Co oznacza jej zachowanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co oznacza jej zachowanie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Co oznacza jej zachowanie?

Od mniej więcej 1,5 miesiąca podoba mi się taka jedna dziewczyna, jakiś czas temu zdałem sobie również sprawę, że to, co do niej czuję, to coś poważniejszego. Problem w tym, że boję się cokolwiek "decydującego" w tej sprawie zrobić, bo wiem, że to może rozwalić całą naszą znajomość, a mimo wszystko tego bym nie chciał. W przeszłości problemów takich nie miałem, bo traktowałem to na zasadzie "uda się albo się nie uda", ale teraz ona jest dla mnie po prostu zbyt ważna.

Generalnie mamy ze sobą bardzo dobry kontakt, ona się trzyma przeważnie z koleżankami i oprócz mnie na dobrą sprawę żadnego faceta obok niej nie ma, dużo rozmawiamy, jeździmy razem do szkoły i ze szkoły. Coś tam starałem się robić, dawać jej jakieś znaki, że mi się podoba, ale sam nie wiem, czy ona je odczytała. W mikołajki podrzuciłem jej do kurtki prezent z doczepionym wyciętym z papieru serduszkiem (domyśliła się, że to ja), zaprosiłem ją dwa razy na kawę w grudniu, poszliśmy na jej "babskie" zakupy, co generalnie powinno być dobrym prognostykiem, bo ona bardzo rzadko wychodzi gdzieś po szkole, mieszka w bursie i tam głównie siedzi. Gadałem ze swoimi kumplami na początku tego tygodnia i powiedzieli, żebym sprawdził i zaprosił ją do kina, a jak się zgodzi to to będzie oznaczało, że jest dobrze. No i wczoraj ją zaprosiłem, a jej pierwsze słowo po usłyszeniu to było "kiedy?", więc poszło bez problemu. Na studniówce też sporo tańczyliśmy, nosiłem ją na rękach przez pół lokalu i było mega sympatycznie; w poniedziałek na początku lekcji graliśmy w łapki, a potem tak wyszło, że trzymaliśmy się całą lekcję za ręce. Gdyby opowiadał mi to ktoś z zewnątrz, to pomyślałbym, że to jest jasna sytuacja pod coś poważniejszego, ale że w tym siedzę, to nie wiem co mam myśleć.

Jedno jest pewne - czuję coś do niej i powoli męczy mnie to, że codziennie o niej myślę i nie potrafię tego nie robić. Myślałem, żeby pogadać z jedną z jej koleżanek czy według niej mam u niej szanse (może coś jej mówiła), albo po prostu z nią porozmawiać po kinie w czwartek... Ale z drugiej strony totalnie nie wiem jak zrobić to tak, żeby w razie odmowy jej nie stracić.

Pomoże jakaś dobra duszyczka chociaż odczytać czy te jej sygnały są ukierunkowane na to samo o czym ja myślę? Albo jaką mam gwarancję, że po prostu nie zaszufladkowała mnie do "przyjaciela" i dla niej to po prostu jest coś naturalnego?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co oznacza jej zachowanie?

Cześć!

Moim zdaniem nie powinieneś mieszać w to koleżanek tej dziewczyny. Nie słuchaj ich rad i nie rozmawiaj z nimi na jej temat. Mam troszkę doświadczenia w tym temacie i ostatecznie zawsze wychodzą z tego krzywe akcje i chore plotki.
Świetnie, że macie kontakt i ona daje się wyciągnąć poza bursę. Pewnie nie zdziwi Cię gdy napiszę, że nie od razu Kraków zbudowano. Jednak, jeśli coś ma z tego wyjść musi troszkę dojrzeć - tak, jak jabłko aby lepiej smakowało.
Dąż do tego aby spędzać z nią jak najwięcej czasu (oczywiście nie na siłę). Ale także obserwuj czy ona coś proponuje SAMA.
W wyjątkowych sytuacjach sprawdza się zastosowanie "chwilowego olania". Czyli...nie wycofujesz się jakoś drastycznie z relacji, jesteś obecny ale troszkę szorstki, troszkę masz więcej swoich spraw itp. Dziewczyny bywają takie, że się do adoracji szybko przyzwyczajają, jednak tak samo prędko odczuwają jej brak. Może jak coś takiego poczuje, to zacznie się zastanawiać czy przypadkiem, nie będzie żałować jeśli Cię straci.
Jeśli relacja kręci Cię na zasadzie, że w jednym tygodniu Ty zaproponujesz pizzę a ona w drugim spacer, to myślę, że jesteście na dobrej drodze smile POWODZENIA!

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co oznacza jej zachowanie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024