Wypada być szczerym i należy się może odrobina szacunku. Czyżby. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Wypada być szczerym i należy się może odrobina szacunku. Czyżby.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Wypada być szczerym i należy się może odrobina szacunku. Czyżby.
anderstud napisał/a:

Bez przesady.
Nic nie wypada i nic się nie należy. Wypada być szczerym i należy się może odrobina szacunku, a nie jakieś błazenady i szopki.

Anderstud napisał w temacie "Gdy nadchodzi koniec - czyli co warto wiedzieć przed."

Trudno się z nim nie zgodzić.

Tylko że otrzymanie od kogoś komu się znudziło właśnie tej szczerości i odrobiny szacunku - to jest często marzenie ściętej głowy.
Wydaje mi się, że to znacząco wpływałoby na odbiór sytuacji.

Ale komu z was udało się uzyskać szczere wyjaśnienie sytuacji, uścisk dłoni, nie wiem, może ślad jakiejś wdzięczności?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wypada być szczerym i należy się może odrobina szacunku. Czyżby.

Ja w moim życiu byłem w kilku relacjach, które określiłbym jako związki. Tylko w jednym przypadku ona zachowała się fair, powiedziała wprost ze nie czuje się w tym wszystkim dobrze, nie widzi nas w przyszłości i wolałaby nie spotykać się już w charakterze pary. I to była właśnie oznaka szacunku. W pozostałych przypadkach zawsze były jakieś kombinacje, podchody i manipulowanie sytuacją tak, żeby winę zwalić na mnie. Najgorzej było za ostatnim razem, gdy po blisko 8 latach eks pożegnała się ze mną mailem nie wskazując nawet żadnych konkretnych powodów takiej decyzji.

3

Chyba niewiele osób zakończyło związki szczerą rozmową i szacunkiem, przykre.
Sama niestety nie mogę się wypowiedzieć, chociaż ja kończąc swoje młodzieńcze związki zawsze mówiłam dlaczego to robię.
Starałam się jak najlepiej nakreślić sytuacje spokojną rozmową.
Nigdy nie zdarzyło mi się, rzucić faceta przez telefon, maila itd.

4

Będąc osobą dwa razy rzuconą przez smsa nie widzę problemu. Jasne, wtedy chciałam wyjaśniać, ale z perspektywy czasu? Jak ktoś był burakiem to i tak burakiem zostanie, a nie ma co rozgrzebywać czegoś, co samo w sobie już jest ciężkie.
Bycie rzuconą przez faceta to nie zerwanie zaręczyn albo rozwód, gdzie faktycznie warto pogadać, bo jakaś wspólnota majątkowa pewnie się stworzyła. Natomiast w związku bez większych zobowiązań nie widzę potrzeby.

Ja bym nie chciała ręki podawać na pożegnanie moim byłym.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Wypada być szczerym i należy się może odrobina szacunku. Czyżby.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024