Czy mozna miec uczucia do dwoch mezczyzn jednoczesnie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mozna miec uczucia do dwoch mezczyzn jednoczesnie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czy mozna miec uczucia do dwoch mezczyzn jednoczesnie?

Pare lat temu poznalam mojego chlopaka, przez dwa lata prowadzilismy zwiazek na odleglosc a od czterech lat mieszkamy razem u niego we Francji. Zawsze byl dla mnie dobry, troszczy sie doslownie o wszystko. Pod wzgledem finansowym i kazdym innym, nawet gotuje czesciej niz ja . Jest przystojny, inteligentny, zawsze zdrowy i tryskajacy energia. Po 7 latach wciaz ma ochote na seks i uwaza mnie za atrakcyjna kobiete. Dzwoni, pisze kiedy jestem w pracy. Jest zazdrosny, kiedy wyjezdzam w delegacje z firmy. Malo sie klocimy, dobrze nam sie zyje, duzo podrozujemy.. Wlasciwie moje zycie z nim to jedna wielka idylla, a po 7 latach zachcialo mi sie przygody. Podczas pobytu w moich rodzinnych stronach poznalam chlopaka, ktorego kojarzylam jeszcze ze szkolnych lat. Niewinnie sie zaczelo spotkaniem na kawie, a po wielu spotkaniach skonczylo sie oczywiscie seksem.Chlopak jest atrakcyjny, sympatyczny. Przyjemnie mi sie z nim spedza czas, milo jest po tylu latach moc rozmawiac z facetem w jezyku ojczystym. On sie zaangazowal, mowi, ze mu zalezy i oczywiscie schlebia mi to bardzo, i ciagnie mnie do niego, a jednoczesnie mysle sobie, ze mam przeciez  takie wspaniale zycie z moim facetem i ze jest dobrym czlowiekiem i wcale na to nie zasluzyl. Wracam do domu z rodzinnych stron, mam z moim facetem seks jak gdyby nigdy nic.. i czuje sie dobrze w jego uscisku, a jednak tamtego tez calkiem nie moge wyrzucic z glowy. Mimo ze za kazdym razem obiecuje sobie, ze dzisiaj zakoncze ta znajomosc...To spedza mi sen z powiek, ze jestem takim okropnym czlowiekiem. Ktos tak z was mial?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mozna miec uczucia do dwoch mezczyzn jednoczesnie?

Mylisz, jak cale mnostwo kobiet, miłość z pożądaniem.

Naucz się rozróżniać te uczucia, to ominie cię wiele rozczarowan i kłopotów związkowych

Ale jakie uczucia masz na myśli? Miłość? Nie.

Jest taki cytat: "W chwili, kiedy zastanawiasz się czy kogoś kochasz, przestałeś go już kochać na zawsze - Carlos Ruiz Zafón"

4

Uczuć do dwóch facetów nie można mieć, ale należałoby mieć odrobinę przywoitości i odpowiedzialności.

5

cerebrozyd napisał/a:

Uczuć do dwóch facetów nie można mieć

oczywiście, że można. Myślisz, że bycie w związku z automatu sprawia, że przestajesz zauważać innych?

6

Lady Loka napisał/a:
cerebrozyd napisał/a:

oczywiście, że można. Myślisz, że bycie w związku z automatu sprawia, że przestajesz zauważać innych?

Prawda.

Tylko właśnie przydaloby sie w końcu nauczyć czym różni się kiedy się kogoś kocha, od tego kiedy się  pragnie.

Wydaje mi się, że kobiety (tzn czesc z nich, oczywiscie) nadal wstydzi się (bądź nie rozumie) swojej seksualności i nie dopuszcza mozliwosci, ze mozna kogos pragnąć (pożądac) jedynie fizycznie i zmyslowo. Jezeli się tego nie rozróżnia to wtedy wszystko staje sie "miloscia"

A potem rozpacz, bo to jednak nie bylo "to"...

7

Iceni napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
cerebrozyd napisał/a:

Prawda.

Tylko właśnie przydaloby sie w końcu nauczyć czym różni się kiedy się kogoś kocha, od tego kiedy się  pragnie.

Wydaje mi się, że kobiety (tzn czesc z nich, oczywiscie) nadal wstydzi się (bądź nie rozumie) swojej seksualności i nie dopuszcza mozliwosci, ze mozna kogos pragnąć (pożądac) jedynie fizycznie i zmyslowo. Jezeli się tego nie rozróżnia to wtedy wszystko staje sie "miloscia"

A potem rozpacz, bo to jednak nie bylo "to"...

Niektórzy mają duże serce. Sporo tu wątków o znudzonych kobietach, które szukają 'emocji' albo 'wrażeń' bo ich partner jest 'mało tajemniczy' i 'przewidywalny'. No żesz k...a, to chyba normalne, że jak z kimś mieszkasz X lat to poznajesz go na wylot. Ciekawe, czy jak ten nowy misiek Ci się znudzi, to przygruchasz kolejnego...

8

czy ktoś tak miał? pytasz.
niestety nie znajdziesz tu konkretnej rady bo ile ludzi tyle przypadków. jedni odchodzą do kochanków i żałują, inni nie żałują.
jedni zostają w związku i zostawiają kochanków i żałują do końca życia, a inni nie żałują- tu kompletnie nie ma reguły smile
masz fajny związek i kochanka na boku, cóż, wiele w tej sytuacji jest kwestią twojej moralności. tu na forum każdy ma inną moralność i coś co dla jednej osoby jest nie do zaakceptowania dla innej jest 'spoko'. niestety, sama musisz podjąć decyzje co z tym zrobić.

9

rozumiem, że planujesz założyć rodzinę czy jakąś przyszłość z mężczyzną. Proponuję Ci eksperyment myślowy- uwaga- będzie drastycznie - a że nie masz dzieci z żadnym z nich, raczej miarodajnie smile
wyobraź sobie, że jesteś na statku , obaj wypadli za burtę, a Ty masz tylko jedno kolo ratunkowe- któremu rzucasz? smile

10

Powiem tak. Można i do 10 i więcej... Hi hi hi. Wszystko zależy od tego jakie oni mają uczucia wobec Ciebie.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mozna miec uczucia do dwoch mezczyzn jednoczesnie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024