Czy są tu jakieś atrakcyjne kobiety? (brzuch u faceta) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy są tu jakieś atrakcyjne kobiety? (brzuch u faceta)

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 106 ]

1 Ostatnio edytowany przez Rysiek_;) (2018-05-25 22:02:38)

Temat: Czy są tu jakieś atrakcyjne kobiety? (brzuch u faceta)

Witam
Nazwa tematu chamska, zdaję sobie z tego sprawę.;)

Natomiast takich kobiet dotyczy moje zapytanie, które w sumie ciężko mi sformułować, aby nie zostać źle odebranym.

Czy atrakcyjna kobieta związałaby się z facetem, który ma "duży brzuch"?

I ja wiem, że to jest forum dla kobiet i każda z Was tak na dobrą sprawę posiada w sobie jakąś tam empatię, natomiast nie jest to post grubego mężczyzny ubiegającego się o atrakcyjną dziewczynę. Chciałbym po prostu uniknąć odpowiedzi motywacyjnych typu liczy się wnętrze itp, a usłyszeć szczere zdanie na ten temat.

Zapraszam do dyskusji

edit
Mam na myśli dziewczyny wieku 19-25 lat

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy są tu jakieś atrakcyjne kobiety? (brzuch u faceta)

To zależy od wielkości, wyślij zdjęcie brzucha

3

tak, niedawno zakładałam wątek o seksie z facetem z dużym brzuchem tongue ale zdecydowanie żeby spodobał mi się facet z bębnem to musi mnie wyjątkowo zachwycić osobowością.

https://img6.dmty.pl//uploads/201012/1293622669_by_epasti_600.jpg

5

Czarna Pantera napisał/a:

To zależy od wielkości, wyślij zdjęcie brzucha

Raczej nie chcę wysyłać takich zdjęć

sosenek napisał/a:

tak, niedawno zakładałam wątek o seksie z facetem z dużym brzuchem tongue ale zdecydowanie żeby spodobał mi się facet z bębnem to musi mnie wyjątkowo zachwycić osobowością.

to słodkie

no tak dużego jak na memie to raczej nie posiadam, w sensie że na boczkach bo w przód to może i tak
aczkolwiek penisa zakrywa kiedy nie jest we wzwodzie;)

6

A ty związałbyś się z kobietą, która ma duży brzuch? Pytam serio.

7

Monoceros napisał/a:

Nie, nie związałbym się z taką kobietą.

8

Jaka rozsądna kobieta będzie chciała kogoś kto umrze zaraz po 40?
Otyłość brzuszna u mężczyzn to wyrok śmierci, zawał, miażdżyca, cukrzyca, nadciśnienie, zwyrodnienie stawów i podobne "przyjemności".

9

Rysiek_;) napisał/a:
Monoceros napisał/a:

Więc odpowiedziałeś sam sobie. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

10 Ostatnio edytowany przez Rysiek_;) (2018-05-25 22:59:06)

Znerx napisał/a:

Otyłość brzuszna u mężczyzn to wyrok śmierci, zawał, miażdżyca, cukrzyca, nadciśnienie, zwyrodnienie stawów i podobne "przyjemności".

Jestem młodym człowiekiem, przez rok czasu jestem w stanie zrobić się "płaski"

Mirirale napisał/a:
Rysiek_;) napisał/a:
Monoceros napisał/a:

Spoko, po prostu naczytałem się w internecie, że my mężczyźni jesteśmy wzrokowcami, a kobiety cenią sobie w nas inne aspekty

santapietruszka napisał/a:

Się zrób, a nie płacz na babskim forum...

Nie odbierz mnie źle, aczkolwiek wydajesz się osobą, która ma negatywne doświadczenia z mężczyznami i takie posty pełne agresji, źle odbieram

Mam 193cm wzrostu i ważę 103kg, nie uważam, że jestem gruby. Rece, nogi mam szczupłe, tylko ten brzuch.. wywalony bardzo i może trochę głowa/twarz, w sensie że drugi podbródek

Tak trochę na przekór nie mam ze sobą, żadnego problemu. Nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, a nawet poczyniłem kroki, żeby coś ze sobą zrobić - basen/dietetyczka. No, ale jednak "czas" mnie ogranicza. Dlatego pytam.

Lady Loka napisał/a:

To do zobaczenia za rok smile

za rok, już jej już raczej nie zobaczę;0

11

Rysiek_;) napisał/a:
Znerx napisał/a:

Jestem młodym człowiekiem, przez rok czasu jestem w stanie zrobić się "płaski"

Się zrób, a nie płacz na babskim forum...

12

Rysiek_;) napisał/a:
Znerx napisał/a:

Jestem młodym człowiekiem, przez rok czasu jestem w stanie zrobić się "płaski".

To do zobaczenia za rok smile

13 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-05-25 23:27:19)

Rysiek_;) napisał/a:

Witam

Natomiast takich kobiet dotyczy moje zapytanie, które w sumie ciężko mi sformułować, aby nie zostać źle odebranym.

I ja wiem, że to jest forum dla kobiet i każda z Was tak na dobrą sprawę posiada w sobie jakąś tam empatię, natomiast nie jest to post grubego mężczyzny ubiegającego się o atrakcyjną dziewczynę. Chciałbym po prostu uniknąć odpowiedzi motywacyjnych typu liczy się wnętrze itp, a usłyszeć szczere zdanie na ten temat.

Zapraszam do dyskusji

edit

Ojej, nie mieszczę się w granicy wiekowej dziewczyn, bom kobieta już a nie dziewczyna, ale spełniam drugi warunek - atrakycjna jestem big_smile - więc się wypowiem - tak, związałabym się, bo to oznacza, że tenże facet z dużym brzuchem, najprawdopodobniej lubi piwo, tak jak ja big_smile

14

Rysiek_;) napisał/a:

Witam

Zapraszam do dyskusji

edit

Mi sie zdarzylo zauroczyć facetem z brzuszkiem. Ale na dłuższą metę kazda bedzie cie zachęcać żebyś sie tego pozbył. Glowa do góry, tylko powiedz jej, ze juz nad tym pracujesz.

15

Jeżeli Twoim jedynym motorem napędowym jest dziewczyna no to sorry ale jak odrzuci Twoje starania to nici z zrzucenia wagi... Mam rozumieć, że zrzucenie Brzucha to wymóg tej Pani?

Zwiększ swoje zapotrzebowanie kaloryczne po przez ćwiczenia/wysiłek fizyczny... Wywal cukier i alko z diety na 2-3 miesiace... Spozywaj  2 gramy białka na kilogram suchej masy aby zabezpieczyć się przed katabolizmem ( utratą masy mięśniowej)... Basen to zdecydowanie za mało jeżeli masz pracę siedząca. Dodaj 2-3 razy w tygodniu siłkę,spacery,marsze,bieganie,rower....

Najważniejsze...  Zmieniaj sie dla siebie nie dla kogoś...

Dziewczyny mają dosyć zróżnicowane preferencje jeśli chodzi o posturę mężczyzny, chyba najwięcej z nas nie lubi chudzielców. Jest wiele fanek "misiaczków". Ja na przykład nie mogłabym się spotykać z typowym koksem. Lubię jak facet ma trochę mięśni i trochę brzucha, ale nie może miec konsystencji budyniu i wylewających się wszędzie faldek tłuszczu tongue no i też zależy co masz na myśli mówiąc "duży brzuch" tongue bo z facetem z takim wielkim piwnym bojlerem bym się nie spotykała tongue

17

Hej, czemu już jej nie zobaczysz? Napisz coś więcej. Dla niej brzuch jest przeszkodą czy bardziej dla Ciebie ?

18 Ostatnio edytowany przez loulouw (2018-05-26 16:46:58)

Hmm skoro pytasz o przedział wiekowy 19-25 to zakładam, że jestes w podobnym wieku. Ja w tych widełkach sie nie mieszczę ale jak miałam 20 lat to zdecydowanie odrzucali mnie faceci w tym wieku z brzuchem bo oznacza to, że są tak leniwi, że nie chce im się ruszyć na spacer albo rower albo żrą i piją piwsko bez opamiętania a w tak młodym  wieku to sorry- nieporozumienie. Rozumiem facet po 30- już metabolizm powoli trochę inny i jak sie ma pracę za biurkiem+ jazda autem i inne domowe obowiązki to się można troche rozleniwić i wychodować taki brzuch chociaż to nie reguła oczywiście. Także raczej nikt Ci nie powie, że wybierze obtluszczonego młodego chłopaka zamiast takiego z normalnym wyglądem bo w młodym wieku to skutek lenistwa

19

Piszesz ze nie starasz sie o atrakcyjna dziewczyne i ze nie Ciebie to dotyczy a jednak potem piszesz, ze to Ty masz spory brzuch. No a to wszystko zalezy jaki duzy jest ten brzuch i jaka dziewczyna jest dla Ciebie atrakcyjna. Dla jednego faceta atrakcyjna jest ta zrobiona a czasem i chamska, uwazajaca sie za najlepsza na swiecie, bo to lubia i lubia sie za nia uginac, a dla innych atrakcyjna jest normalna dziewczyna mniej lub bardziej ladna, mniej lub bardziej umalowana, dla jednych chuda, dla innych zwyczajnie szczupla, dla innych z kraglosciami. Jednak nie raz widzialam ladne dziewczyny z przecietnymi wedlug mnie facetami, mam sporo kolezanek, ktore sa ladne, a ich faceci nie za bardzo lub sa wieksi, maja ten spory brzuch. Dlatego jest to mozliwe, ale nie warto tez samemu majac spory brzuch wymagac, by dziewczyna nie miala zadnej wady, bo skoro Ty chcesz jej sie spodobac mimo wad to ona zadnych nie moze miec? Jednak dla swojego zdrowia lepiej schudnac, sama jak tyje to najbardziej na brzuchu i to najgorzej szkodzi zdrowiu i odczulam to majac nadwage. Jak juz ma sie dobra wage i brak wiekszego brzucha nawet nieplaski ale bez nadwagi to czuje sie roznice ja tak mialam i pewnie nie tylko ja.

20

Mirirale napisał/a:
Rysiek_;) napisał/a:
Monoceros napisał/a:

Moja koleżanka (szczupła całe życie) miała partnera z nadwagą, dla mnie nawet miał dość duży brzuch. Ten facet o dziewczynach z nadwagą mówił, że są brzydkie i że takie spasione, że wstyd, że taki brzuch jest fuj, obrzydliwy, że jak one mogą wychodzić z domu itp. Bardzo negatywnie odebrałam tego faceta, ale moja koleżanka i on byli ze sobą szczęśliwi.

21

Duży brzuch utrudnia przytulanie, więc by mi przeszkadzał big_smile

22 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-05-26 20:48:07)

Znerx napisał/a:

Znam wielu mężczyzn z brzuchami dożywającymi 70-tki
A generalnie otyli mężczyźni mnie nigdy nie pociągali, mam wrażenie, że szybciej się pocą tongue

23

Rysiek_;) napisał/a:

Co prawda nie mieszczę się w kategorii wiekowej, od której oczekiwałeś odpowiedzi, ale że zwyczajowo uważa się, że to właśnie bardzo młode osoby zwracają największą uwagę na atrakcyjność fizyczną, to wydaje mi się, że jako osoba dojrzała, czyli ta rzekomo mniej wymagająca, będę tym bardziej wiarygodna, jeśli napiszę, że nie, nie związałabym się, bo tak wielkie brzuchy działają na mnie absolutnie aseksualnie. Tak było zresztą odkąd pamiętam. Nie mam zupełnie nic do niewielkiej nadwagi, ale wielkie brzuchy, tzw. piwne, są dla mnie nie do przejścia. No tak mam i już.
Sama przez całe życie dbam o sylwetkę, od kilku lat regularnie uprawiam sport, więc wydaje mi się, że mam prawo mieć podobne oczekiwania względem partnera. Kiedy sama się zapuszczę, to być może i wymagania spadną cool, ale póki co się na to nie zanosi.

P.S. Oczywiście, że jeśli mąż kiedyś mocno przytyje, to sam ten fakt nie wpłynie na to, że go nagle przestanę kochać, ale pytanie dotyczyło początków związku, a to jest - przynajmniej moim zdaniem - zupełnie inna kategoria.

24

SonyXperia napisał/a:

Ojej, nie mieszczę się w granicy wiekowej dziewczyn, bom kobieta już a nie dziewczyna, ale spełniam drugi warunek - atrakycjna jestem big_smile - więc się wypowiem - tak, związałabym się, bo to oznacza, że tenże facet z dużym brzuchem, najprawdopodobniej lubi piwo, tak jak ja big_smile

Sony przywracasz mi wiarę w człowieka big_smile

25 Ostatnio edytowany przez Snake (2018-05-27 23:38:28)

SonyXperia napisał/a:

Ha, ha mi też ale ja już staram się nie pić piwa. Niestety luba ciągle namawia na wino więc na jedno wychodzi. Dużo ze mnie zeszło ale brzuszek ciężko zlikwidować. Niby pod spodem mięśnie jak stal wink ale powłoki jak się kiedyś rozciągnęły tak się nie chcą skurczyć. Jeśli jednak kobieta daje radę objąć udami, to nie jest źle smile
Ja zreszta lubię brzuszki u kobiet. Prawidłowy profil powinien mieć brzuszek.

26

Snake napisał/a:

Ale są brzuszki, brzuchole i brzuszyska, tak u kobiet, jak u mężczyzn, a my tu rozmawiamy o czymś, co zostało pokazane na zdjęciu u góry. Niech zgadnę - raczej nie masz na myśli damskiego odpowiednika? wink

27

Snake, jaki to profil?:D zaintrygowałes mnie big_smile jestes kolejnym facetem od ktorego ostatnio slysze ze lubi brzuchy u kobiet wink

28

Olinka napisał/a:
Snake napisał/a:

Ale są brzuszki, brzuchole i brzuszyska, tak u kobiet, jak u mężczyzn, a my tu rozmawiamy o czymś, co zostało pokazane na zdjęciu u góry. Niech zgadnę - raczej nie masz na myśli damskiego odpowiednika? wink

Na zdjęciu u góry pan nie ma problemu z brzuchem tylko z otyłością w ostatnim stadium prowadzącym do zgonu. Ma już otłuszczone na maksa narządy wewnętrzne prowadzące do ich postępującej niewydolności. Miażdżyca, nadciśnienie, cukrzyca, zawał, udar, choroby trzustki itd. Coś tam ten pan może sobie wybrać...
20 kilogramów temu mogłem sobie zrobić zbliżonego mema wink Teraz widać nawet żebra i zarys mięśni ale co się raz rozciągnęło trudno skurczyć.

sosenek napisał/a:

Snake, jaki to profil?:D zaintrygowałes mnie big_smile jestes kolejnym facetem od ktorego ostatnio slysze ze lubi brzuchy u kobiet wink

Wenus z Urbino, to taka normalna kobita tongue

29

Snake napisał/a:

. Prawidłowy profil powinien mieć brzuszek.

Jaaasne.Ale u pięciolatki smile

30 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-05-28 13:08:27)

Są kobiety którym to nie przeszkadza, są kobiety którym przeszkadza. Mi tak(22 lata, 7/10 tongue ), mimo że np wzrost/uroda etc już są obojętne to akurat na to jestem cięta.
Ogólnie nie traktuj tego osobiście, ale jest tak że im bardziej masz mainstreamową urodę tym masz większy wybór, więc warto się ogarnąć wink
Analogicznie, długie włosy u kobiety: większość mężczyzn je lubi i kobiety które je mają wzbudzają większe zainteresowanie, ale nie znaczy to że jeśli chcesz mieć włosy na jeża to jesteś skazana na porażkę(po prostu Twoja uroda trafia do mniejszej grupy docelowej, więc wybierasz partnerów z mniejszej puli).
Brzuch nie wyklucza tego, że komuś się spodobasz fizycznie, ale przypuszczalnie zmniejszasz sobie grupę osób z której możesz wybierać. Jest więcej kobiet które chcą kogoś wysportowanego, niż takich dla których brzuch jest np fetyszem i odpychają ich zadbani faceci. Te którym brzuch jest obojętny są w Twojej grupie bez względu na to co zrobisz. Czyli reasumując: trzymanie się brzucha zmniejsza Twoje szanse(nie do 0, nie u wszystkich, ale jednak zmniejsza).

31 Ostatnio edytowany przez marakujka (2018-05-28 12:13:40)

Lou71.71 napisał/a:
Znerx napisał/a:

Znam wielu mężczyzn z brzuchami dożywającymi 70-tki
A generalnie otyli mężczyźni mnie nigdy nie pociągali, mam wrażenie, że szybciej się pocą tongue

Hahaha. No właśnie. Ostatnio mój sąsiad umarł, o niebo tłustszy od brzuchasa z mema, i co lepsze - był daleko po sześćdziesiątce.
Znerx, widać, chyba kolejny fetyszysta sekcji "Zdrowie" w damskich poradnikach domowych.

32 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-05-28 12:20:41)

Troche to ciasne. Facet dla, którego najwiekszą wartością u kobiety jest wygląd pyta, czy takowa  byłaby zainteresowana facetem, który urody nie ma. Wiele kobiet, by sie z takim zwiazało (tym bardziej, ze waga moze sie zawsze zmienic).Musiałby być natomiast na prawdę super facetem. No, ale koleś, który ma tylko wielki brzuch i patrzy tylko na urodę (która przemija i co wtedy) nie jest najlepszą partią wiesz. To jest mniej wiecej tak jakbys byl starym dziadkiem, z wystajacymi wlosami z uszu i pytal, czy jakas mloda ma ochote ci tam pogmerac. A fuj.

33 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-05-28 12:37:40)

Markuss88 napisał/a:

Jeżeli Twoim jedynym motorem napędowym jest dziewczyna no to sorry ale jak odrzuci Twoje starania to nici z zrzucenia wagi... Mam rozumieć, że zrzucenie Brzucha to wymóg tej Pani?

Zwiększ swoje zapotrzebowanie kaloryczne po przez ćwiczenia/wysiłek fizyczny... Wywal cukier i alko z diety na 2-3 miesiace... Spozywaj  2 gramy białka na kilogram suchej masy aby zabezpieczyć się przed katabolizmem ( utratą masy mięśniowej)... Basen to zdecydowanie za mało jeżeli masz pracę siedząca. Dodaj 2-3 razy w tygodniu siłkę,spacery,marsze,bieganie,rower....

Najważniejsze...  Zmieniaj sie dla siebie nie dla kogoś...

Z tego co on opisuje, to ma powiększone organy wewnętrzne, a nie typowy brzuch z sadłem. Odstaw alkohol i nie jedz przez 16 godzin dziennie, po pół roku będziesz szczupły jak ja. A ja ważyłem 120 kilo przy 181 cm wzrostu. Teraz ważę 81,5

34

Jovanna napisał/a:

Troche to ciasne. Facet dla, którego najwiekszą wartością u kobiety jest wygląd pyta, czy takowa  byłaby zainteresowana facetem, który urody nie ma. /.../ A fuj.

Fuj - od siebie niczego nie wymaga, od innych wymaga.

35 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-05-29 01:20:37)

Przestańcie go oceniać.

To tak jakbyście powiedziały: skoro lubisz blondynki to koniecznie musisz się przefarbować, skoro lubisz długie włosy to sam je sobie zapuść, skoro lubisz jak kobieta ma okrągłą pupę, to sam sobie taką zrób na siłce, skoro lubisz kobiece krągłości, to co? ma sobie je wypracować na zumbie?

A kobiecie która mówi że woli inteligentniejszych mężczyzn nie powiecie "weź się do-edukuj idiotko, a nie żerujesz na inteligentach!";
kobiecie która powie że nie lubi niskich facetów nie powiecie "weź skończ wybrzydzać, tylko przykucnij jak z nim rozmawiasz".
Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć że różni ludzie mają różne preferencje?
On nie powiedział nic złego, to że lubi szczupłe to nie jest jakaś forma opresji kobiet, ani wyrachowanie z jego strony. Tak jest i już, takie ma preferencje(na które przypuszczalnie nie ma świadomego wpływu), a wy sobie dorobiłyście całą historię że coś z nim jest nie tak... ehhh.
I pewnie więcej na to forum nie zajrzy chłopak ;_;

36

Facet z brzuchem chciałby poderwać atrakcyjna kobiete...No litości.

37

MuseHudson napisał/a:

Przestańcie go oceniać.

To tak jakbyście powiedziały: skoro lubisz blondynki to koniecznie musisz się przefarbować, skoro lubisz długie włosy to sam je sobie zapuść, skoro lubisz jak kobieta ma okrągłą pupę, to sam sobie taką zrób na siłce, skoro lubisz kobiece krągłości, to co? ma sobie je wypracować na zumbie?

A kobiecie która mówi że woli inteligentniejszych mężczyzn nie powiecie "weź się do-edukuj idiotko, a nie żerujesz na inteligentach!";
kobiecie która powie że nie lubi niskich facetów nie powiecie "weź skończ wybrzydzać, tylko przykucnij jak z nim rozmawiasz".
Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć że różni ludzie mają różne preferencje?
On nie powiedział nic złego, to że lubi szczupłe to nie jest jakaś forma opresji kobiet, ani wyrachowanie z jego strony. Tak jest i już, takie ma preferencje(na które przypuszczalnie nie ma świadomego wpływu), a wy sobie dorobiłyście całą historię że coś z nim jest nie tak... ehhh.
I pewnie więcej na to forum nie zajrzy chłopak ;_;

Połowa argumentów się tutaj kupy nie trzyma...
Więc zacznę od tych, które się trzymają.
Moim zdaniem tak, jak ktoś chce mieć inteligentną partnerkę to też powinien być inteligentny. Inaczej będą mieć problem z dogadaniem się. Będą mówić na różnych płaszczyznach i tylko się będą nawzajem wkurzać.

Wzrost czy kolor włosów są kwestią genów, niby można się przefarbować, ale zawsze zostaje.
A tyłek, cóż kobiety mają w tej kwestii inne preferencje niż faceci.

Kwestia jest w tym, że facet chce szczupłej i atrakcyjnej sam będąc brzuchaty. Dla mnie to jest średnio logiczne. W sensie rozumiem to, że szczupła jest dla niego bardziej atrakcyjna. Ale można spokojnie założyć, że ta szczupła, która dba o siebie i swój wygląd też będzie chciała, żeby jej facet o siebie dbał i brzuszek zgubił smile

Jasne, że są wyjątki od tej reguły. Od wszystkiego są wyjątki. Ale skoro facet wbija tu na forum i pyta, to znaczy, że widzi w swoim życiu jakiś problem. Pewnie jednak te szczupłe go nie chcą.

38

Lady Loka napisał/a:

Kwestia jest w tym, że facet chce szczupłej i atrakcyjnej sam będąc brzuchaty. Dla mnie to jest średnio logiczne.

Nie, dlaczego? To całkiem logiczne.
1. Jest szczupła więc pewnie niewiele je i nie będzie mu wyjadać lodówki.
2. Seks dwóch pulpetów jest pewnie dość uciążliwy, a tak to jakoś się ułożą.

39 Ostatnio edytowany przez Elya (2018-05-29 11:14:06)

MuseHudson napisał/a:

A kobiecie która mówi że woli inteligentniejszych mężczyzn nie powiecie "weź się do-edukuj idiotko, a nie żerujesz na inteligentach!"

Powiedziałaby, że woli inteligentniejszych mężczyzn ale od kogo? Czego? Bo jakby to mówiła prostaczka bez wykształcenia ale za to z wymaganiami, że ona spotyka się tylko z takimi ze stopniem naukowym dr to by było coś nie halo z nią.

40 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-05-29 12:03:11)

"Ale można spokojnie założyć, że ta szczupła, która dba o siebie i swój wygląd też będzie chciała, żeby jej facet o siebie dbał i brzuszek zgubił"-> jasne, ja nie mówię że kobieta nie ma prawa wymagać od swojego faceta żeby był zadbany, zwróć uwagę na mój wcześniejszy post:
"Brzuch nie wyklucza tego, że komuś się spodobasz fizycznie, ale przypuszczalnie zmniejszasz sobie grupę osób z której możesz wybierać. Jest więcej kobiet które chcą kogoś wysportowanego, niż takich dla których brzuch jest np fetyszem i odpychają ich zadbani faceci. Te którym brzuch jest obojętny są w Twojej grupie bez względu na to co zrobisz. Czyli reasumując: trzymanie się brzucha zmniejsza Twoje szanse(nie do 0, nie u wszystkich, ale jednak zmniejsza)."

Mówię tylko że może nie warto go oceniać, ani porównywać jak np. zrobiła to Jovanna do starych dziadów, ani mówić że jest fuj i dorabiać sobie całej historii jego życia.
Uwzględnij też proszę że są kobiety które traktują fitness i sport jako hobby, albo są naturalnie szczupłe(w wieku 19-25 jest ich całkiem sporo nawet), bądz mają pracę która wymaga bycia szczupłym. Wtedy to jak wyglądają wcale nie wynika z tego że mają ciśnienie na dobry wygląd i to jest ich priorytet tylko z tego że akurat są w takich okolicznościach, które sprawiły że wyglądają tak a nie inaczej.

elya, inteligentniejszym od niej ofc. Wiele kobiet deklaruje takie preferencje. Wiele kobiet woli też starszych mężczyzn np. i nikt nie mówi 25 latce, to poczekaj te 10 lat aż będziesz rówieśniczką z tymi 35 latkami. Takie mają preferencje i już. To nie świadczy w żaden sposób o tym że są puste, czy nie mogą być wartościowymi partnerkami.

Wydaje mi się naturalne, że w każdym związku ktoś ma więcej jakiejś cechy, ktoś mniej. Oczekiwanie że nasz partner będzie w czymś od nas lepszy(nie we wszystkim, ale w niektórych tylko rzeczach) nie jest krzywdzące dla 2giej osoby, ani jej nie ujmuje niczego.

Aha i on nie powiedział nigdzie, szczupłe dziewczyny mnie nie chcą, bo jestem zaniedbanym kartoflem, dlaczego one są takie niedobre dla mnie(co niektóre sobie dopisałyście do jego wypowiedzi)? Tylko się pyta jak to z tym jest, bo chce to zmienić, a nie wie czy warto.

41 Ostatnio edytowany przez Elya (2018-05-29 11:35:48)

elya napisał/a:
MuseHudson napisał/a:

A kobiecie która mówi że woli inteligentniejszych mężczyzn nie powiecie "weź się do-edukuj idiotko, a nie żerujesz na inteligentach!"

Powiedziałaby, że woli inteligentniejszych mężczyzn ale od kogo? Czego? Bo jakby to mówiła prostaczka bez wykształcenia ale za to z wymaganiami, że ona spotyka się tylko z takimi ze stopniem naukowym dr to by było coś nie halo z nią.

MuseHudson napisał/a:

elya, inteligentniejszym od niej ofc. Wiele kobiet deklaruje takie preferencje.

Pierwsze słyszę. To przeciez nic innego jak szukanie protezy emocjonalnej i /lub szukanie w partnerce matki, która będzie kochała miłością bezwarunkową. Za to on będzie wymagał. Narcystyczni ludzie wyszukują sobie kogoś lepszego od siebie.
I nie mówię tutaj o różnicach typu, że ktoś jest umysłem ścisłym a ktoś humanistą.

42

Wolisz głupszych od siebie facetów?

43 Ostatnio edytowany przez Elya (2018-05-29 11:56:00)

MuseHudson napisał/a:

a autor napisał, ze woli kobiety z grubym brzuchem? czy z płaskim brzuchem?
Kupy sie nie trzyma, co piszesz.
Twoje pytanie pokazało, ze nie czytasz ze zrozumieniem, więc rozmowa z Tobą nie ma sensu, skoro nie rozumiesz o czym piszemy to juz nie zrozumiesz. smile

44 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-05-29 12:05:38)

Wiesz ale on nie mówi że NIE chce NIC ZMIENIAĆ, tylko się pyta czy warto.

Tak od siebie dodam trochę prywaty, mam dużą pupę, szerokie biodra, trochę cellulitu i drobne rozstępy, mimo że nie jestem chorobliwie otyła(trochę jak JLo, sylwetka, ale mniej zadbana) i teraz jestem bardzo wdzięczna że mi ktoś kiedyś uświadomił, że nie wszyscy faceci postrzegają to jako wadę, a niektórych nawet to kręci.
i wiesz co, zamiast wylewać poty na siłowni i być na wiecznej diecie, zupełnie to olałam. Chociaż nie mam chłopaka i nie szukam, bo mam teraz co innego na głowie, to raczej mam powodzenie(często u mężczyzn którzy są właśnie zadbani, wysportowani). Czyli jak widać mimo że nie wymagam nic od siebie(w kwestii szczupłości), to raczej Panowie nie czują się tym oburzeni i nie zarzucają mi niesprawiedliwości. Więc czemu ja miałabym to robić Ryśkowi? On pyta czy warto, u mnie okazało się że NIE WARTO i chwała osobie która mi to uświadomiła!

JA: Wiele kobiet woli inteligentniejszych od siebie facetów.
TY: pierwsze słyszę.
JA: Wolisz głupszych od siebie facetów?
TY: nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Czy możesz mi powiedzieć, czego nie rozumiem?

45 Ostatnio edytowany przez Elya (2018-05-29 12:07:36)

ale brzucha nie masz... nie napisałas czy masz postawe, ze byłabys skłonna spotykac sie TYLKO z takim, który tego brzucha nie ma- tak, jak Ty go nie masz. A jakbys miała blizne na twarzy i miała postawe, ze nie spotykasz sie z osoba z blizna na twarzy.

Ja odpadam, dyskusja bez sensu, i w koło Macieju....

46

Nie mam, ale myślę że celulit i rozstępy to taka sama forma zaniedbania u kobiety, co brzuszek u mężczyzny. Nasze ciała różnie reagują na brak ćwiczeń i diety

47 Ostatnio edytowany przez Elya (2018-05-29 14:06:09)

M: A kobiecie która mówi że woli inteligentniejszych mężczyzn nie powiecie "weź się do-edukuj idiotko, a nie żerujesz na inteligentach!"

E:Powiedziałaby, że woli inteligentniejszych mężczyzn ale od kogo? Czego? Bo jakby to mówiła prostaczka bez wykształcenia ale za to z wymaganiami, że ona spotyka się tylko z takimi ze stopniem naukowym dr to by było coś nie halo z nią.

M: Wiele kobiet deklaruje takie preferencje
E: pierwsze słyszę.
M: Wolisz głupszych od siebie facetów?
E: nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

48

https://www.psychologytoday.com/us/blog … attractive
cyatat: "Previous research, including a study of almost 10,000 participants from 33 countries, confirms that "intelligent" is the second most highly valued characteristic in a mate, behind only "kind and understanding."
To że czegoś nie wiesz nie znaczy że nie jest prawdą.

49

Snake napisał/a:

2. Seks dwóch pulpetów jest pewnie dość uciążliwy, a tak to jakoś się ułożą.

Ktoś tu chyba jest fanem tetris'a big_smile

50 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-05-30 02:52:47)

MuseHudson napisał/a:

"

Mówię tylko że może nie warto go oceniać, ani porównywać jak np. zrobiła to Jovanna do starych dziadów, ani mówić że jest fuj i dorabiać sobie całej historii jego życia.

Poczekaj! Poczekaj! Masz coś do gmerania w uszach starym dziadkom? Bo w poprzednim poście wymieniłaś tyle różnych preferencji, że wydaje mi się, że mój dziadek się świetnie wpisuje w Twoją teorię! A teraz tak piszesz jakby, porownanie do starego dziadka było czymś złym. Gubie się w Twoim toku myślenia. Widocznie zbyt wysokie progi dla mnie. Ale dziadkowi z mojego przykładu, mogłoby być przykro, że nazywasz go dziadem :< Adekwatnie do Twoich teorii--> jeśli jakaś 20latka lubi starszych dziadków, a starszy dziadek lubi młode laski, to przecież nie powiesz im, że nie wolno! --> brzmi znajomo? -  No pewnie, że nie powiesz! Z resztą nawet jak nie wolno, a się bardzo chce to można. Jeżeli taka 20stka lubi bogatych dziadkow, a bogaty dziadek 20stki to już w ogóle sztos! Boom! Miłość na wieki!
Nie dorabiam ideologii. Ale jak lubisz na sucho to dane są takie:
Facet --> wygląd:0/ osobowosc:0
Kobieta --> wyglad:1/ osobowosc:0

A tak na poważnie, to nie rozumiem, czemu tak sie podminowałaś. Wszyscy napisali, że tak: brzuchaty ma szanse u szczuplej. Tu się zgadzamy. My dodałyśmy jeszcze jeden warunek: facet musi być fajny i nadrobić brak fizycznej atrakcyjności osobowością. Bo nie powiesz mi, że laska weźmie faceta bez interesujacej osobowosci, tylko dlatego ze podjara sie jego wielkim worem brzusznym. Ty odebrałaś post Ryśka jako od takiego fajnego, brzuchatego misia, ktory szuka miłości, choć ma troche kompleksów. Do tego wypadałoby go bronić przed wiedźmami. A ja przyjełam opcje, że Rysiek po prostu szuka kogoś atrakcyjnego do łóżka i pyta czy z brzuchem przejdzie (bardzo kulturalnie ujęłam to, czego Rysiek szuka w tym wariancie szalonych zdarzeń) Widzisz? Wszystkie mamy prawo, do własnej interpretacji. Jeszcze będziemy sie z tego śmiać! A śmiechom nie będzie końca!

PS  Rysiek sorki, ale tak odebralam Twoj post. Faceta, z brzuchem, który nie szuka partnerki, a ładnego ciała. (Pytałes tylko o fizyczność i na podstawie tych danych dostałeś odpowiedź). Podtrzymuje, ale ponieważ się nie znamy dopuszczam też drugą wersję.

51 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-05-30 10:46:05)

post poniżej poziomu forum

52

częsty widok w swiecie swingersow: pani fajna, zadbana, pan brzuchaty na maksa big_smile
tylko single ogarniaja temat i nie choduja brzuchola wink

53 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-05-30 08:42:15)

Jovanno, ja nie uważam żebyście były wiedźmami i że muszę kogoś bronić.
Notabene wątpię czy Rysiek jeszcze wróci na to forum i kiedykolwiek przeczyta moje posty; założył konto, założył post, przeczytał kilka opinii i od tamtego czasu już się więcej nie logował nawet.

Uważam , ze każdy ma prawo do swojej opinii i wyrażania jej ALE, no właśnie pojawia się małe ale, powinien robić to w sposób kulturalny i wyważony.
To co innego powiedzieć: "wiesz Ryszard, nie sądzę żeby Twoje oczekiwania były realistyczne; na pewno masz mniejsze szanse na poderwanie kogoś niż Twój kolega o takich samych cechach charakteru jak Twoje, ale ładnie zbudowany i umięśniony. Jest wiosna ładna pogoda, może warto pomyśleć o jakimś sporcie od czasu do czasu?", niż mówić komuś "fuj, zapomnij, jesteś grubasem i nie waż się nawet rozmawiać z kobietami zanim nie zgubisz brzucha! Odłóż to piwsko, odejdź od kompa i marsz na najbliższą siłkę!".
Obydwie wypowiedzi niosą tę samą treść: masz raczej małe szanse, mimo że Ty tak tego nie postrzegasz Twoje ciało może w oczach innej osoby być mało atrakcyjne. Tylko, że jedna jest kulturalna, druga już nie.
Nie sądzę że istnieje jakikolwiek powód żeby uciekać się do tej drugiej formy, a robienie tego przeskoku z 1 do 2 raczej źle świadczy o autorach tego typu postów.

_v_, o kurczę, to w Polsce jest coś takiego jak "świat swingersów"? Myślałam że to straszna egzotyka i takie rzeczy to "tylko" w USA, no może jakiś liberalnych i postępowych krainach. Codziennie dowiadujemy się czegoś nowego smile

Jovanno, polecam również na przyszłość sprawdzić definicję słów których używasz, nie sądzę żeby słowo "podminować" było uzasadnione-wyrażam tylko swoją opinię, nikogo nie obrażam, nie robię żadnych personalnych wycieczek nikomu. Zwróciłam wam uwagę, że wasza nieuprzejmość może być nieuzasadniona, to wszystko, ani mnie to ziębi, ani grzeje wink

Rysiek ale z Ciebie hipokryta. Gruba bambaryła chce mieć dziewczynę modelkę... Co prawda w widełkach wiekowych się nie mieszczę ale odpowiem. Nie chciałabym faceta grubasa. Wymagam od siebie atrakcyjnego wyglądu i od partnera. Oczywiście w granicach rozsądku.

55

MuseHudson napisał/a:

Jovanno, ja nie uważam żebyście były wiedźmami i że muszę kogoś bronić.
Notabene wątpię czy Rysiek jeszcze wróci na to forum i kiedykolwiek przeczyta moje posty; założył konto, założył post, przeczytał kilka opinii i od tamtego czasu już się więcej nie logował nawet.

Uważam , ze każdy ma prawo do swojej opinii i wyrażania jej ALE, no właśnie pojawia się małe ale, powinien robić to w sposób kulturalny i wyważony.
To co innego powiedzieć: "wiesz Ryszard, nie sądzę żeby Twoje oczekiwania były realistyczne; na pewno masz mniejsze szanse na poderwanie kogoś niż Twój kolega o takich samych cechach charakteru jak Twoje, ale ładnie zbudowany i umięśniony. Jest wiosna ładna pogoda, może warto pomyśleć o jakimś sporcie od czasu do czasu?", niż mówić komuś "fuj, zapomnij, jesteś grubasem i nie waż się nawet rozmawiać z kobietami zanim nie zgubisz brzucha! Odłóż to piwsko, odejdź od kompa i marsz na najbliższą siłkę!".
Obydwie wypowiedzi niosą tę samą treść: masz raczej małe szanse, mimo że Ty tak tego nie postrzegasz Twoje ciało może w oczach innej osoby być mało atrakcyjne. Tylko, że jedna jest kulturalna, druga już nie.
Nie sądzę że istnieje jakikolwiek powód żeby uciekać się do tej drugiej formy, a robienie tego przeskoku z 1 do 2 raczej źle świadczy o autorach tego typu postów.

_v_, o kurczę, to w Polsce jest coś takiego jak "świat swingersów"? Myślałam że to straszna egzotyka i takie rzeczy to "tylko" w USA, no może jakiś liberalnych i postępowych krainach. Codziennie dowiadujemy się czegoś nowego smile

Jovanno, polecam również na przyszłość sprawdzić definicję słów których używasz, nie sądzę żeby słowo "podminować" było uzasadnione-wyrażam tylko swoją opinię, nikogo nie obrażam, nie robię żadnych personalnych wycieczek nikomu. Zwróciłam wam uwagę, że wasza nieuprzejmość może być nieuzasadniona, to wszystko, ani mnie to ziębi, ani grzeje wink

jeszcze wielu rzeczy nie wiesz wink))
owszem, jest, nawet w sobote mieli ogolnopolska impreze w palacu kultury - az zaluje ze nie bylam

a co do brzucha hmm ja bym chyba jednak nie chciala
napakowanego tez nie
lubie zwyczajne normalne sylwetki

56

SonyXperia napisał/a:
Rysiek_;) napisał/a:

Witam

Zapraszam do dyskusji

edit

Wiek nie jest istotny, w metryke się nie zagląda, ale na atrakcyjność mogę popatrzeć, dlaczego by nie wink?

57

_v_ napisał/a:

częsty widok w swiecie swingersow: pani fajna, zadbana, pan brzuchaty na maksa big_smile

Falka, a nie masz wrażenia, że to jest jednak typowy, w sensie przeciętny obrazek, nie koniecznie tylko w świecie swingersów. Kiedyś, zresztą pod wpływem innej dyskusji na forum, zaczęłam sobie oglądać ludzi w okolicach 40tki i mój wniosek jest bezlitosny dla facetów w tym wieku, którzy nie dbają o siebie częsty widok to brzuszki. Natomiast kobiety z reguły wyglądają dużo lepiej, zadbane i ponętne.
Oczywiście mówię o przeciętnym/ej 40latku, bo nie brakuje i fajnych facetów w tym wieku, jak i zapuszczonych kobiet, ale ogólny wynik zdecydowanie na plus dla kobiet.

summerka88 napisał/a:
_v_ napisał/a:

Falka, a nie masz wrażenia, że to jest jednak typowy, w sensie przeciętny obrazek, nie koniecznie tylko w świecie swingersów. Kiedyś, zresztą pod wpływem innej dyskusji na forum, zaczęłam sobie oglądać ludzi w okolicach 40tki i mój wniosek jest bezlitosny dla facetów w tym wieku, którzy nie dbają o siebie częsty widok to brzuszki. Natomiast kobiety z reguły wyglądają dużo lepiej, zadbane i ponętne.
Oczywiście mówię o przeciętnym/ej 40latku, bo nie brakuje i fajnych facetów w tym wieku, jak i zapuszczonych kobiet, ale ogólny wynik zdecydowanie na plus dla kobiet.

Powiem ci tak... Mam męża po 40stce. Jest kilkanaście lat starszy. Jakieś 5 lat temu na badaniach lekarz lubemu powiedział jasno. Wypadałoby się ruszyć. Nie był jakoś potwornie gruby, ale siedzącą praca robi swoje. Zadziałało. Chłop ruszył się zza biurka. No i lepiej wygląda, lepiej się czuje. No i generalnie świetnie wygląda.

59

pewnie masz racje choc nie obracam sie w srodowisku zwyklych par po czterdziestce

ogolnie jednak z moich obserwacji nie tylko swingerskich wynika ze panowie w malzenstwie dziadzieja wink
panowie single zas wrecz przeciwnie - sa wysportowani, dobrze ubrani itd itp

60

Byłam i jestem szczupła i uważam się za atrakcyjną. Gdy byłam w wieku do 25 lat nie zwróciłabym uwagi na faceta z bębenkiem. To było zawsze dla mnie odrażające i anty seksualne. Z racji, że mąż się dorobił niemałego bębna, to mi się nieco kanony zmieniły wink.   Mimo wszystko... gdybym miała na nowo szukać, to facet musiałby mnie czymś niezwykle zaintrygować, musiałby mieć oryginalną osobowość, abym związała się z nim. Mężczyzna z dużym brzuchem nie jest dla mnie pociągający, a trudno z takim związać się na zawsze.
P.S.
Skoro możesz się postarać o zgubienie brzucha, to zrób to choćby ze względów zdrowotnych. Wiem... pewnie nie chce się, bo ćwiczenia i wyrzeczenia... ale naprawdę warto pozbyć się lenia i zadbać o siebie.

61

summerka88 napisał/a:

Cóż, parę zdjęć ze spotkań po latach niestety mówi mi co innego. 15 facetów i 15 kobiet. Panowie owszem są i bębenki ale tak pół na pół, z czego jednostkowo bębenki większe. Ogólnie panowie prezencja całkiem niezła. Panie niestety ale czas traktuje je gorzej. 2 - słownie dwie o nienagannej figurze, reszta się roztyła, brak talii, dupska urosły, cycki poopadały, odnóża ojej itd. Co z tego, że fryzury, makijaże, pazurki, fajne ciuchy, bo i towarzystwo niebiedne? Niektórych pań nie byłem w stanie na początku poznać i skojarzyć z tymi hożymi dziewojami sprzed lat. Z facetami nie miałem najmniejszych problemów mimo bębenków, łysin itp. Drogie panie nie marudźcie więc na te bębenki, bo jak mówi stary kawał: ale ty jesteś gruby - mówi panna do faceta! No ale ty jesteś brzydka, ja schudnę, a ty już nie wypiękniejesz...

62 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-05-30 16:26:46)

Snake napisał/a:
summerka88 napisał/a:

Cóż, parę zdjęć ze spotkań po latach niestety mówi mi co innego. 15 facetów i 15 kobiet. Panowie owszem są i bębenki ale tak pół na pół, z czego jednostkowo bębenki większe. Ogólnie panowie prezencja całkiem niezła. Panie niestety ale czas traktuje je gorzej. 2 - słownie dwie o nienagannej figurze, reszta się roztyła, brak talii, dupska urosły, cycki poopadały, odnóża ojej itd. Co z tego, że fryzury, makijaże, pazurki, fajne ciuchy, bo i towarzystwo niebiedne? Niektórych pań nie byłem w stanie na początku poznać i skojarzyć z tymi hożymi dziewojami sprzed lat. Z facetami nie miałem najmniejszych problemów mimo bębenków, łysin itp. Drogie panie nie marudźcie więc na te bębenki, bo jak mówi stary kawał: ale ty jesteś gruby - mówi panna do faceta! No ale ty jesteś brzydka, ja schudnę, a ty już nie wypiękniejesz...

no widzisz Snake, a u nas na takim spotkaniu Panowie i to nie Ci co zostali w małym mieście po maturze,ale właśnie Ci, co poszli w kariery i wielki świat stwierdzili, że dziewczyny rozkwitły, a koledzy zbrzydli.. big_smile I na początku spotkania, a nie po paru drinkach..

63 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-05-30 21:13:41)

Przepraszam, błąd na stronie. Komorka, dostala szoku. ;>

64 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-05-30 20:57:19)

-

65 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-05-30 20:57:29)

-

Posty [ 1 do 65 z 106 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy są tu jakieś atrakcyjne kobiety? (brzuch u faceta)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024