Pieniądze za śmierć pasierba - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Pieniądze za śmierć pasierba

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Pieniądze za śmierć pasierba

Chciałbym się dowiedzieć jak to jest możliwe że pzu wypłaciło mojej znajomej pieniądze za śmierć pasierba,którego ona nie przysposobiła,był dorosły jak umarł bo miał 52 lata,nie wychowywała go bo był już dorosły a była ona drugą żoną jego ojca i nic ich ze sobą praktycznie nie łączyło nie miała takiej opcji u siebie w ubezpieczeniu dodatkowej i nie robiła mu pochówku.
To komu się należą pieniądze po śmierci pasierba w końcu,bo ja po bliższej mi osobie nie dostałem

Zobacz podobne tematy :
Odp: Pieniądze za śmierć pasierba

Wystarczy, że pasierb wpisał ją w swoim ubezpieczeniu jako osobę uposażoną na wypadek śmierci. Ot, i cała tajemnica.

3

No właśnie że nie wpisał jej w swoim uposażeniu,gdyż nie utrzymywali ze sobą kontaktu i gryżli się jak pies z kotem

jan27_m63 napisał/a:

No właśnie że nie wpisał jej w swoim uposażeniu,gdyż nie utrzymywali ze sobą kontaktu i gryżli się jak pies z kotem

Proponuję zatem po prostu zapytać znajomej, ona na pewno wie, skąd ma pieniądze, ponieważ PZU nie przysyła ich samo z siebie, w formie niespodzianki, tylko trzeba wypełnić wniosek i załączyć stosowne dokumenty, np. akt zgonu.

5

Smutno mi, że zmarł. Moje kondolencje sad

6 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-02-20 15:46:20)

Domix8899 napisał/a:

Smutno mi, że zmarł. Moje kondolencje sad

A tam, zmarł. Kasa ma się zgadzać, jak widać...

Zamiast współczuć znajomej, że pasierb nie żyje, to Autor się zamartwia faktem, skąd znajoma ma pieniądze i jakim prawem  je dostała. Masakra. Hieny nie ludzie.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Pieniądze za śmierć pasierba

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024