Co o tym sądzicie? Proszę o pomoc. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co o tym sądzicie? Proszę o pomoc.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Co o tym sądzicie? Proszę o pomoc.

Witam wszystkich. Dzisiaj posprzeczałam się z moim chłopakiem w trakcie rozmowy telefonicznej. Nie była to jakaś wielka kłótnia, ale za nic nie mogliśmy dojść do porozumienia. Oboje wyrzucaliśmy sobie różne rzeczy, te obecne i te z przeszłości. W końcu zrobiło się bardziej intensywnie i... rozpłakałam się. Nie obrażałam go przy tym, nie stałam się agresywna, ani nic z tych rzeczy. Po prostu zaczęłam płakać. Na co usłyszałam automatycznie: nie będę z Tobą rozmawiał, gdy płaczesz. Zadzwoń gdy się uspokoisz. Po czym rozłączył się i po prostu sobie poszedł. Zabolało mnie to, więc napisałam mu wiadomość, że źle się wobec mnie zachował. Że tak się nie robi. Że jak Twoja dziewczyna się rozpłacze, to nie każesz jej spadać, tylko ją uspokajasz albo chociaż czekasz aż się uspokoi. Ale jesteś przy niej.
Jednak on cały czas szedł w zaparte, że dobrze postąpił,że płacząc nie byłabym w stanie rozmawiać rzeczowo, więc po co miałby w ogóle ze mną rozmawiać.

Nie wiem co mam o tym myśleć. Czy tak właśnie powinien zachować się mężczyzna, który twierdzi, że kocha?

Proszę o rady.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2018-02-14 22:41:21)

Odp: Co o tym sądzicie? Proszę o pomoc.

Kłóciliście się. Nikt na nikogo nie zwracał uwagi, tylko chciał coś udowodnić. Stawianie oczekiwań w tym momencie jest niewłaściwe, bo nic nimi nie osiągniesz. Nawet wpis tutaj to próba wygrania sporu z chłopakiem, wobec płaczącej Ciebie. Wygląda jak szukanie poparcia do tego co powinien zrobić chłopak, gdy dziewczyna zaczyna łkać.
Do konstruktywnej wymiany zdań, oboje musicie nastawić się na słuchanie. Później jeszcze przemyślenie. W takich momentach żeby wygrać, czasami trzeba przegrać.

3

Po co się kłócić przez telefon??

4 Ostatnio edytowany przez balin (2018-02-14 23:53:02)

Ruelle napisał/a:

Po prostu zaczęłam płakać. Na co usłyszałam automatycznie: nie będę z Tobą rozmawiał, gdy płaczesz. Zadzwoń gdy się uspokoisz. Po czym rozłączył się i po prostu sobie poszedł. Zabolało mnie to, więc napisałam mu wiadomość, że źle się wobec mnie zachował. Że tak się nie robi. Że jak Twoja dziewczyna się rozpłacze, to nie każesz jej spadać, tylko ją uspokajasz albo chociaż czekasz aż się uspokoi. Ale jesteś przy niej.

Bzdury. Nie jesteś małym dzieckiem, które trzeba uspokajać.
Robisz emocjonalne jazdy, a to świadczy o Twojej niedojrzałości.

5

Na tym polega różnica w psychice między facetami a kobietami. Facet jak się kłóci to stara się merytorycznie udowodnić swoje racje i tego samego oczekuje od kobiety. Wszystko na rozum. Kobiety tymczasem bardzo często reagują bardzo emocjonalnie, m.in. płacząc. Taka ich natura. W tym konkretnym przypadku dziewczyna się poryczała, a facet uznał że nie da się z nią na ten moment dogadać i zakończył połączenie. Moim zdaniem zrobił ok, bo co miał zrobić przez telefon? Pocieszać?

6

Zgadzam się z panami. Choć, podobnie jak Ty, też nie skakała tym z radości z powodu jego rzeczowej reakcji, ale dałabym sobie (i jemu) czas na ochłonięcie i może później na spokojnie wróciła do rozmowy.
A pocieszanie przez telefon (jak ktoś wyżej zauważył) jest bezsensowne skoro(zakładam) widujecie się dość regularnie w realu.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co o tym sądzicie? Proszę o pomoc.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024