Boję się straty dziecka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Boję się straty dziecka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Boję się straty dziecka

http://www.netkobiety.pl/t89515.html moja wcześniejsza historia w tym temacie

Już prawie 6 lat temu rozwiodlem się z żoną. Pogodzilem się z tym, przeszedłem terapię, zostaliśmy przyjaciółmi. Od tego czasu nie mam nikogo, dużo pracuje. Moja była żona ma córkę z krótkiego związku po naszym rozwodzie, która bardzo kocham i nie wyobrażam sobie bez niej życia, zwłaszcza, ze sam dzieci mieć nie mogę. Do tej pory spędzałem z nią czas jako (wujek), co nikomu nie przeszkadzało, ani biologicznemu ojcu, ani żonie dla której byłem przyjacielem i pomocą. Teraz w życiu mojej żony pojawił siłę nowy mężczyzna o czuje strach ze może w jakimś sposob odebrać mi mała Marysie i zazdrość, ze będzie wolała jego ode mnie.
Wiem, ze to irracjonalne i w całej tej sytuacji nie mam praw do niczego, ale czy wypada mi w jakikolwiek sposób zawalczyć o mała? Porozmawiać z jej ojcem, jakoś wywalczyć prawa do spotkań z nią? Naprawdę, kocham te dziewczynkę nad życie i boję się, ze niedługo już nie będę mógł jej nawet widywac

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-02-10 08:24:07)

Odp: Boję się straty dziecka

Jeśli zaczniesz się narzucać, to prawdopodobnie pozbędą się Ciebie całkiem ze swojego życia. I w sumie nie zdziwiłabym się, bo sam popatrz - wujek z doskoku, żadna rodzina, a ma obsesję na punkcie dziecka do tego stopnia, że rości sobie jakieś prawa do niego.

Wiem, że to nie tak i Ty tego tak nie widzisz, ale z boku trochę tak to wygląda.
Może porozmawiaj delikatnie z ex żoną, skoro macie dobre relacje?

3 Ostatnio edytowany przez balin (2018-02-10 10:56:00)

Kolego tak się nie robi. Tu wszystko jest nie na swoim miejscu. Jesteś taki mąż z boku i ojco-wujek z boku. Nie pozamykałeś swoich etapów życiowych i tak wszystko ci się coraz bardziej komplikuje. Musisz wreszcie zamknąć sprawę miłości do zony, bo ona żyje swoim życiem i korzysta z życia pełnymi garściami. I niestety powoli oddalić się od tej dziewczynki, bo to łącznik z Twoją była zoną. Zostaw ich życie, bo to już od dawna nie jest Twoje życie.

4

Tylko ja ta mała tak kocham... ze nie wyobrażam sobie jej nie widywac i zaakceptowac żeby byli daleko, i żeby jakiś inny facet był dla nich tym wsparciem którym byłem ja. Wiem, że to źle, ale czuje straszna złość, ze ten ktoś jest jeszcze mojej żonie potrzebny, mieliśmy taki idealny układ, a ona to psuje

jacob napisał/a:

Tylko ja ta mała tak kocham... ze nie wyobrażam sobie jej nie widywac i zaakceptowac żeby byli daleko, i żeby jakiś inny facet był dla nich tym wsparciem którym byłem ja. Wiem, że to źle, ale czuje straszna złość, ze ten ktoś jest jeszcze mojej żonie potrzebny, mieliśmy taki idealny układ, a ona to psuje

Ty masz cały czas nadzieję,na odzyskanie żony. Bo zobaczy jaki wspaniały jesteś, jak kochasz jej dziecko i wróci. A ona wszystko psuje, bo chcę normalnie żyć. Sugeruję wizytę u psychologa i odcięcie się od żony, musisz zrozumieć, że to koniec.

6

jacob napisał/a:

Wiem, że to źle, ale czuje straszna złość, ze ten ktoś jest jeszcze mojej żonie potrzebny, mieliśmy taki idealny układ, a ona to psuje

Ona ma prawo sobie ułożyć życie...

7

A mnie coś w tym wątku nie pasuje.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Boję się straty dziecka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024