Kiedy wdowie należy się renta po mężu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Kiedy wdowie należy się renta po mężu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Kiedy wdowie należy się renta po mężu.

Mój eks jest obecnie w szpitalu w bardzo poważnym stanie,jego konkubina (są ze sobą 4 lata) chce jak najszybciej,poniekąd zmusić go do ślubu,żeby otrzymać w razie czego rentę po nim.
Jak to wygląda prawnie,czy musi mieć jakiś staż małżeński,czy wystarczy wziąć ślub i już wszystko się jej należy?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Kiedy wdowie należy się renta po mężu.

Żona to żona. Nie ważne czy 10 minut czy 25 lat.

3 Ostatnio edytowany przez evada (2018-06-24 22:08:22)

Markadia napisał/a:

Mój eks jest obecnie w szpitalu w bardzo poważnym stanie,jego konkubina (są ze sobą 4 lata) chce jak najszybciej,poniekąd zmusić go do ślubu,żeby otrzymać w razie czego rentę po nim.
Jak to wygląda prawnie,czy musi mieć jakiś staż małżeński,czy wystarczy wziąć ślub i już wszystko się jej należy?

Staż małżeński chyba nie ma znaczenia, ale ma znaczenie ile wdowa ma lat, ma znaczenie czy są dzieci małoletnie zmarłego (również te z poprzednich związków), szczegółowe info. u źródła czyli w zus-ie.

4

świadczenie o którym Pani pisze to renta rodzinna, warunki jej otrzymania są dość jasne proszę sprawdzić. Staż małżeński nie ma znaczenia

5

Renta przysługuje wdowie, jeśli w chwili śmierci męża ukończyła 50 lat lub gdy nie ma pracy w okresie nie dłuższym niż 5 lat od śmierci męża lub od zaprzestania wychowywania dzieci. Staż małżeński nie ma znaczenia.
Na rentę po mężu byłam za młoda,całość renty otrzymał mój uczący się syn.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Kiedy wdowie należy się renta po mężu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024