Ślub za dwa tygodnie. Mama nie zamierza poznać moich tesciow. .. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Ślub za dwa tygodnie. Mama nie zamierza poznać moich tesciow. ..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Ślub za dwa tygodnie. Mama nie zamierza poznać moich tesciow. ..

Jak w temacie.  Do ślubu została ostatnia prosta. .. a moja mama wczoraj mi wyrzygała ze ona nie chce poznać moich teściow. Zrobiło mi się bardzo przykro . Juz nie wspomnę nawet jak przykro było mojemu gdy mu o tym powiedziałam.  Do dziś jest zalamany. .. nie wiem co robić.  Mój twierdzi ze jak on do mnie przyjeżdża w dniu ślubu to rodzicom będzie głupio wejść do obcego domu. Tak mi źle. .. siedzę i płacze. ..

Na domiar tego ....
Pokazałam jej wczoraj nasze obrączki to taki teskt:

" no powiem szczerze ze szału nie ma .."

Ja mówię że nam sie bardzio podobają bo są takie klasyczne i tak wyszło z rozmowy ze powiedziałam ze pierścionek będzie na palcu obok lub na drugiej ręce.  Ona po kilku powtarzających się zdaniach ze szału nie ma powiedziała ze juz o wiele lepiej wygląda obrączka razem z pierścionkiem.  Powiedziałam ze nie chce bo boje się ze obrączka będzie obcierac o pierścionek i może mi się naruszyć kamień.  To wiecie co mi odpowiedziała?  Ze powinnam sobie kupić jakiś nowy pierścionek. .....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ślub za dwa tygodnie. Mama nie zamierza poznać moich tesciow. ..

Czy mama od początku miala takie podejscie do waszego związku/ślubu? Probowalas z nią rozmawiac na ten temat? Ale tak spokojnie, na neutralnym gruncie? Czy podala jakies konkrwtne argumenty dlaczego nie chce poznac rodziców Twojego przyszłego męża?

3

Tak . Był już post o tym. Głównie zaczęło się od tego że w czasie gdy jego poznałam to nie chciałam od tamtej pory kolejny raz poprawiać matury (ósme podejście ) . Maturę zdałam wysoko ale ona chciała bym poszła na jej wymarzone studia .... i od tego się zaczęło . Ona jest toksyczna ale myślałam że nie aż do tego stopnia by rozwalić dzień który ma być moim szczęśliwym. ...

4

Ogólnie powinnaś kontynuować swój pierwszy wątek, który założyłaś.

Ale odpowiem tu: odseparuj się od matki. JESTEŚ DOROSŁA.

5

Wychodzisz za mąż, a zachowujesz się jak dziecko.

Przeczytałam poprzedni wątek i sorry, to co uprawiasz, to jest klasyczny autosabotaż. Ludzie, którzy mają niefajne relacje z rodzicami, zwykle szybko wieją z domu rodzinnego. Na przykład do większego miasta, bo tam łatwiej o pracę. T y nie od wczoraj jesteś pełnoletnia, tkwisz więc w tej sytuacji z matką niejako na własne życzenie. Co gorsza, nie potrafisz też psychicznie odciąć pępowiny. Jeśli wiesz, jaka jest Twoja matka, to po diabła idziesz ją pytać o opinię na jakikolwiek temat? Przecież wiesz, że powie coś niemiłego. Nie chce poznać teściów? No i kij z tego. To tylko o niej źle świadczy. Poza tym trzeba być wyjątkowo niedojrzałym, żeby robić taką dramę, bo ktoś skrytykował pierścionek. No w mordę, ile Ty masz lat, 12? Powinnaś zacząć od pójścia na terapię, bo z Twoją matą faktycznie nie jest w porządku, ale z Tobą też nie.

6

Rozumiem Twoją rozterkę i to, że Twoja mama, mimo wszystko, jest ważną osobą w życiu i jej nie wymażesz, chyba że w przyszłości, jeżeli znajdzie się pewien powód. Ale pomyśl o tym, że skończyłaś dawno osiemnastkę i postaraj się ograniczyć relacje z matką, skoro jest taka.
Jeżeli nie chce poznać teściów, to nic nie zrobisz z tym. Wesprzyj swojego ukochanego i spraw, by był wyrozumiały tej całej sytuacji smile

7

Może zapytaj jej, że jak nie zamierza poznawać Twoich teściów, to czy na ślub ma zamiar przyjść czy też nie bardzo?

Powinnaś odseparować się od niej jak tylko się da - kontakt to minimum, przestan pytać ją o opinię. Gdzie będziecie mieszkać po ślubie?

8

Entropia - nie mam 12 stu lat . Po prostu myślałam że jak od ostatniego miesiąca ona opowiada ludziom o weselu , kupuje sukienki i l razem malowalysmy cały dom same to myślałam że choć odrobinę się cieszy i potrafi się zachować tak ze mi już będzie nieco lżej.

Po ślubie oczywiście ze na chwile u mojego (pewnie do końca roku może krócej ) i wyprowadzamy się od naszego rodzinnego miasta 100 km do większego lub wynajmujemy tu jakieś mieszkanie. 

Teraz to się w ogóle obawiam czy jej groźby nie zostaną spełnione ze popamietam ja na weselu.

Chciałam żeby bylo w miarę ok . Po to jej pokazuje co sobie kupiłam by później nie powiedziała ze gdzieś mam jej opinie itd. Tak źle i tak nie dobrze. ..

9

Zdolowana2000, rozumiem i współczuje. U mnie jest podobna sytuacja tylko ze ja musiałam odwołać całe wesele. Rodzina skłócona, ja załamana a wszystko odbija się na narzeczonym...:(

10

Twoja mama nie widzi, że to Cię rani? Mieszkasz z nią?

Moim zdaniem rozwiązanie jest jedno: weź ślub i się wyprowadź, a z mamą spotykaj się tylko wtedy, gdy to konieczne.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Ślub za dwa tygodnie. Mama nie zamierza poznać moich tesciow. ..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024