersi, pomogle jej mamie pokazując rozne diety np. dr budwig, rozne ziola na raka itp. wyniki ma super lekarze zachwyceni, ona idzie dzielnie do przodu i się nie poddaje, gdybym nie wiedział i miala jeszcze wlosy nie powiedziałbym ze to osoba chora na raka, niestety nadal pali i ciężko jej będzie to rzucic bo jara nawet 2 paczki dziennie, ma 52lata.

Jak mogę być większym oparciem dla mojej kobiety? Sprawy które mnie nurtują ale mogą być cięższe zostawić na potem? nie meczyc jej az tak swoja obecnością? dac jej więcej czasu dla siebie, dla mamy? mamy 20/21lat smile pierwszy raz jest w takiej sytuacji a ja nigdy w takiej nie byłem.
Co byście zrobili na moim miejscu albo czego oczekiwali od 2 osoby? ja jej oczywiście pomagam i daje wsparcie. ale jednak chyba trochę za mało sad

Myślę, że powinieneś z nią porozmawiać i po prostu zapytać.
Każdy człowiek jest inny i inaczej reaguje w trudnych sytuacjach. Jeden będzie chciał odskoczni od problemów, drugi normalnego życia, bo te toczy się dla Was dalej, a jeszcze inny będzie stale potrzebował wsparcia psychicznego.
Ja nie chciałabym, by ktoś obchodził się ze mną jak z jajkiem i omijał ważne tematy, by mnie aby nie zadręczać.
Sam piszesz, że jej mama się nie daje, jest na dobrej drodze do wyleczenia ( pominę te fajki), więc nie ma co się martwić na zapas.

3

d1kp007 napisał/a:

To,że chora na raka "idzie dzielnie do przodu" nie oznacza,że wszystko jest ok rak to nie katar,to poważna choroba,w dodatku chora pali jak komin fabryczny tym samym nie pomaga sobie,a szkodzi.A Twoja dziewczyna musi być dzielniejsza i to za dwoje ,wystarczy,że będziesz przy niej cały czas,będzie wiedziała,żę ma w Tobie tak potrzebne wsparcie. I jeszcze jedno matka dziewczyny,czy chce czy nie musi ograniczyć palenie,a najlepiej całkowicie pozbyć się tego szkodliwego nałogu,paląc aż dwie paczki dziennie bardziej sobie szkodzi i to skończy się bardzo żle.

4

Po pierwsze gratuluje dojrzalego podejscia do tematu mimo mlodego wieku. Nie kazdy 21 latek patrzylby na potrzeby swojej drugiej polowki w tak trudnej sytuacji.
Powiedz jej ze jestes przy niej i dla niej i ze zawsze moze z Toba porozmawiac. Zapytaj sie czego ona oczekuje i daj jej do zrozumienia ze jestescie w tej sytuacji we dwoje i ma w Tobie oparcie.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » RAK - Jak być dla niej wiekszym oparciem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024