Skutki odstawienia antykoncepcji hormonalnej. Jak przechodzicie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Skutki odstawienia antykoncepcji hormonalnej. Jak przechodzicie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Skutki odstawienia antykoncepcji hormonalnej. Jak przechodzicie?

Hej dziewczyny, miesiąc temu nareszcie odstawilam tabletki anty, planujemy z mężem powiększenie rodziny za jakiś czas. Brałam anty 9 lat, najpierw Novynette a potem Lesine. W ciągu tych lat tylam bardzo powoli ale jednak przybralam 9 kg. W ostatnim roku miewalam straszne napady głodu a w 2 połowie opakowania bardzo zatrzymywala mi się woda, byłam opuchnieta. Wreszcie skończyłam z tym. Minął miesiąc bez anty a waga mi bardzo skacze. Raz 59 kg a raz nawet 55. Potem znowu 59. I to w ciągu kilku dni. Czy to normalne? Bardzo liczyłam na to że w końcu schudne, no chyba że potrzeba więcej czasu? Odzywiam się zdrowo, pije dużo wody. A waga ciągle ta sama. Jestem załamana i boję się że nie schudne. Bardzo na to liczyłam. A jakie wy macie spostrzeżenia po odstawieniu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Skutki odstawienia antykoncepcji hormonalnej. Jak przechodzicie?

Nie schudniesz od samego odstawienia antykoncepcji. Trzeba iść na siłownię, fitness, ograniczyć kalorie, zabrać się za siebie.

3 Ostatnio edytowany przez Monika20902 (2018-02-05 22:59:39)

Lady Loka napisał/a:

Nie schudniesz od samego odstawienia antykoncepcji. Trzeba iść na siłownię, fitness, ograniczyć kalorie, zabrać się za siebie.

Już dawno wzięłam się za siebie. Pilnuje diety, staram się utrzymać dietę ujemnego bilansu energetycznego, nie jem słodyczy, cukru zero, pije 2 litry wody dziennie, codziennie wykonuje ok 30 minut ćwiczeń. Sądziłam że po odstawieniu pójdzie szybciej a tu waga raz spada a raz idzie w górę. Mam pewną wiedzę nt. Odchudzania.

4

A dlaczego zakładasz, że tyłaś z powodu pigułek? Mógł być inny powód.

5

No to mając wiedzę też powinnaś wiedzieć ile się powinno chudnąć w ciągu miesiąca.
Schudnąć po tabsach to byś mogła od razu gdyby to np. była kwestia zatrzymywania wody.

6

Bo tak właśnie myślę że to kwestia zatrzymania wody. Proszę przeczytać Pierwszy mój post. Po odstawieniu, kiedy minęły jakieś 2 tygodnie,  z 58 - 59 kg zeszło mi na 55 kg. Więc raczej nie była to tkanka tłuszczowa tylko woda. Tłuszcz nigdy w życiu nie zniknął by w 2 tygodnie. Ucieszylam się a tu znowu 58 kg. Sądzę że mój organizm Teraz szaleje i zanim wszystko dojdzie do siebie to minie trochę czasu. A jak wy przechodzicie odstawienie?

7

Szczerze mówiąc obstawiam zepsucie wagi. Ewentualnie różne pory dnia ważenia się. Nie jest możliwe fizycznie, żeby schudnąć 4kg a potem tyle przytyć tak szybko. Widziałabyś różnicę np. po ubraniach.
Tabletki anty to nie jest kwestia zatrzymania wody. Bardziej może tego, że po prostu łatwiej przy nich przytyć tak normalnie.

8

Ja kilka lat temu miałam półroczną przerwę w zażywaniu tabletek anty. Od zawsze biorę Microgynon 21,ze względów zdrowotnych na kilka mcy musiałam przestac. Poza tym że kompletnie rozregulowała mi się miesiączka,nie zauważyłam żadnych zmian,ani w kwestii wagi ani spadku czy wzrostu libido. Zapewne zależy to od organizmu bo u mnie pezy regularnym zażywaniu tabletek nie rośnie waga,od wielu lat utrzymuje się na jednym poziomie.

9 Ostatnio edytowany przez Monika20902 (2018-02-17 00:03:52)

Właśnie mija miesiąc od odstawienia antykoncepcji hormonalnej. Oswoilam się z myślą że nie schudne od razu, na razie obserwuje siebie. Miesiączkę dostałam idealnie w terminie, tak jakbym brała nadal tabletki anty. Waga się zmniejszyła, teraz jest 56 kg i jest stabilnie. Rano 56 a wieczorem 56,6 więc nareszcie coś się ustabilizowalo. Wcześniej bywało 57 rano a wieczorem 58,9 kg, chociaż ponoć to waga mogła źle ważyć. Zauważyłam zmniejszenie apetytu po odstawieniu, nareszcie! Nie jem jak opętana. Czuję się lżejsza, serio. Cudowne uczucie.

10

Skutki hormonalnej antykoncepcji nie są zbadane tak naprawdę może się wydarzyć wszystko w zależności od organizmu.

11

Ja stosuję tabletki od ponad 5 lat, przy dłuższej przerwie, którą zalecił lekarza nie maiałam żadnych skutków ubocznych. To bardzo zależy od organizmu, najlepiej zapytać ginekologa czego można się spodziewać, ale nie ma reguły wink

12

Ja brałam lekkie, bo vibin a potem vixpo i w obu przypadkach znosiłam to dobrze.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Skutki odstawienia antykoncepcji hormonalnej. Jak przechodzicie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024