Odwieczny problem z butami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Odwieczny problem z butami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Odwieczny problem z butami

Dobre 5 min zastanawiałam się, który dział będzie najlepszy, ale może tutaj.

Od kiedy pamiętam mam ciągle jeden i ten sam problem z butami - przecierają mi się podeszwy w miejscu za palcami. Nie mam wad postawy, nie chodzę źle ani dziwnie, wręcz chodzić lubię i chodzę całkiem sporo. Ale robi się to trochę problematyczne, bo nie ma znaczenia cena ani rodzaj buta. Najdłużej wytrzymują mi sandałki, tańsze baletki padają po 2-3 miesiącach, a ostatnio rozwaliły mi się buty zimowe za ponad 200zł, co mi psuje nastrój od tygodnia.
Nie chcę wydawać 200zł na buty, które wytrzymają mi rok. Przy baletkach i trampkach jeszcze mogę przeżyć wymianę butów co kilka miesięcy, ale chciałabym przestać w tej kwestii wyrzucać pieniądze w błoto i kupować oszczędniej - lepsze buty, a rzadziej.
Praktycznie jedyne co aktualnie ze mną wytrzymuje to marka Converse.

Co ja mam właściwie robić? big_smile szczerze to sama nie wiem. Wkładki do butów cały czas? Mniej chodzić? Tańsze buty? Mam pustkę w głowie, a problem mnie zaczyna strasznie irytować.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Odwieczny problem z butami

Może właśnie te wkładki do butów.
Szczerze nie pomogę.

Pierwsze słyszę o takim problemie jeśli chodzi o buty big_smile

Ja naprzyklad wiecznie mam problem z butami bo gdzieś coś mnie wywiera i to bez różnicy czy but jest ze skóry za 200 zł czy but za 50 zł.
Naprawdę mam lada wyczyn z kupowaniem butów.
I tak przyglądam się moim stopom i w sumie nie widzę nic żeby jakieś były "nie foremne".

3

No ja mam tak samo big_smile
plus fakt, że mało które buty mi się podobają, to zakupy obuwnicze są dla mnie masakrą.

4

Za palcami czyli gdzie dokładnie? Może jednak wkładki pomogą? Może to nie kwestia wady postawy tylko sposobu chodzenia?

5

anatomicznie wygląda mi to na śródstopie.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to jakieś zbyt mocne stawianie nogi, ale to aż tak by działało?
Moim hitem były buty w stylu emu, które ubrałam raz i podeszwa strzeliła przy pierwszym wyjściu z domu.

Problemu w sumie nie mam chodząc w obcasach.

Lady Loka napisał/a:

No ja mam tak samo big_smile
plus fakt, że mało które buty mi się podobają, to zakupy obuwnicze są dla mnie masakrą.

Buty kupuje ostatecznie jak nie mam w czym chodzić. Zakup butów wprawia mnie w stan nerwowy big_smile ogólnie to mi się dużo butów podoba ale co z tego jak wiecznie mnie gdzieś uwiera.
I tak jak pisałam wcześniej bez względu czy są to buty za 200 zł czy za 50 zł.

7

Niestety nie pomogę, ale w temacie dodam, że nie jesteś osamotniona w tym problemie. Mój syn regularnie i z częstotliwością najdalej kilku miesięcy 'załatwia' wszystkie buty w ich tyłach - i nieważne czy kupimy niedrogie, które w założeniu mają iść do szybkiego zniszczenia, czy porządne, markowe. Podobnie jak Ty nie ma anatomicznych wad w budowie stopy, chodzi prosto, sylwetkę ma właściwą, a mimo to wszystkie tzw. kratownice w butach sportowych szybko ma popękane, w wyniku czego zapada się wkładka, ściera podeszwa, a przede wszystkim chodzi mu się niewygodnie. Oboje staraliśmy się dociec przyczyny, bo to jest dla mnie niezrozumiałe, że nawet buty, które nie są specjalnie eksploatowane szybko nadają się do wyrzucenia, choć ja w podobnych, jeśli chodzi o jakość, chodzę ładnych kilka lat - jednak do dziś nie doszliśmy o żadnych sensownych wniosków.
Być może po prostu taka Wasza uroda smile.

8

Jak szukałam mojego problemu w internecie to znalazłam właśnie sporo narzekających mężczyzn na ten problem ze ścieraniem się pięty smile ludzie tam doradzali specjalne wkładki, które podnoszą piętę. Może to Wam pomoże smile

u mnie problem pojawia się głównie w butach na płaskiej podeszwie, obcasy i koturny wytrzymują dwa razy dłużej, ale też bez szału. Najgorzej jest z baletkami, a szkoda, bo akurat w nich uwielbiam chodzić.

9

Lady Loka napisał/a:

Jak szukałam mojego problemu w internecie to znalazłam właśnie sporo narzekających mężczyzn na ten problem ze ścieraniem się pięty smile ludzie tam doradzali specjalne wkładki, które podnoszą piętę. Może to Wam pomoże smile

Nie pomogło smile, a kupowałam już całe wkładki z podniesioną częścią tylną, tak zwane podpiętki unoszące samą piętę, cieńsze, grubsze, z niższym podniesieniem, z wyższym, ze skóry i nawet silikonowe. Buty jak niszczył, tak niszczy big_smile. Jeśli chodzi o obuwie na rower czy do ćwiczeń, do których nie musi ono spełniać specjalnych parametrów, nawet nie zaprzątam sobie głowy, żeby inwestować w coś solidniejszego, bo po prostu szkoda na to pieniędzy.

Twoją frustrację jak najbardziej rozumiem, bo zwyczajnie byłoby mi żal szybko rozstawać się z butami, które lubię.

10

no bulwers jest:) zwłaszcza, że ja tańczę i mam buty treningowe i one schodzą w takim tempie, że głowa mała smile
no ale nic, widocznie muszę tak żyć smile

11

Ja z kolei w każdych butach na płaskim obcasie się potykam smile i nie znajduje wytłumaczenia dla tego fenomenu - dlatego dla własnego bezpieczeństwa noszę wysokie obcasy.

12

Faktycznie duży fenomen, bo z reguły to obcas może przeszkadzać, szczególnie ten wysoki a buty na płaskim obcasie należą do jednych z najbardziej wygodnych smile

13 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-07 11:49:36)

Albo kupuj buty z lepszą podeszwą albo coś na grubej podeszwie, sprawdź w takim przypadku jak będzie się ścierała po czasie.  Poszukaj też butów z wyższym podbiciem, może masz deliaktnie za ciasno w podbiciu.

tu był nieregulaminowy link i został usunięty przez moderację

14

Dwa miesiące temu kupiłam buty na grubszej podeszwie i póki co bez śladu przetarcia, więc może coś w tym jest.

Ale kupiłam też drugie buty i okazało się, że mam chyba jedną stopę szerszą od drugiej, bo jeden but jest przyciasnawy, a drugi dobry big_smile

15

Lady Loka napisał/a:

Ale kupiłam też drugie buty i okazało się, że mam chyba jedną stopę szerszą od drugiej, bo jeden but jest przyciasnawy, a drugi dobry big_smile

Albo buty wybrakowane, jeśli do tej pory nie wpadłaś na to, że masz dwie różne stopy big_smile.

16

Olinka napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Albo buty wybrakowane, jeśli do tej pory nie wpadłaś na to, że masz dwie różne stopy big_smile.

Obstawiam raczej to, że prawy był częściej mierzony w sklepie, a lewy leżał w pudełku i dlatego jest mniej rozbity big_smile

17

W każdym razie wina butów, a nie różnej szerokości stóp, co jest opcją znacznie lepiej rokującą na przyszłość - buty zawsze możesz zamienić na inne, a ze stopami trzeba żyć big_smile.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Odwieczny problem z butami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024