Zakończyć relację, czy nic nie zmieniać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakończyć relację, czy nic nie zmieniać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Zakończyć relację, czy nic nie zmieniać?

Hej. Od ok.8 miesięcy jestem w relacji typu ff. Mój przyjaciel otwarcie na początku znajomości powiedzial, że jest w luźnej relacji z inną dziewczyną, więc nie był to problem jeśli rzeczywiście tak było. Ok. Msc temu pisał, że mają kryzys, ale nie chciał podać szczegółów, wczoraj się spotkaliśmy i wyszło że od jakiegoś czasu są w oficjalnym związku. Zapytałam czy ona  wie o naszej znajomości to odpowiedział, że to i tak nic nie zmienia, więc dopytalam czy przeszkadzaloloby jej to, w odpowiedzi dostałam znowu, że to nic nie zmienia, po paru minutach ciszy z mojej strony przyznał, że nie podobało by się jej to. W dalszej części rozmowy rozmawialiśmy jeszcze o tym, on twierdzi że to nic ważnego, że jest zbyt egoistyczny na związki i zbyt niedojrzały emocjonalnie na coś poważnego (ma 32lata) jak dla mnie ok bo nie chce sie pakować w związki, a on mnie strasznie pociąga, jednak przeszkadza mi to że jest nie fair w stosunku do tamtej dziewczyny na tyle, że rozważam zakończenie tej relacji.

Czy powinnam zakończyć tą znajomość? Świetnie się dogadujemy, i wolałabym tego nie robić, jednak jego poczynania są niezgodne z naszyni ustaleniami na początku znajomości. Poradzicie coś? Co o tym myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakończyć relację, czy nic nie zmieniać?

Nie rozumiem co wasz łączy. Przyjaźń czy związek bez zobowiązań czy coś w ten deseń?

3

Nikhol napisał/a:

Nie rozumiem co wasz łączy. Przyjaźń czy związek bez zobowiązań czy coś w ten deseń?

Luźna znajomość, bez zobowiązań jednak ważna jest szczerość w tej relacji. Spotykamy się na seks i miłą przyjacielską rozmowę, czasem wyjdziemy na miasto razem.

4

Twój kolega coś kręci: albo jego związek nie jest "wolny", albo przynajmniej umówili się na brak innych partnerów.
Co masz zrobić? Zależy jak się z tym czujesz. Ja będąc sam nigdy nie umówiłbym się z zajętą dziewczyną, bo byłoby mi z tym źle. Uważam że to słabe w stosunku do tamtej osoby i buduje poczucie bezkarności u takiego lovelasa.

5

IN_NI napisał/a:

Hej. Od ok.8 miesięcy jestem w relacji typu ff. Mój przyjaciel otwarcie na początku znajomości powiedzial, że jest w luźnej relacji z inną dziewczyną, więc nie był to problem jeśli rzeczywiście tak było. Ok. Msc temu pisał, że mają kryzys, ale nie chciał podać szczegółów, wczoraj się spotkaliśmy i wyszło że od jakiegoś czasu są w oficjalnym związku. Zapytałam czy ona  wie o naszej znajomości to odpowiedział, że to i tak nic nie zmienia, więc dopytalam czy przeszkadzaloloby jej to, w odpowiedzi dostałam znowu, że to nic nie zmienia, po paru minutach ciszy z mojej strony przyznał, że nie podobało by się jej to. W dalszej części rozmowy rozmawialiśmy jeszcze o tym, on twierdzi że to nic ważnego, że jest zbyt egoistyczny na związki i zbyt niedojrzały emocjonalnie na coś poważnego (ma 32lata) jak dla mnie ok bo nie chce sie pakować w związki, a on mnie strasznie pociąga, jednak przeszkadza mi to że jest nie fair w stosunku do tamtej dziewczyny na tyle, że rozważam zakończenie tej relacji.

Czy powinnam zakończyć tą znajomość? Świetnie się dogadujemy, i wolałabym tego nie robić, jednak jego poczynania są niezgodne z naszyni ustaleniami na początku znajomości. Poradzicie coś? Co o tym myślicie?

A co miał Ci powiedzieć? Facet próbuje układać sobie życie, stworzyć związek. U Ciebie ma wszystko co potrzebuje, beż żadnych dodatkowych problemów, które czasami pojawiają się w związku. Jak tamta zacznie marudzić, to wpadnie na seks do Ciebie.
Musisz sobie sama odpowiedzieć, czy chcesz być tą trzecią w tym związku i służyć do rozładowywania napięć seksualnych. Jeżeli korzyści, jakie Ty ciągniesz z tej relacji, przewyższają ten fakt, to bądź dalej w tej relacji.
Dla mnie gość jest mega nieuczciwy i ja bym nie utrzymywała z nim kontaktu.

6

Po pierwsze to ranisz siebie. Bo takie relacje to nic innego jak zaspokajanie potrzeb (nie tylko fizycznych ale także i może przede wszystkim emocjonalnych) w jakiś prowizoryczny sposób. Niby łatwiejszy, niby przyjemniejszy ale w efekcie końcowym to takie relacje więcej złego przynoszą niż dobrego i nie mniej zagubienia w życiu.
A druga sprawa to kwestia swoich wartości. Naprawdę wiedząc jak sprawa wygląda nie sądzisz,ze to nie fair wobec tej kobiety? Nie chodzi o to,że cała wina Twoja,a on biedak po prostu błądzi. Facet niefajnie się zachowuje,ale Ty mu w tym pomagasz. To trzeba przemyśleć i skonfrontować ze swoimi wartościami.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakończyć relację, czy nic nie zmieniać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024