Ostatnio bedac w sklepie zauwazylam pewna kobiete, moze byla juz po 30stce, nie byla doskonala, przeciwnosc instagramowych pieknosci,
ale niesamowicie mnie zafascynowala ta kobieta, delikatnie przygladalam sie jej... pomimo nie bycia doskonala, byla niesamowita, piekna.
Czym jest KOBIETY piękno tak naprawde?Co zauwazacie?
1 2018-03-14 18:07:29 Ostatnio edytowany przez Zofijaa (2018-03-14 18:08:39)
Ostatnio bedac w sklepie zauwazylam pewna kobiete, moze byla juz po 30stce, nie byla doskonala, przeciwnosc instagramowych pieknosci,
ale niesamowicie mnie zafascynowala ta kobieta, delikatnie przygladalam sie jej... pomimo nie bycia doskonala, byla niesamowita, piekna.
Czym jest KOBIETY piękno tak naprawde?Co zauwazacie?
Jako kobieta pytasz inne kobiety czy zwyczajnie ostrzysz pinokia do monitora?
Stefan... no ogarnij się.
Piękno widać w oczach, w wyrazie twarzy, bo twarz odzwierciedla dusze.
No własnie też uważam, że piękno ma tę cechę, ze przyciąga i nie daje o sobie tak łatwo zapomnieć.
Piękno ma charakter, jest wyraziste.
Natomiast te wszystkie instagramowe/miss_universowe kobietki o ślicznych cukierkowych twarzach jak lizaczki, są tylko śliczne. W tych twarzach trudno jest znaleźć coś więcej, ponad tylko jakąś tam urodę.
Większość kobiet uważa, że piękno to figura, makijaż i ciuch. Niestety jest to też wina facetów, gdyż wielu z nas kategoryzuje kobiety właśnie w ten sposób. Tymczasem piękno to coś całkowicie nieuchwytnego i nie ma to nic wspólnego ze stereotypem. Piękna kobieta to taka od której nie można oderwać wzroku, ale nie w stylu "ale bym ją wyr...ł" tylko bardziej w wymiarze emocjonalnym
To jest to co się komuś podoba.
Kobieta, która Cię tak zafascynowała może dla innych być kompletnie nieatrakcyjna.
7 2018-03-16 19:10:13 Ostatnio edytowany przez Zofijaa (2018-03-16 19:14:54)
To jest to co się komuś podoba.
Kobieta, która Cię tak zafascynowała może dla innych być kompletnie nieatrakcyjna.
Wilku, mozliwe...
I wcale nie jestem lesbijka.Zastanawia mnie dlaczego ona mnie tak zafascynowala,
ze az nie moglam oderwac od niej wzroku, oczywiscie przygladalam sie jej dyskretnie, by nie zauwazyla
Rzadko mi sie zdarza takie cos... widuje niby ladne dziewczyny, ale czesto nie widze w nich nic wiecej...
Ona odstawala calkowicie od tych instagramowych promowanych pieknosci...
A byla dla mnie tak niesamowicie fascynujaca, pomimo niedoskonalosci, i daleko jej od promowanego kanonu piekna.
Probuje to zrozumiec, i zastawia mnie czym tak naprawde jest te "KOBIECE PIEKNO".
8 2018-03-16 19:14:58 Ostatnio edytowany przez Iceni (2018-03-16 19:18:39)
No ale co z tego, ze "odstawala od instagramowych pieknosci"?
To jest tylko to jedno kryterium?
I w ogole co to za pojecie "kobiece piekno"? Piekno to piękno. To WRAZENIE, a nie cecha stała.
Taka piękną kobietą była Przybylska. Nawet bez makijażu urodziwa... jak to mówią dziś: zjawiskowa.
O! A ja na przyklad nie rozumiem zachwytu nad pieknem Moniki Bellucci - KIEDYŚ to moze ona byla i piekna, teraz przede wszystkim jest sztuczna. Jest tak zbotoksowana, że od przynajmniej 10 lat na zdjeciach ma dokladnie ten sam wyraz twarzy. Ona od zawsze przyjmowala do zdjec wystudiowane pozy, ale teraz to jest jak mumia nawet usmiechnac sie juz nie daje rady
(albo tez nie jest i dlatego boi się usmiechac, zeby jej sie zmarszczki nie porobily XD )
No i to nest piekno? To jest kobiece?
Mnie akurat Bellucci bardzo się podoba... Nie wiem, czy nazwałabym ją kobietą piękną, ale szalenie zmysłową to i owszem... w dodatku wciąż
12 2018-03-16 22:55:34 Ostatnio edytowany przez Harvey (2018-03-16 23:00:36)
Mi się zawsze Bellucci myli z Sophie Marceau.
Bellucci:
Marceau:
W mojej subiektywnej opinii... Marceau deklasowała Bellucci pod względem piękna.
Była taka... hmm, kobieca, aż nad to co producenci przewidzieli
Tak samo nie rozumiem fenomenu urody Angeliny Jolie. Zdecydowanie wole typ urody nowej Tomb Raider - Alicia Vikander.
Więc, nie to co piękne ale to, co komu się podoba
13 2018-03-16 23:00:06 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-03-16 23:02:49)
Mi się zawsze Bellucci myli z Sophie Marceau.
Bellucci:
Marceau:
W mojej subiektywnej opinii... Marceau deklasowała Bellucci pod względem piękna.
Była taka... hmm, kobieca, aż nad to co producenci przewidzieli
Tak samo nie rozumiem fenomenu urody Angeliny Jolie. Zdecydowanie wole typ urody nowej Tom Raider - Alicia Vikander.
Więc, nie to co piękne ale to, co komu się podoba
Jest jeden ciekawy film w którym zagrały obie- bardzo ciekawy.. zapomniałam tytułu.. To jest właśnie taki film o rozdwojeniu jaźni- tam bohaterka nie wie czy jest Belucci czy Marceu..
Jest jeden ciekawy film w którym zagrały obie- bardzo ciekawy.. zapomniałam tytułu.. To jest właśnie taki film o rozdwojeniu jaźni- tam bohaterka nie wie czy jest Belucci czy Marceu..
To naprowadziłaś...
Google, help!
To film „Nie oglądaj się”.
Thx google!
Tak sobie obejrzałem nie tylko mój ideał piękności i no co zwróciłem uwagę? Przede wszystkim oczy i dłonie. Dziwne. Może tak videoclip jest zrobiony.
17 2018-03-17 18:37:56 Ostatnio edytowany przez Zofijaa (2018-03-17 19:00:39)
Jezeli chodzi o urode znanych pan, to mnie zawsze fascynowal typ urody Cindy Crawford
Obecnie panuje moda na typ urody-instagramowy typu Kim Kardashian ten typ nosa/ ten typ brwi/ ten typ nosa...
18 2018-03-17 19:53:46 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-03-17 19:54:54)
Przyznam, że Cindy nie podobała mi się nigdy z wyglądu ona ma coś męskiego we wzroku i jest z lekka sztuczna..
Przyznam, że Cindy nie podobała mi się nigdy z wyglądu ona ma coś męskiego we wzroku i jest z lekka sztuczna..
Teraz to powiedzialas... "ma coś męskiego we wzroku "
Ona ma cos tajemniczego, dzikiego we wzroku, fakt nie ma nudnego spojrzenia, ale zeby meskiego to przesada...
to subiektywne zawsze..:)
Może to przez oczy, może to przez pieprzyk... ale to taki Clint Eastwood z cyckami. Niby fajna ale jednak szału ni ma
A mnie to się zawsze podobali mężczyźni...
A mnie to się zawsze podobali mężczyźni...
A Ty dziwna jesteś
santapietruszka napisał/a:A mnie to się zawsze podobali mężczyźni...
A Ty dziwna jesteś
No chyba
25 2018-03-18 09:32:49 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2018-03-18 09:35:43)
Może to przez oczy, może to przez pieprzyk... ale to taki Clint Eastwood z cyckami. Niby fajna ale jednak szału ni ma
Harvey z tym Clintem strzał w 10. Lepiej bym tego nie ujeła
Tak na marginesie. Jestem hetero (a bywam i heterą) ale predzej sie obejrze za ładna kobietą niz za przystojnym facetem.
Piękna kobieta
to raj dla oczu,
piekło dla duszy
i czyściec dla kieszeni.
- William Szekspir -
"...
czujesz się silna, znaczy piękna
czujesz się wielka, znaczy piękna
czujesz się mądra, znaczy piękna
czujesz się dobra, znaczy piękna
..."
Fisz, "Zwykły' (z drobną przeróbką)
28 2018-03-20 21:13:47 Ostatnio edytowany przez Zofijaa (2018-03-20 23:12:03)
Moi drodzy mam pare pytan.
-Czy to fair gdy porownuje sie urode kobiety ktora miala operacje twarzy, badz zabiegi medycyny estetycznej(lifting brwi/lifting twarzy, wygladzenie skory, botoks/kwas hialuronowy, zabiegi kwasami wygladzajace, poprawa nosa...) do kobiety ktora nie miala zadnych zabiegow poprawy twarzy?
-Czy bardzo biale zeby, naprawde tak ladnie wygladaja?czy juz podchodza pod sztucznosc?
-Czy kazdy maly nos ladnie wyglada?
-Czy kazde duze usta dobrze wygladaja?
Pytam, bo czesto widze, slysze, czytam... ze glosi sie takie rzeczy ze tylko maly nos ladnie wyglada, a nos typu "Grecki"(dluzszy) to brzydki.
Tylko duze usta sa ladne, tylko biale zeby i tylko wtedy mozna byc atrakcyjnym? Jaka jest prawda?
Iceni, piszez o Belluci i jej botoksie, przezciez 90% jak nie wiecej gwiazd TV, sa to osoby poprawiane, czesto bardzo leciutko by nic nie bylo widac...
Np zona najprzystojniejszego faceta hollywodu GEORGA CLOONEYA ma nos typu GRECKI, (dluzszy) i to wlasnie ja wybral, dla niego ona jest piekna,
a nie jakas z malym nosem.Zona Georga Clonneya ma kase zeby poprawic zmienic swoj nos, wiec dlaczego tego nie zrobila?
Przeciez taki facet jak George Clonney moze przebierac w kobietach jak chce.
Kiedys znajoma mowi do meza ze moze zmienila by sobie ksztal nos, a on do niej "popukaj Ty sie w glowe, nie bylaby by to juz ta Anna".
Ale z drugiej strony czy wszystko to co naturalne dobrze ladnie wyglada?
Skoro mozna lepiej wygladac, cos poprawic, to po co sie z czyms meczyc i nie poprawic, zaznaczam ze chodzi mi o poprawki z glowa, nie przesadne.
Albo np ksiaze MAROKA, rowniez wybral kobiete z greckim(dluzszym nosem) tylko ona tak go zafascynowala, a moglby on miec tysiace innych kobiet,
i ta kobieta odbiega od promowanych kanonow urody
Kiedys byla akkcja w pewnym kraju, na ulicach, popowieszane byly plakaty ludzi z roznych krajow-kultur o roznym typie urodzie, roznych nosach,
ustach i w kazdym bylo cos ciekawego oryginalnego.
Ja nie lubię Bellucci nie dlatego, że miała lub nie miala (ona sama twierdzi, ze nie) botoks. Ja jej nie lubię, bo na kazdym zdjeciu ma taki sam, wystudiowany, wyraz twarzy.
Beckhamowa ze swojej kamiennej twarzy przynajmniej zrobila atut, Bellucci wyglada jakby nie znala innej miny.
Według mnie niezwykłą urodą odznaczała się polska aktorka Teresa Tuszyńska (już nieżyjąca):
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comme … nIInNe.jpg
Według mnie niezwykłą urodą odznaczała się polska aktorka Teresa Tuszyńska (już nieżyjąca):
Faktycznie była bardzo ładna
32 2018-03-23 20:07:32 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2018-03-23 21:22:31)
Czym jest KOBIETY piękno tak naprawde?
Harmonijnym/ujmujacym/interesujacym wspolbrzmieniem ze soba elementow skladajacych sie na jej wyglad + cos ponadto.
Czyli zapomnialas co ma Ci sie podobac, i odczulas piekno na czysto, spontanicznie, po dzieciecemu.
Opis pewnej staruszki z 'Rebelii' Mariusza Sieniewicza: "Jesli istnieje dziewicza wyspa w nie odkrytej stronie swiata, to byla nia twarz Jodelkowego Warkoczyka. Jej lewe oko przypominalo zielone jeziorko. W zielonym jeziorku odbijal sie maly ksiezyc. Prawe blekitnialo glebokim morzem, nad ktorym nigdy nie zachodzilo slonce. Z kacikow ust zamiast zmarszczek wyplywaly leniwe rzeki. Pieprzyki i krostki wyskakiwaly z ich nurtu niczym trzepoczace pletwami rybki. Platki uszu przybieraly ksztalt muszli, w ktorych szemrala niejedna opowiesc. Figlarny nosek gorowal nad wyspa. Gdyby sie wspiac na jego szczyt, niebo byloby na wyciagniecie reki. Chropowata mierzeja lewego policzka wedrowal cien, na lewym rosla poziomka. Wargi byly oazami milczenia i falujacych dzwiekow. Lekkie wzniesienie podbrodka prowadzilo na bialy polwysep szyi, wprost ku dolince przelyku".
Czlowiek ma na ogol takie spojrzenie na rzeczy, gdy jeszcze nie wie co ma mu sie podobac a co nie czyli przed rozpoczeciem edukacji/wejsciem w srodowisko rowiesnicze itd. Warto odkryc to na nowo bedac juz doroslym - czasami wystarczy zapomniec na moment czym jest postrzegany przedmiot i sprobowac pochwycic swoje ogolne wrazenia, a efekty moga byc zaskakujace (zarowno na plus jak i minus).
Np zona najprzystojniejszego faceta hollywodu GEORGA CLOONEYA ma nos typu GRECKI, (dluzszy) i to wlasnie ja wybral, dla niego ona jest piekna,
a nie jakas z malym nosem.Zona Georga Clonneya ma kase zeby poprawic zmienic swoj nos, wiec dlaczego tego nie zrobila?
Przeciez taki facet jak George Clonney moze przebierac w kobietach jak chce.
Moim zdaniem ta jego zona jest zdecydowanie ladniejsza od niego. Powiedzialabym ze na niektorych zdjeciach to prawdziwa pieknosc z niej (a nie ze tylko ladna), w kazdym badz razie - typowa laska/we wzorzec atrakcyjnej kobiety wpisuje sie bardzo dobrze:
1. http://4.s.dziennik.pl/pliki/7138000/71 … 00-615.jpg
2. http://cdn18.se.smcloud.net/t/photos/t/ … 050555.jpg
3. https://i.pinimg.com/736x/cf/f4/14/cff4 … looney.jpg
To on wlasnie imo dosc nijako przy niej wyglada (taki troszke bez wyrazu) i jesli juz czepiac sie nosa to chyba jego (ale to tak jak juz ktos bardzo chce).
"...
czujesz się silna, znaczy piękna
czujesz się wielka, znaczy piękna
czujesz się mądra, znaczy piękna
czujesz się dobra, znaczy piękna
..."Fisz, "Zwykły' (z drobną przeróbką)
I to jest odpowiedź na zadane pytanie
Piękne kobiety to te które czują się wartościowe,mają wysokie poczucie wartości. Nawet nieatrakcyjna z wyglądu,ale pewna siebie i zadbana kobieta JEST atrakcyjna.
Piękne kobiety to te które czują się wartościowe,mają wysokie poczucie wartości.
Nawet nieatrakcyjna z wyglądu,ale pewna siebie i zadbana kobieta JEST atrakcyjna.
Zgadzam sie jak najbardziej, i na codzien widuje to zjawisko.
Atrakcyjna to pewna siebie, zadbana kobieca kobieta.
Kobieta moze byc ladna, a moze byc odbierana jako nieatrakcyjna.
Wyglad zawsze mozna zmienic, poprawic, pogorszyc...
Piękno kobiety wyraża się w jej zapachu. Kiedy leży obok zmęczona, wyczerpana, a myśl moja od niej wybiega skrzydlata w nieskończone przestrzenie nieziemskiego świata