Pierwszy pocałunek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Pierwszy pocałunek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Pierwszy pocałunek

Słuchajcie, po raz pierwszy w życiu to ja zainicjowałam ten tzw. Pierwszy Pocałunek . Może to banalne, ale to mój wieloletni przyjaciel. Bałam się, ale byłam też ciekawa jak ten pocałunek będzie smakować, bo pierwsze pocałunki nigdy mi nie smakowały....
...
..i co dziwniejsze okazało się, że pocałunek nie miał smaku. Był prawie neutralny, ale mimo wszystko był fajny i przyjemny smile Obojgu nam zaczęły bić serca jak szalone.
Szczerze mówiąc nigdy tak nie miałam już za pierwszym razem. W sumie tylko się przytulaliśmy a ja cała się trzęsłam.

Może ktoś mógłby spojrzeć na to z punktu widzenia biologicznego , bo jestem ciekawa smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwszy pocałunek

Idź z nim na seks.

3

To już było tylko, że byliśmy w akademiku i to jeszcze ze współlokatorem big_smile więc nie było zbyt komfortowo, aby się naprawdę wyszaleć :C

4

Od strony biologii wygląda to tak.Pocałunek uwalnia w mózgu i organizmie związki chemiczne, które są odpowiedzialne za nawiązywanie relacji. Dodatkowo pomaga zrealizować trzy podstawowe potrzeby: popęd płciowy, romantyczną miłość oraz więź uczuciową. Myślę, że to jeszcze przed wami. Każda z tych potrzeb odgrywa istotną rolę w związku a następnie procesie prokreacji. A zatem, dotyk ust ułatwia rozpoznanie odpowiedniego partnera, przejście do fazy bliższych kontaktów i ich utrzymanie. To wyjaśnia dlaczego nagle zaczęły bić wam szybciej serca i dlatego trzęsłaś się. Nie rozumiem tylko dlaczego w tak intymnej sytuacji znaleźliście się w obecności współlokatora. Czy on musiał być świadkiem waszego uniesienia? To jest zarezerwowane tylko dla dwojga osób.

5

Przy dłuższym przytulaniu grozi Ci choroba wibracyjna.

6

wilczysko napisał/a:

Dobre smile ale nie wierz w takie wypowiedzi.

7

beapl napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Dobre smile ale nie wierz w takie wypowiedzi.

Akurat tongue Miałem zajęcia z BHP i tam było o chorobie wibracyjnej. A ona się trzęsie przy przytulaniu. Może któreś ma za mocną wibrację w telefonie ?

8

No to jest chyba, kiedy właśnie pod względem biologicznym jesteście dopasowani big_smile tak jest np z zapachem. Moj narzeczony pachnie dla mnie najlepiej na świecie, nie jetsem w stanie okreslic tego zapachu ani go nawet jemu opisać. Ale jak się wtulam w niego to zawsze czuję się uspokojona, widocznie kojarzy mi się on z bezpieczeństwem.
Więc to nie tylko nasza wola, ale tez nauka decyduje o wyborze faceta big_smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Pierwszy pocałunek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024