Jaki krok powinnam teraz zrobić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jaki krok powinnam teraz zrobić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Jaki krok powinnam teraz zrobić?

Hej!

Spotkałam ostatnio fajnego faceta, zaprosił mnie na randkę. Przegadaliśmy w barze 4 godziny, potem poszliśmy potańczyć. Wyznał mi , że szukał raczej przygody, ale im dłużej ze mną rozmawia, to po prostu chce mnie poznać. Kiedy mnie odprowadził na przystanek to przy pożegnaniu pocałował mnie z zaskoczenia, a ja dałam mu w twarz. Uśmiechnął się i odszedł.

Przeprosił mnie na messengerze oraz zaproponował kolejne spotkanie. Ubrał garnitur, kupił mi kwiaty i cały wieczór zachowywał się jak gentleman. Było super, poszliśmy do teatru, a potem na drinka. Na pożegnanie tym razem pocałował mnie w policzek. Potem napisał czy bezpiecznie dotarłam itp.

Jaka powinna być teraz moja reakcja? Czekać aż zaproponuje kolejne spotkanie/ napisać? Podoba mi się, ale nie chciałabym się narzucać. Nie wiem czy nie zraził się tym uderzeniem w twarz, ale gdyby tak było to nie spotykałby się ze mną drugi raz. Co myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaki krok powinnam teraz zrobić?

Facet powiedział Ci, że szuka przygody. Reszta to dla mnie marny podryw w calu zaliczenia Ciebie, a Ty się zastanawiasz, czy nie zraziłaś go chronieniem swojej przestrzeni osobistej?

Widzisz brak logiki?

Dla mnie ta randka z garniturem niczego nie zmienia. Facet prawdopodobnie chce zaliczyć. A jak nie chce to niech sam się postara zmazać pierwsze wrażenie, które zrobił.

3

Hmmm czyli po prostu czekać. wink

4

Przemyśleć swoje priorytety i to, czego Ty byś szukała w relacji z nim.
Jeżeli masz ochotę na seks to on widocznie jest chętny. Jeżeli chcesz potencjalnie związku to ja bym uważała.

5

gabi5242 napisał/a:

Hej!

Spotkałam ostatnio fajnego faceta, zaprosił mnie na randkę. Przegadaliśmy w barze 4 godziny, potem poszliśmy potańczyć. Wyznał mi , że szukał raczej przygody, ale im dłużej ze mną rozmawia, to po prostu chce mnie poznać. Kiedy mnie odprowadził na przystanek to przy pożegnaniu pocałował mnie z zaskoczenia, a ja dałam mu w twarz. Uśmiechnął się i odszedł.

Przeprosił mnie na messengerze oraz zaproponował kolejne spotkanie. Ubrał garnitur, kupił mi kwiaty i cały wieczór zachowywał się jak gentleman. Było super, poszliśmy do teatru, a potem na drinka. Na pożegnanie tym razem pocałował mnie w policzek. Potem napisał czy bezpiecznie dotarłam itp.

Jaka powinna być teraz moja reakcja? Czekać aż zaproponuje kolejne spotkanie/ napisać? Podoba mi się, ale nie chciałabym się narzucać. Nie wiem czy nie zraził się tym uderzeniem w twarz, ale gdyby tak było to nie spotykałby się ze mną drugi raz. Co myślicie?

Wow, Dałaś mu w twarz a on z uśmiechem odszedł, po czym przeprosił i zaproponował kolejne spotkanie. A wcześniej mówił, że szuka przygód.
Sądzę, że właśnie zapewniasz mu przygodę, bo jest wyzwanie big_smile

6

traktuj go dalej źle, widocznie go to kręci big_smile

7 Ostatnio edytowany przez EeeTam (2018-05-15 18:06:13)

gabi5242 napisał/a:

Co myślicie?

Myślę, że za jakiś czas będziesz zakładać wątek pt. Jak on mnie skrzywdził. Kolejna, której wydaje się, że facet jest jak kobieta i uprawia głupie gierki. Nie, mężczyźni to proste stworzenia i zazwyczaj jeśli mówi, że związku nie chce, to nie chce.

Dając mu w pysk, a potem się z nim umawiając pokazałaś, że wzbudza w Tobie emocje, więc będziesz łatwym "łupem".

8

gabi5242 napisał/a:

Hej!

Skoro tak zareagowałaś to znaczy, że przekroczył pewne granice. Potem próbował jakoś to naprawić. Skoro wiesz, że szuka przygody to wszystko zależy od ciebie. A czego ty chcesz ? Czego oczekujesz od niego i tej znajomości ?

9 Ostatnio edytowany przez Mirirale (2018-05-15 18:35:48)

Jeżeli chcesz się z nim spotykać to poczekaj, może się odezwie. Ja na Twoim miejscu nie inicjowałabym spotkania, ewentualnie jakąś rozmowę, ale to też raczej nie. Nie powinnaś się oszukiwać, że może z tego być coś więcej - Już na pierwszym spotkaniu powiedział Ci czego szuka.

10

Hmm dużo wskazuje na to, że trafiłaś na fajnego faceta, ale nie bądź zbyt pochopna. Okaż mu swoje zainteresowanie, powiedz że cieszysz się ze spotkania, że dobrze Ci się z nim rozmawia, ale bądź też ostrożna. Nie wypisuj do niego pierwsza i nie ekscytuj się, bo pomyśli że już cię zdobył. W miłości trzeba sobie dać czas na spokojny rozwój wydarzeń, pochonosc nie wróży niczego dobrego. Życzę szczęścia i trzymam kciuki, żeby to był ten wymarzony

11

Uff sporo czasu minęło już od tej pamiętnej sytuacji. Ciągle jesteśmy razem, poznałam jego rodziców, wspólnie podróżujemy - ogółem bajka.

Raz po raz daje się zauważyć różnicę naszych zachowań. Głównie chodzi mi o moją nadmierną emocjonalność. Wiele razy robiłam jakąś awanturę, on zawsze przymykał na to oko bo jak mówił " wiedział, że warto".

Ostatnio ma jednak dość intensywny okres w życiu. Zmienia pracę, mieszkanie i ciągle coś się dzieje. W tym okresie powinnam bardziej zluzować i tym razem to ja powinnam być jego ostoją.

Ja natomiast niedawno obraziłam się o to, że woli oglądać TV zamiast iść ze mną pod prysznic itp. Niedługo potem źle go potraktowałam wśród moich znajomych bo byłam na niego obrażona przez większość wieczoru. Pewnie większość Was już mnie zlinczowała, ale fakt jest taki, że czasem nie umiem powstrzymać emocji. Próbuję. Mam nawet gumkę recepturkę na nadgarstku i ilekroć chcę powiedzieć coś, czego później mogłabym żałować, to strzelam się nią w rękę. Czasem jednak wybucham i ostatnio był ten moment, kiedy on powiedział STOP.

Że musi się uspokoić sam zanim znów się spotkamy bo ja uspokoić go nie potrafię, a raczej dokładam mu stresów. Jestem tego świadoma i pracuję nad sobą. Przez ten czas na prawdę sporo udało mi się dzięki niemu zmienić. Już nie jestem taka narwana i bezmyślna. Przy nim czuje się stonowana, wyciszona i chciałabym, żeby on też przy mnie się tak czuł.

Co zrobić w obecnej sytuacji? Nie odzywać się czy może zorganizować jakiś przyjemny wieczór , który obojgu nam zrobiłby dobrze?

Boje się, że on w końcu da sobie z tym spokój, a bardzo mi na nim zależy i chciałabym być najlepszą wersją siebie zarówno dla siebie jak i dla niego, bo to jest na prawdę wspaniały facet.

Wiem, że potrzeba tu cierpliwości i spokoju, ale czy mogę jakoś naprawić tamte razy? Zrobić coś?

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jaki krok powinnam teraz zrobić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024