Chce mnie zostawić po 15 latach ....co robić dalej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chce mnie zostawić po 15 latach ....co robić dalej?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42 ]

1

Temat: Chce mnie zostawić po 15 latach ....co robić dalej?

Kilka tygodni temu mój mąż oznajmił ze wszystko się w nim wypaliło i że już mnie nie kocha i w pracy poznał nowa kobietę z którą mnie zdradza.....Chce sie wyprowadzic...Jesteśmy razem od liceum ( 4 lata malzenstwa). Mamy 6 letnia córkę i kilka miesięcy temu kupiliśmy mieszkanie na kredyt. Mąż non stop spędzał czas w pracy (12/14 h) od dawna nie mieliśmy wspólnej przestrzeni i oddalilismy się od siebie bo nie było na to czasu. Nie reagowal na moje potrzeby i uwagi ze jestem samotna....nie spedzal duzo czasu z dzieckiem...Mąż powiedział że robił wszystko abym była szczęśliwa, ale że ja to nigdy nie rozumiałam i nie był szczęśliwy i że nigdy nie wiedzialam co zrobić żeby go uszczęśliwić....na pytanie co miałam robić nie odpowiada. Mówi że z nim nie rozmawiałam i obrzydza mnie sobie w każdy możliwy sposób wymazując dobre chwilę...Tylko ze ja nie mialam kiedy z nim rozmawiac....nawet po wczesniejszym powrocie z pracy zasypial o 10 z dzieckiem lub przy 3 piwie....Nie chce niczego naprawiać, mimo że powiedzialam że wybacze mu zdradę....On chce myśleć o   sobie i chce być szczęśliwy bo nowa laska go rozumie....I jest w niej zakochany...i już wcześniej stwierdzil ze nie pasowalismy do siebie....Jestem w rozsypce, jestem załamana, nie ogarniam rzeczywistości.  Rodzina, dziecko i odpowiedzialność nie sa dla niego argumentami, mówi że nie ma siły i nie chce walczyć....Poszedl na jedna wizyte do psychoterapeuty, ale klamal jak z nut i nie przyznal sie do romansu...Może macie jakieś pomysły na to jak go odzyskać, przekonac do walki, może mialyscie podobne historie? Bo ja nadal to kocham:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chce mnie zostawić po 15 latach ....co robić dalej?

nie da się go przekonać i raczej nie warto. Zdrady są różne i to czy da się uratować związek po zdradzie zależy głównie od podejścia osoby zdradzającej. Gdy zdrada wychodzi na jaw, przez przypadek, albo zdradzacz sam się przyznaje, kluczowe są pierwsze decyzje i zachowania zdradzacza. Z tego co czytałam i przeżyłam, to jest cień szansy na ratowanie związku, gdy zdradzający wie, ze zrobił źle i żałuje, gdy zrywa wszelkie kontakty z kochankiem/ kochanką i wraca do rodziny, walczy i się stara. Gdy widać, ze mu źle i smutno bo zawiódł osobe, którą kocha (chociaż ja nie wierze, ze ten co zdradza kocha swojego stałego partnera- ale to moje zdanie).
Natomiast gdy rozmowa i zachowania wyglądają, jak w Waszym przypadku, gdy zdradzający przedkłada życie z kochanką nad zycie rodzinne i jeszcze odsuwa się od dziecka (NIEWYBACZALNE), gdy śmieje sie w twarz żonie/ mężowi, albo twierdzi, ze musi to przemyśleć. To nie ma szans na zbudowanie nowego dającego satysfakcję związku.
Wiesz, jak się skończy Twoja historia? Tak, jak większość tego typu zdrad. Mąż pożyje sobie z kochanką jakieś 2-6 miesięcy, aż odkryje, ze mieszkanie z nią niczym się nie różni od mieszkania z żoną, ona też zacznie mu jęczeć, zeby wyniósł śmieci, odebrał dywan z pralni, czy będzie strzelała fochy, dlaczego on pije w piątek 3 piwo zamiast iść znią na miasto. Jednym słowem zapanuje u nich rutyna, a wtedy mężuś bedzie chciał wrócić do Ciebie. I co będzie dalej? Dasz się podejść i żyć z nim w obawie, ze gdy znowu pojawi się jakaś chętna laseczka to kopnie Cię w dupę, czy sama pierwsza go kopniesz tak, zeby zakretu nie złapał? tutaj decyzja nalezy już tylko do Ciebie.

3

Ja też po 10 latach w związku usłyszałam że się coś wypaliło .
Walczyłam o niego pisałam prosiłam itp. ale jak się dowiedziałam że poznał kogoś odpuściłam dlamnie to jak zdrada a ja nie wybaczam zdrad.
Czemu chcesz być z nim? On szczerze ci powiedział że Cię nie kocha i ma inną .
Uwierz mi teraz świat ci się zawalił nie możesz żyć bez niego ale będąc z nim będzie jeszcze gorzej .
Naprawdę chcesz być całe życie zdradzana byle być z nim?
Ja wiem że Cię to bardzo boli znam ten ból który rozrywa w środku ale on kiedyś minie .

4

Problem w tym że dziecko jest strasznie związane z ojcem, który od kilku tygodni udaje najtroskliwszego weekendowego tatusia....Mała widzi co się dzieje ale powiedziała że tatuś ma z nami mieszkać i tyle...:(

5

O... napisał/a:

Problem w tym że dziecko jest strasznie związane z ojcem, który od kilku tygodni udaje najtroskliwszego weekendowego tatusia....Mała widzi co się dzieje ale powiedziała że tatuś ma z nami mieszkać i tyle...:(

No to niech powie to ojcu, a nie Tobie, a poza tym dzieci to nie debile, można z nimi normalnie porozmawiać, nie należy rzucać błota na ojca, ael można małej powiedzieć że tata wyprowadził się, bo chce być z inną panią, a nie z mamusią co jest zgodne z prawdą, a przynajmniej dziecko nie będzie oskarżało Ciebie, że to ty nie chcesz żeby mieszkał z wami.

6

Ja chce być z nim bo to kocham. Biegalismy za sobą jeszcze od podstawówki. Długi czas był dla mnie dobry i kochany, ale praca, stres, presja i obowiązki  zmieniły wszystko....Ja pewnie naiwnie chcialabym ostatniej szansy  bo kiedyś był cudownym człowiekiem i chciałabym nowego związku bo stary i tak już umarł....

7

Nie wiem, jak można kochać kogoś kto nas nie kocha. Myślałam kiedyś że nie można się odkochać ot tak, ale to nie prawda. JA gdy się dowiedziałam o zdradzie przestałam kochać, nie umiałabym kochać człowieka, który mnie skrzywdził. Zdrada to skrzywdzenie drugiej osoby, jak kochasz to nie krzywdzisz. Skoro oni nas skrzywdzili to znaczy, ze nas nie kochają. I powiem Ci jak to działa kochasz nie jego, kochasz go taki jaki był x lat temu, kochasz wyobrażenie na jego temat. On teraz jest innym człowiekiem, człowiekiem, który nie kocha Ciebie, który Ciebie krzywdzi, człowiekiem którego nie powinnaś kochać dla swojego dobra

8

ja kiedyś też tak myślałam jak Ty. Prosiłam, błagałam, poniżałam się. Mój mąż był dla mnie ideałem, nieskazitelnym człowiekiem. Teraz z perspektywy czasu widzę jak bardzo się myliłam i jaką krzywdę wyrządził mi mój mąż.
Prawda jest taka, że nikogo do kochania nie zmusisz. To może tylko pogorszyć sytuacje.
Z dzieckiem musisz porozmawiać. Ono wielu rzeczy nie rozumie, ale można to wyjaśnić, tak jak ktoś Ci tu już radził.

9

Tak, to prawda kocham przeszłość:(:(:( ale jestem na tyle głupia ze wierzę że zaczynając od nowa wrócimy do tych dawnych uczuć. Jestem naiwna frajerka, wiem to dobrze, ale ból jest nie do opisania. Tym bardziej że cała rodzina mieszka 500 km od Warszawy i zostałam z dnia na dzień sama.

10

Tak, to prawda kocham przeszłość:(:(:( ale jestem na tyle głupia ze wierzę że zaczynając od nowa wrócimy do tych dawnych uczuć. Jestem naiwna frajerka, wiem to dobrze, ale ból jest nie do opisania. Tym bardziej że cała rodzina mieszka 500 km od Warszawy i zostałam z dnia na dzień sama.

11

O... napisał/a:

nie zostałas sama, to ze rodzina mieszka daleko nie znaczy, ze nie możesz mieć w niej wsparcia. Nie bój się wygadać mamie jezeli masz z nią dobre relacje, a nawet i z teściową. teściowe czasami potrafią bardzo zaskoczyć na plus smile
Poza tym masz jeszcze nas, osoby, które przyszły to samo, albo nawet jeżeli nie zdradziły/ zostały zdradzone to potrafią rozsądnie doradzić i wesprzeć

12 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-03-27 13:27:25)

O.. jesteś w szoku.. Gdybyś nie była, to na pewno nie wyskakiwałabyś z tekstem o wybaczeniu, zanim przejdziesz cały proces i przeanalizujesz małżeństwo. Wiem, że to trudne, ale dopuść do siebie wszystkie emocje- zobaczysz, że tam nie tylko strach i rozpacz jest, ale wiele innych rzeczy też. I złość i siła i spokój.
Skupiasz sie teraz na mężu- ale życie pokazało Ci inny kierunek- Siebie.. Coś straciłaś, coś zyskasz. Po ludzku współczuję- ale plusy dodatnie też będą, chociaż trudno w to uwierzyć. Trzeba to przejść, taka życiowa lekcja.Poczujesz i złość i rozpacz i ulgę i spokój. Może nawet będziecie razem. Może. A moze przeanalizujesz wszystko i uznasz, że dzień który pewnie uznałaś za najgorszy w życiu przyniósł coś dobrego.
Zróbcie wszystko by dziecko to jak najmniej odczuło- ponad waszymi sprawami.

13

O... napisał/a:

Nie myśl tak o sobie!!!
Przeczytaj na tym forum parę wątków każda osoba która jest porzucona ma myśli że zrobiła coś źle że on taki idealny i wogole ale tak nie jest.
Ja też bardzo mocno przeżyłam rostanie ale wiesz co ktoś mnie spytał z rodziny czy chciała bym żeby wrócił ja odpowiedziałam tak ale taki jak był kiedyś .
Ludzie się zmieniają nigdy nie wrócą tacy jacy byli . Poprostu stara wersja twojego męża umarła i już nie wróci .

14

Nirvanka87 napisał/a:
O... napisał/a:

nie zostałas sama, to ze rodzina mieszka daleko nie znaczy, ze nie możesz mieć w niej wsparcia. Nie bój się wygadać mamie jezeli masz z nią dobre relacje, a nawet i z teściową. teściowe czasami potrafią bardzo zaskoczyć na plus smile
Poza tym masz jeszcze nas, osoby, które przyszły to samo, albo nawet jeżeli nie zdradziły/ zostały zdradzone to potrafią rozsądnie doradzić i wesprzeć

15

Nie jestem sama. Rodzice mnie wspierają i paradoksalnie rodzina męża zwłaszcza siostry ...bo widzieli kim się stał, jak sie do mnie odnosil i jak wpływa na niego praca....Mają go za Dupka i Egoiste mimo że to ich brat i syn..:(:(:(

16

Dziękuję też Wam za wsparcie!!!

17

Fajnie że możemy sobie pomagać nawzajem dawać rady wspierać i czasem postawić do pionu

18

W momencie w którym powiedziałaś mężowi , że mu wybaczysz zdradę - straciłaś jakikolwiek szacunek.
Ty sama siebie nie szanujesz, a on wie , że co by teraz nie zrobił - to Ty jak taki potulny baranek przybiegniesz.

A wiesz co powinnaś zrobić ?

Na spokojnie - odpowiedzieć ok, zawiodłam się na Tobie- masz kilka godzin na spakowanie się do swojej kochanki. Poinformować o założeniu sprawy rozwodowej z jego winy.
Zacząć spotykać się z kim chcesz, wychodzić z koleżankami na drinki wieczorem do pubu - facet by szybko biegał za Tobą, a wtedy Ty byś mu powiedziała , że zdrajców nie przyjmujesz-  i , że teraz poszukasz sobie godnego siebie !

Ale płaszczenie się i informacje o wybaczaniu... no wybacz.

19

To nie jest takie oczywiste.....bo mamy razem dziecko, a jak pisałam wcześniej Mała go po prostu ubóstwa i kocha do szaleństwa mimo że nie poświęcał jej czasu, a może właśnie dlatego. Jest w domu tylko w weekendy... Ostatnio oddałam mu obrączke i pierścionek zaręczynowe powiedziałamze jest wolny i żeby się wynosił i ze kochanka go na pewno przyjmie, ale usłyszałam że nie ma gdzie i że to też jego mieszkanie....Jak cos znajdzie to dopiero wtedy...Tak jak pisalam dopiero wzielismy kredyt i remont skonczyl sie we wrzesniu....a nie stac mnie zeby samej go splacac...bo ceny mieszkan w Wawie są zabójcze....

20

O... napisał/a:

To nie jest takie oczywiste.....bo mamy razem dziecko, a jak pisałam wcześniej Mała go po prostu ubóstwa i kocha do szaleństwa mimo że nie poświęcał jej czasu, a może właśnie dlatego. Jest w domu tylko w weekendy... Ostatnio oddałam mu obrączke i pierścionek zaręczynowe powiedziałamze jest wolny i żeby się wynosił i ze kochanka go na pewno przyjmie, ale usłyszałam że nie ma gdzie i że to też jego mieszkanie....Jak cos znajdzie to dopiero wtedy...Tak jak pisalam dopiero wzielismy kredyt i remont skonczyl sie we wrzesniu....a nie stac mnie zeby samej go splacac...bo ceny mieszkan w Wawie są zabójcze....

Nie zrozumiałaś..

Chodzi o to żebyś pokazała mu , że jesteś twarda i dasz sobie świetnie radę.
A Ty go wiecznie tłumaczysz? co ma teraz kredyt itd ?

On myślisz , że myślał o mieszkaniu, kredycie jak pieprzył się z inną ? NIE
Więc, niech teraz się martwi gdzie będzie mieszkał.

Kobiety ! OGARNIJCIE SIĘ. facet pieprzy inne , przyznaje się do tego - wy mu chcecie wybaczać, dalej go trzymacie pod dachem ( no bo on kocha córkę, no i mieszkanie ) serio ?! On ma to totalnie w tyłku.

21

Nie ma to jak seksik z inną na boku, mieć gdzie wrócić i jeszcze czekająca żona która go nie wyrzuca tylko chce mu jeszcze WYBACZYĆ.
Żyć nie umierać.

22

Moim zdaniem nie masz szans na nic. On jest teraz zaslepiony i nic z tym nie zrobisz.

23 Ostatnio edytowany przez O... (2018-03-27 15:41:26)

ŻywiecZdroj. Doskonale zrozumiałam, jestem silna i odważna nie proszę go na kolanach i nie blagam. Jestem stanowcza, ale to tak jakbyś rozmawiała z człowiekiem z obcej planety. Powiedziałam że mogę mu wybaczyć pod wieloma warunkami, które musiałby spełnić i ze jeżeli tego nie chce zrobić to niech się wynosi jak najszybciej bo nie chce go w domu na swietach. Stwierdził że to też jego dom.... nie ma gdzie isc. Nie użyje przecież siły.  A potem po takiej rozmowie przebiega dziecko i pyta czy jak co roku tato obleje na swieta mamę w poniedziałek woda....Kazdy by sie złamał....

Przepraszam, ale właśnie takie są skutki związków, które są zawierane wcześnie ( w liceum). Jeden partner przez lata młodzieńcze, dorastanie, dojrzewanie. Potem ślub, dzieci i nagle to wszystko jest nie tak jak powinno być.  Wielka miłość uleciała, marzenia o jednym jedynym do śmierci też. Ludzie się zmieniają, to że byliście razem tyle lat, nie oznacza że nadal jesteście tacy sami. 

Masz przed sobą całe życie. Mąż zrobił Ci świństwo zdradzając i to jest niewybaczalne, bo powinien najpierw przyznać się przed samym sobą i Tobą, że jego uczucie się wypaliło. Postąpił jak tchórz, poszedł na skróty i należy mu się kara. Zbieraj dowody i składaj pozew  o rozwód z jego winy.
Nie płacz, nie proś bo w jego oczach sie pogrążasz, niech nie zobaczy już ani jednej łzy w Twoim oku. Dasz radę.

25

W odpowiedzi na postawione pytanie w tytule: puścić go wolno.

Zacząć od uregulowania spraw finansowych i mieszkaniowych. Im szybciej, tym lepiej. Postanowił odejść od ciebie - niech się wyprowadzi z domu. To jest JEGO problem, gdzie będzie mieszkał - PODKREŚL to przy następnej rozmowie. Sytuacja, gdzie mieszkacie razem pod wspólnym dachem, a on sobie wyskakuje na spotkania z kochanką, wykończy cię emocjonalnie i psychicznie.

Dziecku powiedzieć PRAWDĘ. Tata mamy już nie kocha i nie chce z nią być. Kocha inną panią i to z nią chce być. Nie rozumiem "heroizmu" kobiet, które "ochraniają" swoje dzieci utrzymując je w kłamstwie, które i tak za chwilę wyjdzie na jaw i jeszcze zapewniając tym samym miękkie lądowanie zdrajcom. Dzieci naprawdę nie są głupie, widzą i rozumieją więcej niż się dorosłym wydaje.

26

Wszyscy Ci mówią dobrze, co powinnaś robić.
I nie - wcale nie jesteś twarda- a wiesz dlaczego ? Bo trzymasz zdrajcę pod jednym dachem i nie potrafisz go wyrzucić. Zasłanianie się dobrem dziecka jest słabe.

Gdybyś to Ty go zdradziła - pewnie wylądowałabyś już na bruku.

Otrząśnij się ! Jak możesz mu w ogóle proponować warunki na których może do Ciebie wrócić ?
Nie czujesz upokorzenia ?

Wiem, że na pewno czekasz aż kochany mąż się nawróci i wróci do Ciebie- nie masz siły pokazać mu , że już wszystko stracone ( tłumaczenie bo córka jest w niego wpatrzona ).

Zaciśnij zęby- nie pokazuj mu , że Cię zranił i wykop go z mieskzania i swojego zycia.
Co Cię w ogóle interesuje, że on nie ma gdzie pójść ? KOBIETO !

27

Nie tak prosto wyrzuci kogoś z mieszkania kto ma do niego prawo i przede wszystkim sam nie chce.
Wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko teraz bardzo Ci współczuję .
Jedyny jaki błąd robisz to to że mówisz mu że jesteś wstanie wybaczyć .

28

O... napisał/a:

Jest w domu tylko w weekendy... Ostatnio oddałam mu obrączke i pierścionek zaręczynowe powiedziałamze jest wolny i żeby się wynosił i ze kochanka go na pewno przyjmie, ale usłyszałam że nie ma gdzie i że to też jego mieszkanie....Jak cos znajdzie to dopiero wtedy...

...ale po za weekendami ma gdzie mieszkać, więc nie jest szczery (co nie jest niespodzianką), albo coś kombinuje. Właściwie mogłabyś już w tej chwili ustalić z nim terminy kontaktów z dzieckiem, bo same weekendy, to jednak za mało. W tej sytuacji jesteś uwiązana przy dziecku od pon - pt. Po za tym, nie dopuszczaj do sytuacji, gdy weekendowy tatuś będzie kojarzył się dziecku tylko z przyjemnościami, a od "czarnej roboty" będziesz Ty. Nie przyzwyczajaj do tego ani dziecka, ani jego.
Postaraj się swoją stanowczość wyrażać nie poprzez teatralne gesty, bo oddanie mu obrączki i pierścionka było zupełnie bez sensu, w końcu były
Twoją własnością, (po rozwodzie mogłabyś je sprzedać i pieniądze przeznaczyć na coś fajnego, tymczasem bez sensu zrobiłaś prezent jemu, a być może też jego kochance), a raczej na kokretnych działaniach.
Zebezpiecz finanse i bardziej sensowne kontakty z dzieckiem, wyprowadź go z mieszkania, zdobądź dowody zdrady (mogą się przydać), udaj się do prawnika żeby przynajmniej zorientować się w kwestiach rozwodowych (co chciałabyś uzyskać) i w sprawie spłaty kredytu.
To przykre, ale im szybciej pogodzisz się z tym, że Twoje małżeństwo dobiegło końca, tym szybciej staniesz na nogi.
Nie czekaj i nie licz na jego cudowną przemianę, on nie daje Ci żadnej nadzieji, więc nie marnuj czasu.

29

Smutnania napisał/a:

Nie tak prosto wyrzuci kogoś z mieszkania kto ma do niego prawo i przede wszystkim sam nie chce.
Wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko teraz bardzo Ci współczuję .
Jedyny jaki błąd robisz to to że mówisz mu że jesteś wstanie wybaczyć .

Dlatego może spróbować wziąć go sposobem, po dobroci, mianowicie okazać pogodzenie się z sytuacją, wspomnieć, że przecież w ciągu tygodnia gdzieś przebywa, zapewne u niej (przy okazji nagrać rozmowę) i w tych okolicznościach mógłby okazać jakieś zrozumienie i skrupuły z powodu sytuacji w jakiej postawił rodzinę i nie przedłużać tej agonii.
Przekonać go, że im szybciej się wyprowadzi, tym lepiej będzie dla wszystkich, a i kochanka zapewne będzie szczęśliwa.
Dziecku oczywiście powiedzieć prawdę, zreasztą córka i tak nie ma taty na co dzień.

30 Ostatnio edytowany przez O... (2018-04-20 14:18:30)

Dawno mnie nie tu nie było, ale duzo sie działo...Stalo się, po kolejnych jego kłamstwach i szarpaninach udalo mi sie zmusić Ex do wyprowadzki. Chociaż jak stwierdził robi to tylko po to żeby mnie nie drażnić...a na szukanie nowego lokum nie mial czasu....Wiem że nadal spotyka się z kochanka, ale nie mam pojecia gdzie sypia. Jest ciężko, ale nie dałam rady dłużej tolerować takiej sytuacji. Teraz tylko toczy ze mną batalię o dziecko i wpada po nią jak gdyby nigdy nic bo mu się należy...
Kontakt z prawnikiem też już jest za mną. Gdy uslyszala moja historie powiedziała że argumentacja ex zrzucanie winy na mnie, tłumaczenie ze nam po prostu nie wyszło i że lepiej mieć 2 szczesliwych rodzicow oddzielnie to standardowa obrona zdradzajacych:( Jest ciężko...

31 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2018-04-20 14:26:20)

O..., to dobrze, że mąż wyprowadził się z domu. Ubył Ci jeden problem z głowy. Rzadko kto wytrzymuje psychicznie sytuację, w której zdradzająca strona wraca sobie do domu jak gdyby nigdy nic. Gdzie mąż śpi? Najprawdopodobniej z kochanką.
I nie piszę tego złośliwie, aby Cię dobić, tylko to tak wygląda. Przerabiałam z byłym mężem. Bardzo dobrze, że masz prawnika.

O... napisał/a:

Jest ciężko...

Wiem.

Ale to minie. To wszystko PROCES.

32

I_see domyślam się że z kochanka, ale lepsze to niż jego zadowolona mina po powrocie od niej...Znalazłam rachunek za krem damski za 100 zł, a dzieckundodaje 15 zł na ciastoline która kosztuje 40....wiec jasno pokazuje priorytety...
Wszyscy mówią że będzie ok, na razie tego nie czuję.. czas pokaże....

33

Nirvanka87 napisał/a:

Nie wiem, jak można kochać kogoś kto nas nie kocha. Myślałam kiedyś że nie można się odkochać ot tak, ale to nie prawda. JA gdy się dowiedziałam o zdradzie przestałam kochać, nie umiałabym kochać człowieka, który mnie skrzywdził. Zdrada to skrzywdzenie drugiej osoby, jak kochasz to nie krzywdzisz. Skoro oni nas skrzywdzili to znaczy, ze nas nie kochają. I powiem Ci jak to działa kochasz nie jego, kochasz go taki jaki był x lat temu, kochasz wyobrażenie na jego temat. On teraz jest innym człowiekiem, człowiekiem, który nie kocha Ciebie, który Ciebie krzywdzi, człowiekiem którego nie powinnaś kochać dla swojego dobra

ja momentalnie sie odkochalam gdy moj eks odmowil pomocy w opiece nad umierajacym kotem. odkochanie sie nastapilo w jedna noc - po 10 latach
stwierdzilam ze nie chce byc z takim czlowiekiem

wiec sie da

34

_v_ napisał/a:
Nirvanka87 napisał/a:

ja momentalnie sie odkochalam gdy moj eks odmowil pomocy w opiece nad umierajacym kotem. odkochanie sie nastapilo w jedna noc - po 10 latach
stwierdzilam ze nie chce byc z takim czlowiekiem

wiec sie da

dokładnie, życie weryfikuje nasze jakieś wydumane wcześniejsze założenia. Po prostu w każdej sytuacji trzeba być silnym i podejmować racjonalne decyzje dla swojego dobra, a przede wszystkim dla dobra dzieci- jezeli sie je posiada

35

Też potwierdzam, że się da. Nawet jeśli kocha się kogoś mocno. Odkochałam się w 2 tygodnie po kilku latach, gdy wreszcie zrozumiałam, jakim jest człowiekiem. Teraz nadal pewnie by potrafił we mnie wzbudzać różne emocje, zostały wspomnienia, ale to już nie miłość.
Bo przecież ja kochałam dobrego, pogubionego człowieka, który nieświadomie mnie ranił, głównie z mojej winy wink Także jak zrozumiałam, o co w tym chodzi, to przestałam po prostu.

36

Tak czytam te wszystkie tematy i ten marzec to jakiś wybuch testosteronu u tych facetów.
"Na pytanie co miałam robić nie odpowiada " - a co ma Ci powiedzieć, skoro on sam nie wie.
To jest nie wyobrażalne jak można się zmienić dla kochanki/kochanka dla kilku chwil uniesień krzywdzić kochająca Cie osobę.
Oczywiście, że ona go rozumie jest szczęśliwy i zakochany bo jak by miała inaczej go omamić musi go rozumieć i szeptać w uszko jakie on miał nieszczęśliwe życie.
Rozumiem, że go kochasz i chcesz być z nim dalej naprawdę to rozumem tylko widzisz on nie chce Ciebie, i tu już nie ma szans na odzyskanie go bo skoro on nie chce walki to ty nie zawalczysz za dwoje sad
Tak tak zazwyczaj w domu liczą każdy grosz,a  na prawo i lewo rozwalają kasę ale jeżeli szkoda mu na własne dziecko to zaraz i kochance się skończy bo ile można.

Mam nadzieję, że małymi kroczkami nauczysz się żyć od nowa sama, uczę się razem z Tobą smile

37

Porzucone Kobietki czy jest tu ktoś z Warszawy? Fajnie byłoby się wymienić doświadczeniami. Forum jak bardzo pomocne by nie było nie da się na nim wszystkiego załatwić.

38

Wydajemisię napisał/a:

Tak czytam te wszystkie tematy i ten marzec to jakiś wybuch testosteronu u tych facetów.
"Na pytanie co miałam robić nie odpowiada " - a co ma Ci powiedzieć, skoro on sam nie wie.
To jest nie wyobrażalne jak można się zmienić dla kochanki/kochanka dla kilku chwil uniesień krzywdzić kochająca Cie osobę.
Oczywiście, że ona go rozumie jest szczęśliwy i zakochany bo jak by miała inaczej go omamić musi go rozumieć i szeptać w uszko jakie on miał nieszczęśliwe życie.
Rozumiem, że go kochasz i chcesz być z nim dalej naprawdę to rozumem tylko widzisz on nie chce Ciebie, i tu już nie ma szans na odzyskanie go bo skoro on nie chce walki to ty nie zawalczysz za dwoje sad
Tak tak zazwyczaj w domu liczą każdy grosz,a  na prawo i lewo rozwalają kasę ale jeżeli szkoda mu na własne dziecko to zaraz i kochance się skończy bo ile można.

Mam nadzieję, że małymi kroczkami nauczysz się żyć od nowa sama, uczę się razem z Tobą smile

To zycze nam wytrwałości i siły:)

39

O... napisał/a:

Porzucone Kobietki czy jest tu ktoś z Warszawy? Fajnie byłoby się wymienić doświadczeniami. Forum jak bardzo pomocne by nie było nie da się na nim wszystkiego załatwić.

Zgłaszam się smile

40

Wydajemisię napisał/a:
O... napisał/a:

Zgłaszam się smile

To ja poproszę o jakieś namiary:)

41

napisz na priv

42

Wydajemisię napisał/a:

napisz na priv

Napisane:)

Posty [ 42 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chce mnie zostawić po 15 latach ....co robić dalej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024