Związek a zaburzenia odżywiania - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Związek a zaburzenia odżywiania

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Związek a zaburzenia odżywiania

Ciągnięty długi już czas związek z kolesiem z własnymi problemami psychicznymi spowodował u mnie nasilenie objawów zaburzenia odżywiania. Mam BMI oscylujące wokół 15, problemy hormonalne, ostatnio doszła bulimia, którą jednak kontroluję na tyle, by nie tyć. Jestem bardzo nieszczęśliwa, nie wyobrażam sobie życia bez obżerania się i wymiotowania raz na kilka dni, bo to jedyne, co mnie uszczęśliwia - taki zwierzęcy, tępy odruch, naprawdę nic poza tym mnie nie cieszy. Jedzenie jest wszystkim co mam, mimo znajomych czuję się bardzo samotna, bo w ostatnim czasie poświęcałam się w pełni toksycznemu partnerowi. Nie mam aktualnie pieniędzy na wysłuchiwanie psychologów, nie wiem jak się wyprowadzić z bagna i czy to w ogóle możliwe.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek a zaburzenia odżywiania
xrtz napisał/a:

Ciągnięty długi już czas związek z kolesiem z własnymi problemami psychicznymi spowodował u mnie nasilenie objawów zaburzenia odżywiania. Mam BMI oscylujące wokół 15, problemy hormonalne, ostatnio doszła bulimia, którą jednak kontroluję na tyle, by nie tyć. Jestem bardzo nieszczęśliwa, nie wyobrażam sobie życia bez obżerania się i wymiotowania raz na kilka dni, bo to jedyne, co mnie uszczęśliwia - taki zwierzęcy, tępy odruch, naprawdę nic poza tym mnie nie cieszy. Jedzenie jest wszystkim co mam, mimo znajomych czuję się bardzo samotna, bo w ostatnim czasie poświęcałam się w pełni toksycznemu partnerowi. Nie mam aktualnie pieniędzy na wysłuchiwanie psychologów, nie wiem jak się wyprowadzić z bagna i czy to w ogóle możliwe.

Nie musisz mieć pieniędzy na wysłuchiwanie psychologów.
Możesz zgłosić się na terapię z puli NFZ, i wtedy po pierwsze - nie ponosisz żadnych kosztów na terapię, a po drugie - to psycholog słucha Ciebie.
Samodzielnie może być Ci bardzo ciężko wydostać się z tego toksycznego kręgu, pomimo że jesteś świadoma mechanizmów i kompulsji jakie Tobą kierują.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Związek a zaburzenia odżywiania

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024