Wątpliwości przed ślubem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wątpliwości przed ślubem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Wątpliwości przed ślubem

Od prawie 4 lat jestem w związku. Bywalo różnie ale jak wszędzie przypuszczam.
Zostało nam kilka miesięcy do ślubu a ja mam watpliwości, czy to normalne? wynikają one z tego że związałam się z kimś na odległość. Osoba ta pracuje teraz w Niemczech, wciągnął się i niewiadomo ile to potrwa, wg Niego aż zarobi na dom. Chciałby mnie tam ściągnąć ale mi się to nie widzi. Najbardziej mi przykro że teraz mamy tyle załatwiania a On pojawia się raz na 3 tyg, nawet zapraszał będzie ustnie swoją rodzinę w święta , ja nie jadę z  nim bo nie mamy zaproszeń, nie wyrobił się z załatwianiem,. a po 2 mam problemy z zębem, bardzo mnie boli i nie zamierzam nigdzie jezdzić. Coraz bardziej się martwię jak będzie wyglądało nasze życie, nasza przyszłość. Na początku  było ok, nie przeszkadzało mi to wszystko ale w praktyce to bardzo trudne. Z 2 str rozumiem że chce się dorabiać i to nie będzie trwało wieki ale jakim kosztem??? mamy 30 lat, kiedy dziecko ??? jestem naprawdę załamana.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wątpliwości przed ślubem

Trochę Twoja wina, bo sama się na coś takiego zgodziłaś wcześniej.
Po ślubie też będziecie na odległość? To całkowicie bez sensu.
Porozmawiaj z narzeczonym, określcie konkretne ramy czasowe tej jego pracy. Musicie mieć jakiś wspólny cel, bo spotykać się co 3 miesiące tuż po ślubie to bardzo słaba opcja.

Ślub zawsze można przełożyć na później. Jeżeli masz wątpliwości to nie ma co się teraz zmuszać.

3

Uważam, że nie powinnaś wychodzić za mąż, skoro masz wątpliwości.

4

madallena
A dlaczego nie chcesz do niego jechać? I po co ten pośpiech ze ślubem, skoro nawet nie macie go kiedy wspólnie zorganizować ?

5

Cyngli napisał/a:

A ja uważam odwrotnie. Wątpliwości oznaczają, że nie „jedziesz” na hurraoptymiźmie, ale rozważasz, analizujesz i poważnie podchodzisz do małżeństwa.
Ważne tylko, żebyś wątpliwości roztrzygnęła w zgodzie z sobą, czego serdecznie ci życzę smile

6

po co wam ślub w takiej niekomfortowej sytuacji?

7

Takie dorabianie może trwać do emerytury. smile Zawieranie ślubu w takiej sytuacji, to skok w przepaść. Większość ludzi żyjących on tam ona tu, jest już po rozwodach, pozostała część żyje w iluzji wspomagając się kochankami czy alkoholem.
Ostatnio znajomy zjechał po kilku latach z zagranicy, bo dom gotowy, kasa odłożona. Chciał się z żoną przeprowadzić. I co? I rozwód. Żona w ukryciu żyła z kochankiem i było im fajnie. Nawet najtwardsi ludzie nie wytrzymują życia w zawieszeniu, w oczekiwaniu, aż się dorobimy. To trwa lata, a życie nie trwa wieki.

8

summerka88 napisał/a:
Cyngli napisał/a:

A ja uważam odwrotnie. Wątpliwości oznaczają, że nie „jedziesz” na hurraoptymiźmie, ale rozważasz, analizujesz i poważnie podchodzisz do małżeństwa.
Ważne tylko, żebyś wątpliwości roztrzygnęła w zgodzie z sobą, czego serdecznie ci życzę smile

Ale dokładnie o to mi chodzi. Rozwiać wątpliwości, a dopiero potem brać ślub. Nie odwrotnie.

9

Ja mam do Ciebie jedno pytanie: po co Wam ten ślub? Co on zmieni poza świadomością, że już nie jesteście panną/kawalerem?

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wątpliwości przed ślubem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024