Moja kobieta jest zazdrosna - jak jej pomóc? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moja kobieta jest zazdrosna - jak jej pomóc?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

Temat: Moja kobieta jest zazdrosna - jak jej pomóc?

Hej,
potrzebuję damskiej porady wink

Nadszarpnąłem zaufanie swojej dziewczyny. Poszedłem na spotkanie z przyjaciółką, okłamując ją, że spędzam ten czas zupełnie inaczej.(moja dziewczyna nie wierzy w przyjaźń damsko-męską) Oczywiście sprawa się wydała i była kłótnia. Wytłumaczyłem jej wszystko - być może nawet za dużo powiedziałem - bo się przyznałem, że byłem w niej zakochany, ale mnie odrzuciła. Nawet dałem przejrzeć swoje wiadomości - to nie polepszyło - wręcz przeciwnie, bo moja przyjaciółka jest trochę może zbyt wylewna w uczuciach (przyjaźni!) i smsy w stylu - "tak się cieszę, że cie mam", "jesteś moim dobry duchem", "może znów się spotkamy bez osób postronnych" wkurzyły moją jeszcze bardziej.
Nie powiedziałem przyjaciółce, że spotkanie wyszło na jaw - w sumie nie wiem dlaczego. Wiec ona co jakiś czas dzwoni, sms-uje itd., a dziewczyna jest zazdrosna. Mieliśmy rozmowę - wytłumaczyłem jej, że kocham ją najbardziej na świecie, że to uczucie do przyjaciółki już wygasło, że ona nam kibicuje itp. Dziewczyna stwierdziła, że mnie rozumie, że nie postawi mnie przed wyborem pomiędzy nimi, ale jak wszystkie moje koleżanki akceptuje - tak jej nie potrafi, i że chyba musimy się nauczyc z tym żyć - że ja muszę zaakceptować, że ona jest o nią zazdrosna, a ona zaakceptuje że ja mam z nią kontakt. Powiedziała, że mi ufa ale mojej przyjaciółce za grosz.
I jest mi z tym źle.
Ostatnio jechałem do rodziców - przyjaciółkę do tej pory podwoziłem również (i mojej dziewczynie do tej sytuacji ze spotkaniem to w ogóle nie przeszkadało).  Wiec się zapytałem, czy mogę ją wziąć - jej odpowiedź - "rób jak chcesz, ale wiesz że to mi nie pasuje", no to odpowiedziałem, że gdyby się nie zgodziła to bym jej nie brał, a ona żebym przestał nią manipulować i że jest to mój wybór, bo jej decyzji chyba sie domyślam. ( nie zabrałem jej w końcu)
Mojej dziewczynie jest źle - i sama to przyznała - że chciałaby być "ponad tą zazdrością" i wykazać się taką pewnością siebie, żeby nie mieć obaw w stosunku do żadnej z moich znajomych, ale po prostu nie umie i może ja mógłbym jakoś jej pomóc.
No i co mam zrobić ? Na pewno powinny się poznać, ale moja dziewczyna nie umie ukrywać emocji i uczuć - jak jest wk***ona to to widać na kilometr, więc trochę się obawiam tego spotkania....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moja kobieta jest zazdrosna - jak jej pomóc?

Daj Dziewczynie czas na ogarniecie swoich emocji, na chwile chociaż wycisz troche kontakt z przyjaciółka i zaproponuj opcje spotkania w 3. Mysle, ze jak by Twoja kobieta zobaczyła jaka relacja was łączy, nie byłoby wiecej problemów z zazdrością. Moj eks był strasznie zazdrosny o mojego przyjaciela. W momencie, w którym ich poznałam, przeszło mu zupełnie smile

3

Ogarnij się Ty gościu i zastanów dlaczego tak ciągle paplesz dziewczynie o tej drugiej? Po co Ci to? O pozwolenie dzwonisz, o milosci opowiadasz, smsy pokazujesz..tez bym się czula manipulowana. Tak jakbys chcial by dziewczyna pokazywala zazdrość..

4

Jakoś trudno uwierzyć mi w szczerą przyjaźń z osobą, do której kiedyś czułeś miętę, a zostałeś odrzucony. Jarasz się spotkaniami z nią, jej widokiem, a ona to wykorzystuje.

Bezpiecznik napisał/a:

- "tak się cieszę, że cie mam", "jesteś moim dobry duchem", "może znów się spotkamy bez osób postronnych" .

Sprytne są takie "przyjaciółki" wymagające ciągłego wsparcia i pomocy, szczególnie "bez osób postronnych".
Zastanów sie kto Cię w końcu ma, przyjaciółka, czy dziewczyna? Nie da się zjeść ciastka i go mieć.
Nie widze też wiekszego sensu w spotkaniach we trójkę, to będzie tylko kolejny stres dla Twojej dziewczyny, zwłaszcza, że dałeś już plamę, a ona zna treść "ciepłych" sms-ów od przyjaciółki.

5

to uczucie do przyjaciółki już wygasło, że ona nam kibicuje itp

niby kibicuje, a jednak nie na tyle żeby się zająć swoim życiem i swoje "zbyt wylewne" smsy słać do innego chłopca.

może znów się spotkamy bez osób postronnych

no to to już jest przegięcie, myślę że większośc dziewczyn miałaby problem z zuchwałymi propozycjami tete a tete. skoro tak ci kibicuje czemu nie chce wpaść do ciebie i poznać twojej dziewczyny?

Masz fajną dziewczynę.......inna to by po tych SMEsach kopneła cię w d.....znaczy się w cztery litery. smile
Nie przeciągaj struny. Albo dziewczyna albo "przyjaciółka"......

7

Ela210 napisał/a:

Ogarnij się Ty gościu i zastanów dlaczego tak ciągle paplesz dziewczynie o tej drugiej? Po co Ci to? O pozwolenie dzwonisz, o milosci opowiadasz, smsy pokazujesz..tez bym się czula manipulowana. Tak jakbys chcial by dziewczyna pokazywala zazdrość..

Nie gadam ciągle o przyjaciółce. Fakt, przed ta sytuacja zdarzało mi się mówić, ze to fajna dziewczyna, ze wesola ze na pewno się polubia. Teraz właściwie nic o niej nie mowie, bo stała się punktem zapalnym w mojej relacji z dziewczyną
Z ta informacja ze ją kochałem i z smsami - wyszlo w jednym momencie- kiedy dowiedziała się o spotkaniu, wtedy chciałem być z nią maksymalnie szczery,  o smsy poprosiła sama - wiec pokazałem.
A o "pozwolenie" - tak dzwoniłem. Bo to wynikło dzień po naszej rozmowie, gdzie myślałem ze ją uspokoilem trochę. A ze podróż samochodem trwa 5 godzin - w samochodzie sam na sam - wiec uznalem, ze gdybym ją wziął bez pytania (a jeśli jesteście ciekawe - to tak, bardzo chciałem ją wziąć by jej po prostu pomóc, tak jak zwykle) i ona by się dowiedziala, to by mnie chyba po prostu rzuciła. A naprawdę zależy mi na mojej dziewczynie.

8

Obydwoje jesteście siebie warci.
Ty masz super hiper ważną przyjaciólkę, a dziewczyma wyznaje zasadę "rób jak uważasz, ale potem pokażę Ci, jak bardzo mi się to nie podoba".

9

Lady Loka napisał/a:

Ty masz super hiper ważną przyjaciólkę, a dziewczyma wyznaje zasadę "rób jak uważasz, ale potem pokażę Ci, jak bardzo mi się to nie podoba".

A ma inne wyjscie? Powinna go zamknac w domu? Zrobic dzika awanture? Powiedziec nie pozwalam? Przeciez ona mu jasno zakomunikowala ze nie podoba jej sie ta sytuacja,  ze ja to wkurza i boli i ze bedzie musiala sprobowac jakos to przelknac, takze chlopak nie musi sie domyslac czy jej to pasuje czy nie. Decyzja mimo wszystko nalezy jednak do niego bo to jego dziewczyna a nie mamusia, ktora ma nad nim jakas wladze. I tak to dokladnie dziala w zyciu. Jesli moj maz robi cos czego ja nie aprobuje to rowniez go w tym uswiadamiam ale nie mam prawa mu nic zabronic.
Warci to sa siebie Autor i jego przyjaciolka. On ukrywa przed dziewczyna ze maja kontakt, malo tego oklamuje ja ze jest teraz gdzies indziej i z kims innym a przyjaciolka uroczo go namawia na kolejne spotkania we dwoje. Tak bardzo kibicuje jego zwiazkowi ze nawet nie probuje blizej poznac dziewczyny swego najlepszego kumpla.

10

feniks35 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

A ma inne wyjscie? Powinna go zamknac w domu? Zrobic dzika awanture? Powiedziec nie pozwalam? Przeciez ona mu jasno zakomunikowala ze nie podoba jej sie ta sytuacja,  ze ja to wkurza i boli i ze bedzie musiala sprobowac jakos to przelknac, takze chlopak nie musi sie domyslac czy jej to pasuje czy nie. Decyzja mimo wszystko nalezy jednak do niego bo to jego dziewczyna a nie mamusia, ktora ma nad nim jakas wladze. I tak to dokladnie dziala w zyciu. Jesli moj maz robi cos czego ja nie aprobuje to rowniez go w tym uswiadamiam ale nie mam prawa mu nic zabronic.
Warci to sa siebie Autor i jego przyjaciolka. On ukrywa przed dziewczyna ze maja kontakt, malo tego oklamuje ja ze jest teraz gdzies indziej i z kims innym a przyjaciolka uroczo go namawia na kolejne spotkania we dwoje. Tak bardzo kibicuje jego zwiazkowi ze nawet nie probuje blizej poznac dziewczyny swego najlepszego kumpla.

Pytanie, kto nie chce, żeby one się poznały. Koleżanka, czy Autor. Bo to może być z każdej strony. Albo może dziewczyna Autora, która nie wierzy w przyjaźń damsko-męską?

Z jednej strony mówi, że nie postawi go przed wyborem, z drugiej strony mówi "rób jak uważasz, ale ja się nie zgadzam". Jeju no przecież to jest logiczne, że gdyby on zrobił jak uważa, to miałby potem nieziemską awanturę z fochem i przytupem.
Jak się na coś nie zgadzamy to albo się nic nie mówi w myśl tego, że nie ma co drugiej osobie zabraniać, albo się to komunikuje w jakiś inny sposób niż to sławne "rób jak uważasz", gdzie każdy wie, że prawdziwym znaczeniem jest "nawet nie próbuj tego zrobić, bo Ci nogi z tyłka powyrywam".

Więc mówię - oboje są siebie warci. On, bo się ukrywa ze spotkaniami i ona, że nie potrafi robić nic innego poza byciem smutną i zazdrosną.

11 Ostatnio edytowany przez balin (2018-10-21 09:04:38)

Miałem napisać wykład, ale widząc co piszesz pewnie większości rzeczy nie zrozumiesz. Po pierwsze o Twoich stosunkach z przyjaciółeczką. To nie jest przyjaźń. To orbitowanie. Jesteś dla niej za krótki, pewnie za mało inteligentny, dlatego ustawiła Cię w roli orbitera. Dowartościowując się w ten sposób. Jej teksty są żałosne. Mentorka od siedmiu boleści. Ale na Ciebie dobre.
I tak pożal się Boże dziewczyna. Dlaczego ona nie kopnie Cię w tyłek? Ono pewnie ma za niskie poczucie własnej wartości, które skutecznie utrzymujesz na niskim poziomie, przez swoje idiotyczne teksty.

12 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2018-10-21 09:13:13)

Lady Loka napisał/a:
feniks35 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Pytanie, kto nie chce, żeby one się poznały. Koleżanka, czy Autor. Bo to może być z każdej strony. Albo może dziewczyna Autora, która nie wierzy w przyjaźń damsko-męską?

Z jednej strony mówi, że nie postawi go przed wyborem, z drugiej strony mówi "rób jak uważasz, ale ja się nie zgadzam". Jeju no przecież to jest logiczne, że gdyby on zrobił jak uważa, to miałby potem nieziemską awanturę z fochem i przytupem.
Jak się na coś nie zgadzamy to albo się nic nie mówi w myśl tego, że nie ma co drugiej osobie zabraniać, albo się to komunikuje w jakiś inny sposób niż to sławne "rób jak uważasz", gdzie każdy wie, że prawdziwym znaczeniem jest "nawet nie próbuj tego zrobić, bo Ci nogi z tyłka powyrywam".

Więc mówię - oboje są siebie warci. On, bo się ukrywa ze spotkaniami i ona, że nie potrafi robić nic innego poza byciem smutną i zazdrosną.

Lady widac ze jestes w zwiazku z krotkim stazem. Gdy komus raz, drugi dobitnie wyjasnisz co ci nie pasuje a ta osoba po raz enty pyta czy moze to zrobic to tlumaczenie swego stanowiska kolejny raz nie ma sensu. Gdy moj maz np pyta czy moze zabalowac ostrzej z kumplami mimo ze wie iz tego nie pochwalam bo zawsze konczy sie to niefajnym odchorowaniem imprezy i generalnie zdrowie mu srednio pozwala na takie ekscesy to rowniez mowie rob jak uwazasz, znasz moje zdanie. Nie traktuje go jak debila lub dziecka ktoremu za kazdym razem nalezy tlumaczyc oczywiste rzeczy. Jak wroci z imprezy w stanie przyzwoitym to fajnie a jesli wroci za mocno zrobiony to ma swiadomosc ze rano nie bede mu szczebiotac slodko nad uchem i warowac z goraca herbatka i lekami. Proste. A ze pare razy odchorowal i niefajnie bylo gdy musial potem zdychajacy sie ogarniac z grubsza(chociaz te nieszczesne leki i tak mu podalam) to uznal ze jednak bardziej mu sie oplaca wracac pod humorkiem i dostac rano dobre sniadanie niz isc po.bandzie. Dlatego incydenty z przesadzeniem nie mialy miejsca juz bardzo dawno.

13

Ogólnie nienawidzę zaborczości w związku i takiego zazdrośnika jak Twoja dziewczyna, to bym od razu pogoniła, bo związek to nie kajdany.
Ale zastanowiłabym się na Twoim miejscu, czy ona nie ma trochę racji. Przecież ewidentnie widać, że owa ''przyjaciółka'' się bawi Tobą, a Ty latasz koło niej z wywieszonym jęzorem do samej ziemi.
Balin słusznie zauważył, przeczytaj dokładnie jego post.

14

Osoby podobne Tobie nazywam 'biednymi misiami', bo udają mniej rozgarniętych niż są faktycznie.

Chcesz rady/rad? Oto ona/one, wyłożone łopatologicznie:
1. zrzuć maskę osoby nierozumiejącej podstawowych relacji między ludźmi
2. poinformuj przyjaciółkę, by przestała w "wylewny" sposób okazywać uczucia
3. powiedz przyjaciółce, że jej dwuznaczne sms-y są niestosowne i nie życzysz sobie je otrzymywać
4. przestań przerzucać na swą dziewczynę odpowiedzialność za swoje decyzje (pytanie o to, czy możesz podwieść przyjaciółkę)
5. przed jakimkolwiek urządzaniem spotkania 'trójkąta', zapytaj dziewczynę, czy ma ochotę poznać Twą przyjaciółkę.

15

Wielokropek napisał/a:

Osoby podobne Tobie nazywam 'biednymi misiami', bo udają mniej rozgarniętych niż są faktycznie.

Chcesz rady/rad? Oto ona/one, wyłożone łopatologicznie:
1. zrzuć maskę osoby nierozumiejącej podstawowych relacji między ludźmi
2. poinformuj przyjaciółkę, by przestała w "wylewny" sposób okazywać uczucia
3. powiedz przyjaciółce, że jej dwuznaczne sms-y są niestosowne i nie życzysz sobie je otrzymywać
4. przestań przerzucać na swą dziewczynę odpowiedzialność za swoje decyzje (pytanie o to, czy możesz podwieść przyjaciółkę)
5. przed jakimkolwiek urządzaniem spotkania 'trójkąta', zapytaj dziewczynę, czy ma ochotę poznać Twą przyjaciółkę.

No jak rad podanych w punktach nie zrozumie, to  znaczy, że naprawdę nie czai relacji między ludżmi..

16

Feniks, jak się ze mną nie zgadzasz to to powiedz zamiast zrzucać na staż związku.

Ja uważam, że tekst "rób jak uważasz" jest w związku nie na miejscu. U mnie nie istnieje. Potrafię powiedzieć normalnie, że coś mi nie pasuje i nie muszę tego za każdym razem tłumaczyć od nowa. Taki szybki skrót tego, co chciałam przekazać.
Staż związku tutaj to drugorzędna sprawa.

17

Wy to wszystko widzicie zero - jedynkowo... ja z moim przyjacielem znamy sie od 15 lat.. i rownież potrafię napisać mu wiadomość o treści „cieszę sie, ze cie mam” - bo jest dla mnie bardzo bliska osoba i czesto ogromnym wsparciem. Dlatego jestem skłonna uwierzyć, ze jego przyjaciółka nie ma nic złego na myśli ani nie chce robic z niego orbitera. To raczej on powinien poprosic ja, by w ten sposob nie pisała, bo to drażni jego kobietę. Ja, mimo wszystko, jestem za tym zeby sie poznały. Oczywiscie dopiero wtedy, gdy emocje nieco opadną, a o to powinien zadbac Autor.

18

Ja też mam przyjaciela od lat i też mówimy sobie różne rzeczy.
Z taką różnicą, że mój mąż o tym wie i mu to nie przeszkadza. I nigdy nie musiałam kłamać lub spotykać się z kimkolwiek potajemnie.

19

Lady Loka napisał/a:

...i dobrze mówi, ponieważ podobnie jak autor i ona ma wybór.
On wybiera "przyjaźń" z przyjaciółką, a ona ma prawo tego nieakceptować co jasno mu wyartykuowała.
Niekoniecznie będzie "nieziemska awantura", no może raz, czy dwa, ale w końcu dziewczyna odpuści i odejdzie, bo nie będzie godzić się na życie w emocjonalnym trójkącie.
Wybór zostawiła jemu, a on stoi w rozkroku, bo chciałby mieć jedną i drugą i lawirować między nimi.
Czyli więcej uwagi otrzyma ta, która będzie miała większe potrzeby?
Przyjciółka, już widać ma spore potrzeby wsparcia i uwagi, a on chce je spełniać, kosztem związku i komfortu psychicznego swojej dziewczyny.
Jest nieszczery wobec dziewczyny, dltego ukrywał spotkania z tamtą, bo wiedział, że nie jest w porządku. Ujawnienie tej "przyjaźni" niczego nie zmienia.
"Przyjaciółka" również fałszywie kibicuje jego związkowi, a z drugiej strony odciąga go od dziewczyny.
Życzę jego dziewczynie, żeby przejrzała na oczy i puściła go wolno.

20

Zły tytuł tematu - "Jak jej pomóc?"
Zadaj sobie pyt. jak sobie pomóc.

Jesteś człowiekiem o podwójnej moralności. Spotykasz się z koleżanką rozumiem w czysto koleżeńskim wymiarze i okłamujesz na temat tego spotkania swoją dziewczynę. Na tym chcesz budować związek, na kłamstwie? Okłamałeś raz, okłamiesz kolejny, w każdej sytuacji kiedy wyda Ci się to wygodniejsze, i w każdej sytuacji będziesz potrafił się sam przed sobą wybielić. Odwróć sytuację, gdyby Twoja dziewczyna spotkała się z chłopakiem, w którym była zakochana i okłamała Cię na ten temat. Byłoby ok?

21 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2018-10-21 19:41:37)

Lady Loka napisał/a:

Feniks, jak się ze mną nie zgadzasz to to powiedz zamiast zrzucać na staż związku.

Ja uważam, że tekst "rób jak uważasz" jest w związku nie na miejscu. U mnie nie istnieje. Potrafię powiedzieć normalnie, że coś mi nie pasuje i nie muszę tego za każdym razem tłumaczyć od nowa. Taki szybki skrót tego, co chciałam przekazać.
Staż związku tutaj to drugorzędna sprawa.

Ale ona mu to juz powiedziala. Nie rozumiem wiec jakie jeszcze inne metody wyrazenia tego ze jej ta sytuacja nie pasuje mialaby stosowac? Rozrysowac kredkami swiecowymi na kartce? Przeciez ona nie mowi "nie ma sprawy misiu" i nie wyskakuje potem na niego z morda tylko mowi zrob jak uwazasz ale moje zdanie znasz. Dla mnie to jest jasny przekaz ze jej te spotkania nie pasuja a ze zostawia mu mimo to wybor no to chyba raczej innego wyjscia nie ma. A staz owszem ma znaczenie bo w ktoryms momencie nie chce sie wkolo i na niebiesko powtarzac swojej opinii na te same tematy. Jesli partner wie ze czegos totalnie nie akceptujemy to pytajac po raz enty czy moze to zrobic albo jest idiota albo z nas chce zrobic idiote. Jestes dorosly to podejmuj samodzielne decyzje i ponies ich ewentualne konsekwencje.

22

Nic dziwnego , że Twoja dziewczyna jest zazdrosna - to naturalne zachowanie , oczywiście jeśli nie przekracza to pewnych granic.  Natomiast w tym przypadku- nic dziwnego ,że tak się zachowuje tymbardziej że zataiłeś przed nią spotkanie i ma prawo snuć domysły skoro jej o tym nie powiedziales - stwierdzila ze masz cos do ukrycia. Ogranicz kontakty z przyjaciolką , nie mówię by zrywać je całkowicie ale musisz zachować duży dystans i  przede wszystkim pokazać swojej dziewczynie , że to ona jest dla Ciebie najważniejsza i to ją kochasz. Oczywiście nie chodzi tylko o słowa , ale o każdy nawet mały gest którym jej to udowodnisz i utwierdzisz ją w tym.

23

Zazdrosc jest jak sie kogos loviunia aaaa ja jestem bardzo ale w granicach zdrowego rozsadku zazdrosny wink A zeby kobieta ktora jest o mnie zazdrosna byla spokojna inie musiala sie nie potrzebnie martwic nie mam nic przeciwko aplikacja typu "bezpieczna familia";) wchodzac swiadomie w zwiazek licze sie z tym ze musze byc wierny..pozatym inaczej bym sie z taka osoba nie zwiazal.Jak zwiazek to tylko z milosci,a gdzie jest milosc tam nie mq mowy o zdradach.

24

CzahaDymi napisał/a:

Zazdrosc jest jak sie kogos loviunia aaaa

Po jakiemu to jest? Bo mi google translator nie przyjmuje.

25

Wiem, że jest jej ciężko i ma prawo mieć wątpliwości co do mojej przyjaźni -ale nie mam pojęcia jak zrobić, by ją przekonać że nic mnie nie łączy z przyjaciółką i nie będzie łączyło.

I wiecie co jest dla mnie najtrudniejsze - że ona wie że jej nie zdradze - wie ze to nie nastąpi w podróży do domu, że to nie nastąpi po spotkaniu na piwie - ale ubzdurała sobie, że te moje kontakty z przyjaciółka (ukrywane tylko po to by się nie denerwowala) za 5-7 lat mogą stać się tak bliskie, ze wtedy do czegoś dojdzie.
Dlaczego tak trudno jej zrozumieć, ze jak do tej pory niczego nie było to i nie będzie?

26

Może dlatego

Bezpiecznik napisał/a:

(...) Poszedłem na spotkanie z przyjaciółką, okłamując ją, że spędzam ten czas zupełnie inaczej.(...)

27

Bezpiecznik napisał/a:

Dlaczego tak trudno jej zrozumieć, ze jak do tej pory niczego nie było to i nie będzie?

Dlatego, że raz ją okłamałeś w tej kwestii.

28 Ostatnio edytowany przez evalougo (2018-10-22 11:19:54)

,,Ukrywane tylko po to, aby się nie denerwowałam"- a wiesz, że to wkurza jeszcze bardziej, jak normalnie przyznanie, że idziesz się spotkać z tą i tą, o tej i o tej?
Czytałeś post Balina? O orbiterze i tych sprawach?

29 Ostatnio edytowany przez josz (2018-10-22 11:31:41)

Raz, że okłamałeś ją ukrywając spotkanie, a dwa, że treść sms-ów Twojej przyjaciółki do Ciebie świadczy o bardzo bliskiej relacji, jaka Was łączy, a także o tym, że Twoja przyjaciółka postrzega Cię jako rycerza na białym koniu, który zawsze będzie blisko i zawsze chętnie pospieszy z pomocą, szczególnie "bez osób postronnych".
Już wcześniej napisałam, że ta propozycja brzmi bardzo dwuznacznie, a cała Twoja postawa i walka o utrzymanie status quo, sugerują, że będziesz lawirował, dzielił swoją uwage i czas między jedną dziewczyną, a drugą.
Nie dziw się, że Twojej dzieczynie, że taka relacja jej nie odpowiada, nikt nie chce żyć w trójkącie i dzielić się partnerem, w sytuacji, gdy "przyjaciółka" wysyła takie sygnały, a partner nadużył zaufania.

30

Bezpiecznik napisał/a:

Może dlatego, że nie jest głupia, a może bazuje na cudzch doświadczeniach:
byłam w podobnej sytuacji jak Twoja dziewczyna, mój EX miał taką przyjaciółkę, ukrywał smsy, spotkania, gdy wyjeżdżaliśmy większą grupą w góry była jak jego cień. Wszyscy mi mówili, żebym,  się nie przejmowała bo: ona ma dziecko które mojego EXa by nie zaakceptowało, bo JA jestem ładniejsza i bo jak nic do tej pory nie było to przecież nić już nie będzie..
Dziś są po ślubie i mają około roczne dziecko.

jeśli naprawdę zależy Ci na dziewczynie to musisz ponieść konsekwencje tego, że od początku źle to wszystko "rozegrałeś" i zastosować się do rad które parę postów wyżej w punktach. Z własnego doświadczania spotkań w 3 nie polecam

31

Polecam ustalić hierarchię w tym waszym trio.
Jeśli koleżanka ważniejsza niż dziewczyna, to dalej ukrywaj spotkania, smsy i przekonuj że to nic nie znaczy oraz udawaj że to wina kumpeli, że jest taaaaaka wylewna a ty biedak nie możesz tej wylewności ukrócić np. komentarzem że sobie takich tekstów więcej nie życzysz.
Jeśli dziewczyna ważniejsza niż koleżanka, to olej SMSy, powiedz że Twoja dziewczyna jej nie lubi i musi przystopować, oraz znaleźć sobie innego BFF.

Przestań robić z siebie ofiarę: dziewczyna mi zabrania, koleżanka jest zbyt wylewna, a Ty biedny gapcio pośrodku zagubiony.

32

Doskonale rozumiem Twoją dziewczynę. Też bym się wkurzyła. Nie daj jej więcej powodów do zazdrości i ogranicz kontakt z tą "przyjaciółką". Twoja druga połowa powinna być Ci najbliższa. Nie sugeruję zeby zrywać kontakt, bo masz prawo do życia, ale pomyśl o tym. To trochę niezdrowe.

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moja kobieta jest zazdrosna - jak jej pomóc?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024