Witam. Wczoraj uprawiałam rano seks z chlopakiem, biore tabletki o 20:15 wczoraj zapomnialam o niej. Wziełam dzisiaj zapomniana wczorajsza tabletke tabletke o 8:13-8:17 dodam ze byla to 14 tabletka. W ulotce moich tabletek pisze ze w czasie pominiecia tabletki w 2 tyg nie zaleca sie stosowania dodatkowego zabezpieczenia.Czy jest ryzyko ciazy i czy moge dalej uprawiac seks bez zabezpieczenia dodatkowego?
Proponuję przeczytać ulotkę jeszcze raz. I po prostu kierować się tym, co masz w niej napisane.
To tak jak napisalam w drugim tyg gdy tabletka pominiera wziasc jak najszybciej i nie jest konieczne zabezpieczanie sie przez 7 dni
Nie wiem co to za tabletki, ja przyjmuję belarę i zasada jest taka, jeśli pominiętą tabletkę przyjmę w ciągu 12 godzin a kolejne już o stałej porze to ok, nie muszę stosować dodatkowego zabezpieczenia; natomiast jeśli minie więcej niż 12 godzin to dodatkowo przez 7 dni powinnam się dodatkowo zabezpieczać; doczytaj może jeszcze bo wydaje mi się, że tam dokładniej powinno być rozpisane co jeśli się pominie tabletkę;
Nie wiem co to za tabletki, ja przyjmuję belarę i zasada jest taka, jeśli pominiętą tabletkę przyjmę w ciągu 12 godzin a kolejne już o stałej porze to ok, nie muszę stosować dodatkowego zabezpieczenia; natomiast jeśli minie więcej niż 12 godzin to dodatkowo przez 7 dni powinnam się dodatkowo zabezpieczać; doczytaj może jeszcze bo wydaje mi się, że tam dokładniej powinno być rozpisane co jeśli się pominie tabletkę;
Przecież ma czarno na białym napisane.
Zamiast reklamować belarę czytaj ze zrozumieniem