Rozstanie, czy dać drugą szansę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie, czy dać drugą szansę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Rozstanie, czy dać drugą szansę?

Hej, jestem facetem i potrzebuję spojrzenia na mój problem waszym okiem smile

Kilka miesięcy temu rzuciła mnie dziewczyna. Byliśmy ze sobą ok. 1,5 roku. Myślę, że wina leżała po obu stronach. Ja się uniosłem dumą i powiedziałem, że jak chce odejść, to niech odchodzi. Po jakimś czasie próbowaliśmy się porozumieć, ale emocje były zbyt świeże i powiedziałem parę rzeczy za dużo. Ona się obraziła. Zerwaliśmy kontakt na dalsze kilka miesięcy.

Osobiście czułem się stroną pokrzywdzoną, gdyż w momencie, w którym pojawił się problem, zamiast wspólnie go rozwiązać, to dziewczyna wybrała łatwiejsze wyjście i postanowiła zakończyć związek.

Po pewnym czasie odezwała się do mnie, że chce pogadać. Spotkaliśmy się i powiedziała mi, że popełniła błąd, że nie powinna była ze mną zrywać i że chce wrócić. Początkowo na to przystałem, ale wtedy dowiedziałem się, że jak nie byliśmy razem spotykała się z innym facetem, któremu dość szybko wskoczyła do łóżka.

Poczułem się z tym źle, bo najpierw ze mną zrywa, później jak ja cierpię to ona zabawia się z nowym kolesiem, a jak im nie wyszło, to okazuje się, że chce wrócić do sprawdzonego związku.

Myślicie, że powinienem dać jej drugą szansę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie, czy dać drugą szansę?

Ja myślę, że w chwili rozstania ona już miała na haczyku tego drugiego kolesia smile Tam nie wyszło, więc chce wrócić na stabilny grunt tongue Takie jest moje zdanie... oczywiście może być ono mylne tongue
Babcine przysłowie mówi, że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi. Kiedyś weszłam do owej rzeki i powiem Ci, że to już nie było to samo... Niby byliśmy tymi samymi ludźmi a jednak już całkiem inni, podejrzliwi, zdystansowani... Na chwilę obecną wiem, że nie wejdę dwa razy w ten sam związek, ale decyzja należy do Ciebie:)

3

marlena8907 napisał/a:

Ja myślę, że w chwili rozstania ona już miała na haczyku tego drugiego kolesia smile Tam nie wyszło, więc chce wrócić na stabilny grunt tongue Takie jest moje zdanie... oczywiście może być ono mylne tongue
Babcine przysłowie mówi, że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi. Kiedyś weszłam do owej rzeki i powiem Ci, że to już nie było to samo... Niby byliśmy tymi samymi ludźmi a jednak już całkiem inni, podejrzliwi, zdystansowani... Na chwilę obecną wiem, że nie wejdę dwa razy w ten sam związek, ale decyzja należy do Ciebie:)

Na tym polega to przysłowie.... panta rhei....

Zgodzę się z twierdzeniem, że gościu już był wcześniej (poczytaj inne podobne tematy). Możecie wrócić do siebie, pytanie na ile będziesz umiał jej nie wypominać co robiła poza związkiem...

4

Dobije Ciebie sama świadomość, że była z innym w łóżku....
Miałem podobnie. Najpierw kłótnia, jej olewka, potem była z innymi, a potem chciała się spotkać, by... wrócić.

5

raku90 napisał/a:

jak im nie wyszło, to okazuje się, że chce wrócić do sprawdzonego związku.

Otóż to!

raku90 napisał/a:

Myślicie, że powinienem dać jej drugą szansę?

Wobec powyższego?
Ty chłopaku poważnie chory na głowę być być musiał.

Pomyśl na spokojnie - mieliście problem, który powinniście razem rozwiązać, a ona po prostu wybrała opcję łatwiejszą - odejście. Co więcej, wygląda na to, że szybko znalazła sobie nowy obiekt, z którym szybko poszła na całość. Zapytaj sam siebie - czy chcesz jeszcze inwestować swój czas i energię w kogoś takiego? Nie lepiej znaleźć kogoś innego?

7

Wiesz,są pary,które rozchodziły się,a po jakimś czasie wracały do siebie,takie związki są później trwałe i szczęśliwe. Tutaj jednak ona po Waszym rozstaniu sypiała jakiś czas i innym. Musisz sam szczerze odpowiedzieć sobie na pytanie,czy jesteś w stanie o tym nie myśleć,zapomnieć. Jeśli cały czas będziesz miał z tyłu głowy,że z tamtym jej nie wyszło,więc wróciła do Ciebie,żeby nie być samą,to ten związek i tak nie wypali.

8

Widzisz... to sprawa indywidualna. Nie ma co się sugerować innymi. Sam musisz podjąć decyzję.
Najlepiej spotkać się i szczerze i uczciwie porozmawiać. To, że spała... cóż, nie byliście razem, mogła robić, co chce. Rozliczanie kogoś z czyjegoś zycia to kiepska zagrywka.
Wcześniej pisałem, że tak i tak. Ale pisalem to z mojej perspektywy. Byłem z jedną, ale coś poszło nie tak. Wiele poszło nie tak. Rozstaliśmy się, po miesiącach chciała wrócić. `Wiem, że z kimś się spotykała. Ale odezwała się moja duma... Coś mi mówiło, bym za nią poszedł.. ale ... Tak, czasami żałuję, że ją olałem. Zresztą, skomplikowane to było.
Sam musisz podjąć dezycję. W końcu to Twoje życie.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie, czy dać drugą szansę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024