Hej, pisze aby się poradzić.
Mam 27 lat i od 9 lat jestem w związku z 34 letnim facetem. Dodam że mamy 7letniego syna. Mam straszny problem ponieważ w ogóle mnie nie szanuje mówi że jestem brzydka gruba nienormalna poje... itp cała litania. Robi to tez bardzo czesto przy dziecku.Co tydzień ucieka z domu do kolegów , jeździ po barach, czasami dyskotekach. Nie uprawiamy seksu ostatni raz w lipcu. Jestem przekonana że niema kochanki na 100% ale nie wykluczam lekkich panienek z np odlotów. Jestem sprzataczka praczka kucharka i opiekunka nikim wiecej .Mowi ciagle ze sie nigdy nie zmieni ale przed ciaza tak nie postepowal. Zarabia ogromne pieniądze( około 20 tyś zł miesięcznie) Ja praktycznie nie korzystam z tego ponieważ buduje dom ale przy kupnie działki usłyszałam że jest tylko i wyłącznie zapisana na niego bo.... nie zasłużylam sobie jestem nie posłuszna. Niemam w Polsce nikogo rodzice mieszkają za granicą. Poszlam do pracy bo ciągle słyszałam że wszystko co mam jest jego nawet spodnie co mam na dupie. I teraz zarabiam 1600 zł i 800 oddaje opiekunce ( praca zmianowa ). Chce to zakończyć bo jestem wykończona psychicznie. Jak mu to powiedzieć że się rozstajemy czy któraś z Was była w podobnej sytuacji ? Dziękuję za rady z góry
Ale w czym ty widzisz problem bo nie rozumiem.Mowisz mu ze to koniec i tyle.
Dokładnie, odchodzisz z dzieckiem, rozwodzisz się i dostajesz spore alimenty na dziecko- przy jego zarobkach .
Zatem dasz radę utrzymać siebie i dziecko.
Ewentualnie: ,,masz rację, kochanie, nie zasługuję, aby zamieszkać w TWOIM domu, więc z bólem serca muszę odejść".
A tak serio, to Szary dobrze Ci pisze. Nic dodać, nic ująć. Po co kombinować, czy poematy pisać?
Gdyby to było takie proste, dziewczyna nie pisałaby tutaj. Oczywiście, wiele osób pisze tutaj, żeby się wyżalić, gdy tymczasem nie zamierzają niczego zmieniać.
Patrząc z boku na problem, rozwiązanie wydaje się oczywiste - odejść, jednak żeby odejść, trzeba mieć dokąd. Trzeba też mieć za co zyć, a jej na życie zostaje 800zł.
Zanim sprawa o alimenty trafi do sądu, też minie kilka miesięcy. W sytuacji autorki, jakimś rozwiązaniem, byłby wyjazd za granicę do rodziców, o ile byliby chętni jej pomóc. Trzeba też wziąć pod uwagę, że dziecko w tym roku pójdzie do szkoły i pewnie nie zna języka kraju, gdzie mieszkają dziadkowie, nie wiadomo też jaki syn ma stosunek do ojca.
W tych okolicznościach logicznym rozwiązaniem jest rozstanie, ale uprzednio przygotowane, więc albo wyjazd z kraju, ewentualnie prośba do rodziców o wsparcie chociażby w kwestii sfinansowania wynajmu jakiegoś mieszkania.
Szary80 napisał/a:Ale w czym ty widzisz problem bo nie rozumiem.Mowisz mu ze to koniec i tyle.
Gdyby to było takie proste, dziewczyna nie pisałaby tutaj. Oczywiście, wiele osób pisze tutaj, żeby się wyżalić, gdy tymczasem nie zamierzają niczego zmieniać.
Patrząc z boku na problem, rozwiązanie wydaje się oczywiste - odejść, jednak żeby odejść, trzeba mieć dokąd. Trzeba też mieć za co zyć, a jej na życie zostaje 800zł.
Zanim sprawa o alimenty trafi do sądu, też minie kilka miesięcy. W sytuacji autorki, jakimś rozwiązaniem, byłby wyjazd za granicę do rodziców, o ile byliby chętni jej pomóc. Trzeba też wziąć pod uwagę, że dziecko w tym roku pójdzie do szkoły i pewnie nie zna języka kraju, gdzie mieszkają dziadkowie, nie wiadomo też jaki syn ma stosunek do ojca.
W tych okolicznościach logicznym rozwiązaniem jest rozstanie, ale uprzednio przygotowane, więc albo wyjazd z kraju, ewentualnie prośba do rodziców o wsparcie chociażby w kwestii sfinansowania wynajmu jakiegoś mieszkania.
Chodzilo mi ogolnie o decyzje z zaplanowana przyszloscia.
Własnie to nie jest taka latwa decyzja, jak utrzymac się z dzieckiem za 1600? Odejdzie i co później??
Przecież piszesz, że nic Ci nie daje. To jaka strata? A po rozwodzie wiadomo, że dostaniesz wysokie alimenty. Oj coś nam tu kręcisz.
Przecież piszesz, że nic Ci nie daje. To jaka strata? A po rozwodzie wiadomo, że dostaniesz wysokie alimenty. Oj coś nam tu kręcisz.
Strata może żadna. Problem w tym że nie jesteśmy po ślubie to nie mój mąż, żyjemy w związku partnerskim bo nie zgodził się na ślub. Nasz syn strasznie jest przywiązany do ojca i nie wiem jak to ugryźć. Nie chce żeby wynikla z tego jakas katastrofa. Każdemu się łatwo mówi zostaw go i ch*** za przeproszeniem , ale to nie jest proste myślałam że może są tu osoby w podobnej sytuacji.
Najtrudniejsze jest podjęcie decyzji o odejściu.
Gdy już postanowisz, to cała reszta to pikuś...
Pomyśl o synu, który uczy się od ojca, że kobiet nie trzeba szanować, nadają się tylko do sprzątania i gotowania... Chyba chciałabyś, by Twoje dziecko traktowało innych z SZACUNKIEM?
josz napisał/a:Szary80 napisał/a:Ale w czym ty widzisz problem bo nie rozumiem.Mowisz mu ze to koniec i tyle.
W tych okolicznościach logicznym rozwiązaniem jest rozstanie, ale uprzednio przygotowane, więc albo wyjazd z kraju, ewentualnie prośba do rodziców o wsparcie chociażby w kwestii sfinansowania wynajmu jakiegoś mieszkania.Chodzilo mi ogolnie o decyzje z zaplanowana przyszloscia.
Problem w tym że syn nie może żyć bez ojca nie chce też ograniczać kontaktu między nimi. Wyjazd za granicę może i był by rozwiazaniem tylko zanim uzyskalabym zgodę z sadu na wyjazd minęło by trochę czasu.
Póki co szukam lepiej płatnej pracy i staram się unikać wszelkich kłótni i bezsensownej gadki. Tydzień temu założyłam mu email na gmailu i tam mimo usunięcia historii i tak można ja sprawdzić. Niestety moje przypuszczenia się sprawdziły na temat lasek z Internetu. Ale dzięki temu zmotywowal mnie do dzialania jeszcze bardziej .
12 2018-02-28 00:35:48 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-02-28 00:36:27)
Wszyscy piszecie o dużych alimentach. W jakich czasach żyjecie? Czy uważacie, że on wykaże faktyczne dochody ...
A on jeżeli udowodni (co nie jest trudne), że dom, mieszkanie, czy inne dobra materialne są z jego odrębnego majątku, to nawet żonie nic się nie należy po rozwodzie.
Poważnie, nie rozumiem niektórych kobiet.
Mam nadzieję, że (w świetle nowych informacji z Gmaila) masz motywację do działania polegającego, na odejściu od partnera.
14 2018-02-28 08:18:43 Ostatnio edytowany przez evalougo (2018-02-28 08:19:32)
Dubel
15 2018-02-28 08:57:56 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-02-28 09:03:25)
Wszyscy piszecie o dużych alimentach. W jakich czasach żyjecie? Czy uważacie, że on wykaże faktyczne dochody ...
A on jeżeli udowodni (co nie jest trudne), że dom, mieszkanie, czy inne dobra materialne są z jego odrębnego majątku, to nawet żonie nic się nie należy po rozwodzie.
No to trudno.
Naprawdę uważasz, że lepiej tkwić w nieudanym małżeństwie? Pieniądze i wysoki poziom życia to nie wszystko.
Ja też niewiele wniosłam do małżeństwa, byłam goła i wesoła. Czyli przy ewentualnym rozwodzie mam męża próbować ogołocić do zera? Nie należy mi się, to się nie należy, na pewno nie będę się męczyła w nieszczęśliwym związku tylko dlatego, że mi się nic z majątku nie należy...
Nie wszystkie kobiety to sierotki Marysie, które bez faceta giną jak stokrotki bez wody. Niesamowicie mnie irytuje stawianie sprawy w ten sposób, jakby kobieta niczego nie potrafiła i była zdana tylko i wyłącznie na łaskę mężczyzny.