Ponowne skręcenie/zapalenie stawku skokowego - co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ponowne skręcenie/zapalenie stawku skokowego - co robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 ]

Temat: Ponowne skręcenie/zapalenie stawku skokowego - co robić?

Witam,

jakieś 14 dni temu mocno nadwyrężyłam stopę a konkretnie staw skokowy, źle stąpnęłam i następnego dnia mocny ból i nie mogłam chodzić... smaruję stopę maściami, altacetem, okładam zimnem, trzymam wyżej i mam specjalną opaskę.

Parę lat temu miałam zerwane ścięgno achillesa w tej stopie i nogę w gipsie, potem znowu jakieś nadwyrężenie a teraz znowu to...

Problem w tym, że po tych 2 tygodniach jest nie wiele lepiej hmm co prawda mogę chodzić, ale opuchlizna nadal się utrzymuje a ból nadal towarzyszy, najgorsze, że nie mogę włożyć stopy do żadnego obuwia, bo po pół godz chodzenia stopa jest jak balon a już nie wyobrażam sobie włożenia stopy do obuwia roboczego i stania bite 9 godz w pracy na ten moment (specjalne na potrzeby pracy). Lekarz dał mi skierowanie do podoterapeuty, który ma dopasować jakieś wkładki etc. ale jeśli nie mogę włożyć stopy do buta i chodzić jak człowiek to jak mam to zrobić?

Zapisałam się znów do lekarza, aby dał mi skierowanie do fizjoterapeuty i może jakieś prześwietlenie?
Jak uważacie - czy dobrym tropem zmierzam? Czemu to się tak ciągnie???

Mam też iść do lekarza zakładowego (mieszkam za granicą, i takie są procedury), który ma stwierdzić czy mogę pracować.

Co tu dalej robić?

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 1 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ponowne skręcenie/zapalenie stawku skokowego - co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024