Czy przy rwie kulszowej, może być podwyższone ob? Wynik wynosi 75. Jak szukać przyczyny?
Moja mama miała wysokie ob, chorując na reumatoidalne zapalenie stawów. Przyczynę tej choroby ciężko ocenić, podobnie jak przyczynę zapalenia organizmu ale można stosować zioła przeciwzapalne takie jak, np: kurkuma w połączeniu z pieprzem czarnym, pozdrawiam.
Marzenko a czy Twoja mama odczuwała jakieś dolegliwości?
Wysokie ob zwykle świadczy o toczącym się w organizmie stanie zapalnym.
Jak się ma złe wyniki morfologii to się idzie do lekarza, który zleca powtórkę badania, a w przypadku gdy ponownie wyniki są złe to decyduje o dalszej diagnostyce. Forum, czy nawet ogólnie internet, nie służy do tego by się leczyć. Podwyższone OB może znaczyć wszystko - od błahego stanu zapalnego w zębie po nowotwory.
Właśnie o to chodzi, że badań było już bardzo dużo wykonanych a przyczyny nie znaleziono. Oczywiście wszystkie badania zlecił lekarz, a ponieważ nic się nie wyjaśniło, pytam może ktoś coś jeszcze podpowie.
Ja podpowiem, może zmienić lekarza.
Tak jak nie cierpię lekarzy. Tak mogę stwierdzić z całą stanowczością, że ten jest naprawdę dobry.
Chyba jednak nie skoro nie wie co jest przyczyną złej morfologii i nie ma jednocześnie pomysłu jak się tego dowiedzieć...
Nie wiem po co ta krytyka lekarza?
Zadałam pytanie czy przy rwie kulszowej może być podwyższone ob? A tu ocenianie lekarza. To mi nie jest potrzebne.
Lekarz jest dobry i podjął odpowiednie kroki. Kiedy pacjent przyszedł do niego z silnym bólem. Od razu było zlecone prześwietlenie bolące miejsca. I wykonana morfologia oraz wiele innych badań, które oprócz wysokiego ob nic nie wykazało. Lekarz zalecił usg, prześwietlenia, inne badania z krwi i moczu. Tych wyników jeszcze nie widział, ale również wyszły prawidłowo. Za pewne nie zakończył jeszcze diagnostyki. Jednak zanim dojdzie do wizyty myślałam, że ktoś na grupie może coś podpowie. Ale chyba nie potrzebnie tu wogóle wchodziła.