Miłość, miłość w.... Bułgarii - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Miłość, miłość w.... Bułgarii

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Miłość, miłość w.... Bułgarii

Witajcie.

Jakiś czas temu poleciałam ze znajomymi i chłopakiem na wakacje do Bułgarii. Bardzo nie chciałam, ponieważ w naszym związku od jakiegoś czasu nie układa się najlepiej. Uznałam jednak, że wakacje to czas odpoczynku, który jest nam potrzebny, więc problemy odłożymy na bok.
Niestety już pierwsze chwile nie były sympatyczne, gdy mój chłopak uznał, że jestem (przekleństwo), ponieważ nie zaspakajałam jego żądz seksualnych – ale nie o tym, choć to ważny element naszego kryzysu.

Pewnego dnia leżąc przy basenie obudził mnie męski głos, a ponieważ brzmiał w języku angielskim, który jedynie znałam ja, musiałam podjąć konwersacje. Po wymianie kilku zdań, wszyscy wróciliśmy do odpoczynku,
Jednak te kilka zdań, jak się okazało, zmieniło moje dotychczasowe życie. Tego chłopaka, który tam pracował jako animator, widywałam codziennie, rzucając zawsze  życzliwe „hello”. Od pierwszej chwili polubiliśmy się, co jest dla mnie dziwne - na ogól jestem bardzo ostrożna i zdystansowana. Często do mnie zagadywał, ale jednak obecność mojego chłopaka go peszyła. Obserwowałam czy zachowuje się tak w stosunku do wszystkich kobiet w hotelu i często łapałam go na tym, jak wpatrywał się na mnie w restauracji lub na basenie. Wiedziałam, że mu się podobam i to nie było nic dziwnego, ale ja nie szukałam wrażeń ani miłości. Już dawno przestałam wierzyć w bajki, a tym bardziej miłość za granicą.
Ostatniego wieczoru wszyscy bawili się w hotelu. On zaproponował żebyśmy wybrali się wspólnie na dyskotekę przy plaży, a idąc z nim wejdziemy tam za darmo. Poprosił o facebooka, żeby przesłać bilety, ale po jego znaczącym uśmiechu wiedziałam, że po prostu chcę mieć ze mną kontakt. Niestety nie poszliśmy tam i czułam, że omija mnie coś ważnego.

Następnego dnia wylecieliśmy bez pożegnania. Będąc w Polsce dostałam wiadomość „Jak się masz? Doleciałaś szczęśliwie?”. Nie wiem dlaczego, czułam wewnętrzne szczęście. Czułam, że to początek czegoś niezwykłego. Pisaliśmy każdego dnia, każdej nocy – poświęcał mi więcej uwagi i czasu na odległość, niż mój facet tutaj (nie mieszkamy razem).  Może to zabrzmi głupio, ale czułam, że jesteśmy tacy zgrani, mamy takie same poglądy, pomimo bariery językowej rozmawialiśmy o wszystkim

Kupił bilet do Polski, a ja niestety muszę podjąć jakąś decyzję. Mogłoby się wydawać, że jest prosta – zakończyć toksyczny związek i dać ponieść się przygodzie. Jednak mój chłopak, widząc że sytuacja pogarsza się coraz bardziej, rozpoczął sromotne starania o mnie. Przerabialiśmy to kiedyś i wiem że to chwilowe, ale jednak nie umiem nagle odejść po ponad 3 latach - przyzwyczaiłam się do tego jak jest, nawet jeśli nie jestem szczęśliwa. Gdyby nie ten chłopak prawdopodobnie nie rozważałabym rozstania wcale, tkwiąc w tym nieustannie. On mi otworzył oczy, że można żyć inaczej, traktować się inaczej. Ja naprawdę nie chciałam tego, ale to przyszło samo, a ja nie potrafię się w tym odnaleźć.
Ta znajomość jest czymś zupełnie nieznanym i obcym. Nie wiem na ile nasza wież jest silna, zbudowana jedynie na rozmowach, na ile mogę mu ufać i czy jego uczucia są szczere, choć zapewnia mnie o nich. Jest to trudna relacja, wymagająca wielu poświeceń i choć serce rwie mnie do niego szalenie, boje się to zauroczenie, które nie jest warte żeby rzucić wszystko na jedno kartę.

Cała ta sytuacja jest dla mnie irracjonalna – czy jestem tak zdesperowana i naiwna czy zwyczajnie w świecie zakochałam się, bo przecież miłość nie wybiera.
Czy macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Proszę o jakieś rozważania, bez głupich docinek. Dziękuje za dotrwanie do końca.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Miłość, miłość w.... Bułgarii

Moim zdaniem powinnaś zakończyć relację z chłopakiem, z którym ewidentnie nie jesteś szczęśliwa. Jeśli chodzi o Chłopaka z zagranicy to może nie będzie to związek ani nic poważnego, ale widocznie pojawił się w Twoim życiu, aby pokazać Ci, że życie nie kończy się na Twoim chłopaku. Zastanów się czy warto trwać w związku, w którym już teraz są problemy, co jeśli pojawią się dzieci itd?

3

A czy to nie jest po prostu tak, źe nie chcesz puścić jednej gałęzi zanim nie złapiesz się dobrze kolejnej?

Zastanów się trochę nad tym, co sama napisałaś. Wiesz dobrze, że Twój facet Ciebie nie szanuje a jedyne, co go skłania do CHWILOWEGO powstrzymywania swoich prawdziwych emocji, to wizja porzucenia, ale nie chcesz odpuścić, bo się przyzyczaiłaś. Przyzwyczaiłaś się do tego, że jesteś „popychadłem”? Uważasz, że nie zasługujesz na lepsze traktowanie wynikające z dbania o Ciebie i troski o Twoje samopoczucie zamiast z lęków i deficytów Twojego faceta? Przemyśl to sobie.

4

na pewno zostaw obecnego, chyba że lubisz sie umartwiać i tkwić w toksycznych relacjach. Sama sobie podziękujesz za kilka lat że się od niego uwolniłaś. A co z nowym........ czas pokaże, baw się dobrze i tyle.

5

Twój chłopak rozpoczął "sromotne" starania o Ciebie ??
A dlaczegóż to te starania są sromotne ?

6

IsaBella77 napisał/a:

Twój chłopak rozpoczął "sromotne" starania o Ciebie ??
A dlaczegóż to te starania są sromotne ?

Choćby dlatego, że są nieszczere. Powinien się wstydzić tego, że dopiero kiedy oddalam się od niego, on traktuje mnie z szacunkiem.

7

Sromotny - to przynoszący hańbę, wstyd.

Tak więc - jeśli uważasz, że starania Twojego chłopaka przynoszą jemu lub Tobie hańbę lub wstyd - rozstań się z nim.
Nie ma nic gorszego niż życie w ciągłej hańbie.
I jeżeli uważasz jego starania za nieszczere, tym bardziej rozstań się z nim.
Nieszczera hańba jest jeszcze gorsza od zwyczajnej hańby wink

To było oczywiście z przymrużeniem oka, ponieważ rozbawiło mnie niefortunne użycie słów, na jakie się zdecydowałaś.
Zupełnie na poważnie - sytuacja ma się tak, że MUSISZ podjąć jakąkolwiek decyzję.
Musisz zdecydowac się na pozostanie ze swoim dotychczasowym chłopakiem, a nowej znajomości nie kontynuować. Lub też musisz zakończyć obecny związek, i wtedy spokojnie kontynuować rozwój nowej relacji.
Jedno jest pewne - nie możesz oszukiwać obu i samej siebie na dodatek. Nikt nie zasłużył na zdrady i okłamywanie.
Dopiero to byłoby sromotne.

8

Hmm... Wakacyjna miłostka jakich wiele rozgrywa się w różnych kurortach co roku. Nic szczególnego i lepiej nie traktować tego na serio.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Miłość, miłość w.... Bułgarii

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024