Co robić? Czekać w nieskończoność? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Co robić? Czekać w nieskończoność?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Co robić? Czekać w nieskończoność?

Cześć. smile Przychodzę tutaj z małym, ale jednocześnie dużym jak dla mnie problemem. Mam 24 lata (w listopadzie skończę) i do tej pory "na koncie" tylko jedna kobieta. Jestem fajnym, miłym, pracowitym chłopakiem, który nie siedzi w domu i aktywnie spędza czas, ale samotność niestety doskwiera.
W zasadzie chciałbym poznawać kobiety, ale boje się, że nie będę miał o czym pogadać z kobietą na pierwszej randce. Tak, chciałbym związku, lecz boje się, że go nie utrzymam. W październiku zakończyłem półroczną relację z kobietą, która stwierdziła, że jednak do siebie nie pasujemy. Trudno. Od tamtej pory wziąłem się za siebie, ale ciągle wydaje mi się, że tkwię w jednym miejscu i zastanawiam się, ile to jeszcze potrwa. No wiecie... połowa znajomych w zwiazkach, zaręczona, już nawet dzieci, a ja sam. Nie chodzi o presję, ale o wizję bycia samym.

Co robić? Czekać? Nie szukam i nie będę na siłę. Nie chodzę na imprezy i nie będę. To nie mój klimat. Myślę nad kontem na sympatii, ale jestem ze Słupska, a tam mało fajnych kobiet.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co robić? Czekać w nieskończoność?

Lubiłam Cię do momentu:"ale jestem ze Słupska, a tam mało fajnych kobiet".
Mimo wszystko Ci odpowiem. Nie możesz się wiecznie bać. Utrzymasz to utrzymasz, nie to nie. Nigdy nie masz pewności, co nie znaczy, że nie warto próbować.

3

Chodziło o sympatię oczywiście, nie jako o miasto smile No tak, ale ostatnio sparzyłem się na relacji i jakoś się boję... w zasadzie nawet nie wiem, jak mógłbym rozpocząć znajomość. Boje się tej niezręcznej ciszy, która może gdzieś się wdać na randce. Pogubiłem się chyba w tej kwestii. sad

4

To dość proste: zadajesz pytanie, słuchasz odpowiedzi, szukasz punktu zaczepienia, zadajesz kolejne pytanie, ewentualnie odpowiadasz na nie big_smile nic skomplikowanego. Myślę, że nawet w Słupsku są fajne kobiety, których jeszcze nie znasz.

5

EB napisał/a:

To dość proste: zadajesz pytanie, słuchasz odpowiedzi, szukasz punktu zaczepienia, zadajesz kolejne pytanie, ewentualnie odpowiadasz na nie big_smile nic skomplikowanego. Myślę, że nawet w Słupsku są fajne kobiety, których jeszcze nie znasz.

Jasne, ze tak smile, ale jakos nie wiem gdzie ich szukac. Wszystkie wydaja sie zajete... no i jak nawiazac taki kontakt bedac niesmialym? sad

6

To chociaz moze ktos podpowie jak utrzymac zwiazek na dluzej, co robic, zeby kobieta byla mna zainteresowana, zeby pojawily sie uczucia?

7

Może najpierw zacznij się spotykać, a nie planować strategię na lata. Jak zaiskrzy to wszystko pójdzie naturalnie.

Moim zdaniem szczęściu trzeba pomóc - otwórz się na portale randkowe, kawiarnie, koła zainteresowań - kto powiedział ,że miłości trzeba szukać na imprezie? Wręcz odwrotnie. To nic złego, że masz małe "doświadczenie" w poważniejszych relacjach z kobietami. A co do Twoich obaw - uwierz mi, że jeśli znajdziesz
"tę właściwą" to i na pierwszej randce buzie Wam się nie będą zamykać, a tematy nie kończyć smile

Trzymam kciuki!

9

Ja przestałam czekać, zajęłam się sobą, swoją pracą, pasjami. Powiedziałam sobie wyraźnie - nie szukaj na siłę! I tak się skończyło, że przypadkowo zgubiłam portfel w drodze do pracy. Znalazcą okazał się mój dzisiejszy narzeczony.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Co robić? Czekać w nieskończoność?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024