Kocham zwiastun i kusi mnie żeby zapoznać się z książką o tym samym tytule (Acimana Andre). Gdzie można zobaczyć ten film?
https://www.youtube.com/watch?v=UyCCH0WSJg8&t=8s
W kinach od 26 stycznia.
Dzięki. Zapowiada się świetnie i nawet zdążę przeczytać książkę .
Armie Hammer wygląda tu świetnie.
Multikino wycofało się z pokazów. WTF?!
Książka swietna, film b. dobry - jak ktoś lubi filmy Ivory'ego ( Okruchy dnia, Powrót do Howard End) to tu b. mial klimat ivor'ego w scenerii lat 80 tych. Na jednym z typowo męskich forów czytalam, że co poniekorych panow film nie przekonuje bo aktorzy grają nieprzekonująco, ale bym się z tym nie zgodzila. Bylam na pokazie przedpremierowym w środe w Cc katowice punkt 44, na Gliwickiej. Jak dla mnie film ciepły, urokliwy i po prostu niezły....
W końcu jest! Dla mnie bardzo podobało się aktorstwo, a szczególnie Timothiego. Jestem dopiero w połowie książki. Nie zdążyłam jej całej przeczytać przed premierą filmu (przynajmniej jestem na świeżo).
Widziałam w kinie studyjnym. Zmysłowy, pièkny, boska muzyka.
Ładne zdjęcia, ciekawy, uspokajający klimat. Myślę, że jest to film na który warto iść do kina.
Ładne zdjęcia, ciekawy, uspokajający klimat. Myślę, że jest to film na który warto iść do kina.
Szkoda, że tyle scen z książki nie trafiło do filmu.
A co sądzicie o filmie Niemiłość, raczej w kinach studyjnych ...
A co sądzicie o filmie Niemiłość, raczej w kinach studyjnych ...
A o czym to>?
Lou71.71 napisał/a:A co sądzicie o filmie Niemiłość, raczej w kinach studyjnych ...
A o czym to>?
Właśnie wróciłam i jeszcze emocje są we mnie. Wychodząc z kina trzęsłam się niekoniecznie z zimna.
Jest to historia małżeństwa w trakcie rozwodu mających 12 letniego syna. I to jest kluczowy wątek. Nie będę opowiadać o czym. Powiem tak-mocne kino. Film jest niskobudżetowy, produkcji rosyjskiej. Polecam, ale tylko dorosłym.
Może warto się zainteresować. Czasem takie filmy są najlepsze.
Może warto się zainteresować. Czasem takie filmy są najlepsze.
Bardzo lubię kino studyjne, filmy niskobudżetowe. Mówią ... o czymś .... Historie nie są przesłonięte efektami specjalnymi, pozostają na długo w głowie, w myślach, czasem zmieniają spojrzenie na pewne sprawy.
Oscar za najlepszy scenariusz. Zasłużenie. James Ivory, brawo.
Bardzo dobry. Nie jestem pewna czy potrzebny jest tutaj sequel, ale zobaczymy. Zakończenie, samo życie.
Świetny film Naprawdę polecam. Nie dziwię się, że dostał Oscara. Piękne zdjęcia. A tematyka bardzo potrzebna, zwłaszcza w obecnych czasach.
https://www.youtube.com/watch?v=H7y9Vydf09U
Wygląda na to, że druga część już powstaje!
Wow, naprawdę? To może chociaż drugą część uda mi się zobaczyć w kinie.
Wczoraj oglądałam. Mega wysublimowany film
No tak, taki niewinny, opowiadający o pierwszej miłości, niezależnie czy jest się osobą heteroseksualną czy homoseksualną Ja polecam go i jednym, i drugim.
https://www.youtube.com/watch?v=H7y9Vydf09U
Wygląda na to, że druga część już powstaje!
André Aciman zapowiedział, że powstaje też druga część książki, więc jej! Tamta historia i tak wydawała mi się zbyt niedopowiedziana - z radością powitam sequel.