Niezrozumiały mężczyzna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Niezrozumiały mężczyzna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Niezrozumiały mężczyzna

Cześć wszystkim.
Otóż ponad 2 miesiące temu poznałam na imprezie super faceta. Nigdy nie traktowałam mężczyzn poznanych w klubie poważnie jednak ten już rano na drugi dzień znalazł mnie na fb i odezwał się. Bardzo mnie zaintrygował, ma w sobie coś tajemniczego i niesamowicie mnie pociąga. Problem polega w tym, że nie potrafię go zrozumieć i nie wiem do czego nasza znajomość dąży. Praktycznie cały czas mamy kontakt, ciągle piszemy i oczywiście spotkaliśmy się wielokrotnie i doszło do czegoś więcej. To bardzo niezrozumiały facet.  Wiem, że jest mną zainteresowany, jest zazdrosny i daje mi odczuć, że nie jestem mu obojętna, a mimo to,  gdy poruszyłam nasz temat powiedział mi, że na obecną chwilę nie chce związku. Spotkania częściej wychodzą z mojej inicjatywy, ale to on ciągle pisze, interesuje się mną. Nie wiem co mam o tym myśleć. Wiem, że między nami jest coś więcej, z jego strony również bo sam to przyznał, ale nie chcę żeby nasza znajomość stała w miejscu. Nie chcę się spieszyć, ale chciałabym wiedzieć na czym stoję. Teraz czekam na jego ruch w związku ze spotkaniem. Nie widzieliśmy się już 2 tygodnie, a on i tak ciągle pisze. Chciałbym go rozgryźć... Czy któraś z Was pomogłaby mi to zrozumieć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niezrozumiały mężczyzna

Powiedział Ci, że nie planuje związku, pisze, żeby podtrzymać Twoje zainteresowanie i w razie potrzeby mieć kobietę, która chętnie się z nim spotka, miło spędzi czas, i oczywiście zapewni "coś więcej" takie jest moje przynajmniej pierwsze przemyślenie, po przeczytaniu tego posta. Może błędne..

3

jesteś w obwodzie. takich jak ty ma wiele dlatego spotykacie się z doskoku bo musi logistycznie rozdysponowywać czas, środki i energię między was wszystkie smile do tego twoja atencja łechcze jego ego i dlatego z ciebie nie rezygnuje.

4

zadajesz pyt., na które sama w tekście udzieliłaś odp.:

"gdy poruszyłam nasz temat powiedział mi, że na obecną chwilę nie chce związku" - masz czarno na białym.

Tylko, że jako kobieta nie przyjmujesz tego do wiadomości więc drążysz i szukasz innej odp.

Pomyśl, czy jeśli facet jest zainteresowany to rzuca takim tekstem?? Faceci to nie kobiety, mówią co myślą.

5

Dzięki za pomoc. Doceniam takie rady, bo z boku zdecydowanie widać więcej...
Co powinnam teraz zrobić?

6

olaola1 napisał/a:

Pomyśl, czy jeśli facet jest zainteresowany to rzuca takim tekstem?? Faceci to nie kobiety, mówią co myślą.

Piękne big_smile

7

No przecież to wszystko jest jasne, jak popatrzysz na rzeczywistość, a nie na swoje marzenia. Nadzieje nadziejami, ale przecież ci powiedział, że nie chce związku i do niego nie dąży. I to się nie zmieni tylko dlatego, że ty byś bardzo chciała. Co zrobić? No albo przystajesz na taką rzeczywistość i korzystasz z miłej znajomości, ze świadomością, że z tego związku nie będzie, albo rezygnujesz, bo bardziej zależy ci na związku niż przygodach, albo dalej ignorujesz rzeczywistość i "próbujesz go rozgryźć" mimo że wszystko jest podane na dłoni

8

Oj kochana,tu nic nie jest niezrozumiałe,wręcz przeciwnie. Tu wszystko jest jasne jak słońce. Jak wyżej ktoś zauważył,facet sam dał Ci odpowiedź,że nie chce być w związku,a pisze do Ciebie,bo może liczy na relację bez zobowiązań,może czasem na przyjacielski seks. Sama jakiś czas temu poznałam tego typu faceta. Też pisał,mówił do mnie Skarbeńku,spotykał się,w końcu też i całował. Ale też mi mówił,że nie lubi zobowiązań. W końcu usłyszałam, że nie chce,by nasza relacja dalej dążyła do związku,że możemy się przyjaźnić. Oczywiście teraz też próbuje pisać,ale ja nie wchodzę z nim w dyskusje. I nie żałuję,że nie rozwijam tej "przyjaźni". Poszłsm dalej,a jego zostawiłam za sobą, nawet po drodze poznałam kogoś nowego i z nim rozwijam znajomość. Nie warto po prostu żyć nadzieją,że facet chce czegoś więcej. Jeśli by chciał, nie słyszałabyś tych wszystkich bzdur. Jeśli nie przeszkadzają Ci relacje bez zobowiązań i świadomość,że prawdopodobnie nie jesteś jedyną kobietą w jego życiu,to baw się w to dalej. A jeśli to Ci przeszkadza,to chyba wiesz, co najlepiej zrobić.

9

Wszyscy mają racje. Nie ma co rozkminiać. Typ po prostu nie chce z Tobą być i jesteś dla niego wygodna.
Niech se wsadzi "skarbeńku" w d**** a ty poszukaj kogoś kto Cię pozna i zechce.

10

Pat30 napisał/a:

Dzięki za pomoc. Doceniam takie rady, bo z boku zdecydowanie widać więcej...
Co powinnam teraz zrobić?

Zgodzić się na seks bez zobowiązań, albo urwać kontakt, bo on Ci wyraźnie powiedział, że się wiązać nie chce.

11

A może warto poczekać co z tego wyniknie ?
Czy od razu po poznaniu musi być ze znajomości związek ?
Może warto lepiej się poznać i wtedy zdecydować ?
Ja chyba poczekałabym na rozwój zdarzeń, ale z pewną ostrożnością

12

Wartoby było czekać,gdyby facet nie mówił wprost,że nie chce związku. Żadna znajomość z facetem nie oznacza od razu związku,ale i ludzie nie mówią na wstępie,że tego związku nie chcą. Gdy takie słowa słyszy się od faceta,to znaczy,że on naprawdę nie chce związku,a raczej luźnej relacji,takiego urozmaicenia. Znam to z doświadczenia. Jasne,można czekać na rozwój wydarzeń,ale on by się w tę ralację nie angażował,a Autorka owszem,a to oznaczałoby dla niej cierpienie.

13

Nie chcę się spieszyć, ale chciałabym wiedzieć na czym stoję.
W obecnej chwili, Ty jestes dla niego dla sexu.Stara sie tego sexu nie stracic, dlatego podtrzymuje kontakt.

Czy któraś z Was pomogłaby mi to zrozumieć?
Poznaliscie sie w klubie, spodobalas mu sie. Odwzajemnilas zainteresowanie, on sie cieszy, bo ma sex. Teraz milczy, gdyz daje Ci sygnal jasny i klarowny, ze nie maToba wiekszego zainteresowania...niz lozko.Odezwie sie niebawem.

14

Droga forumowiczo
Jeśli facet Ci mówi, że nie chce się wiązać to znaczy że nie chce się wiązać z Tobą.
Jeśli poczekasz na rozwój sytuacji zaangażujesz się i trudniej Ci będzie pogonić dziada.  Wiem bo przesyłam przez to samo niedawno.  Facet się starał i przed i po seksie. Ale związku nie chciał. Po co sie starał? Bo mial darmowy seks. Pewnie go podniecasz i zadowalasz. Pewnie jesteś dobra w tych sprawach co pewnie go motywuje do "starania się". Moja rada uciekaj jak najszybciej z tej relacji. Powiedz mu cokolwiek. Że Cię taką relacja nie interesuje, że seks był dobry ale poznałam kogoś i chcesz spróbować... napisz cokolwiek. Cokolwiek by uwolnić się z tej relacji. Naprawdę... wiem po sobie... wpadniesz jak śliwka w kompot. Pozostawanie w relacji w nadziei że on zmieni zdanie to masohizm. On nie zmieni, będzie bzykał bez zobowiązań a u Ciebie zadziała pieprz ona oksytocyna. Zaangażujesz się i będziesz Cierpieć.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Niezrozumiały mężczyzna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024