Żarty z małżeństwa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Żarty z małżeństwa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Żarty z małżeństwa

Hej

Dziś niedziela, dzień wolny, a przez to też czas na rozkminy. To dopiero mój drugi temat na forum, ale tym razem dotyczący bardziej zjawiska niż konkretnej sytuacji.

Nie wiem czemu, bo nie jest to nowe zjawisko, ale ostatnio wkurza mnie takie kreowanie w społeczeństwie wizerunku nieszczęśliwego małżeństwa. Jak żyją z sobą jakiś X lat to ich miłość zaczyna zmieniać się w silną niechęć do siebie. Że są nieszczęśliwi, że nie dbają o siebie, że niby blokują się w dalszym rozwoju. Nie wiem czemu, ale denerwuje mnie taki stereotyp typowego skłóconego Janusza i Halyny. Jedno to że denerwuje, ale po drugie zwyczajnie nudzi już ten motyw. Czemu to ma służyć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Żarty z małżeństwa

serio nie masz większych zmartwień tylko zakładać temat bo mierżą cię żarty o małżeństwie?
jakiś kompleks za tym stoi?
a memy o Januszach i ich passatach też ci spędzają sen z powiek? a żarty o żydach?

3

@sosenek Patrząc na ton Twojej wypowiedzi to chyba kto inny ma tu kompleksy, nie ja wink

4

TakiSobie, zdradź, kto? i jakie?

5 Ostatnio edytowany przez TakiSobie00 (2017-11-12 13:39:56)

@sosenek Ty. Zadowolona?

PS. Ty masz 28 lat? No nie sądzę patrząc po Twoim zachowaniu...

6

Nie, bo jeszcze bym chciała wiedzieć -jakie?

7

Czemu? Posłuchaj kilku opowieści starszych co się dzieje po ślubie. Limitowany seks, przestająca o siebie dbać żona to nie wymysły.

8 Ostatnio edytowany przez TakiSobie00 (2017-11-12 13:51:41)

@sosenek a jaki według Ciebie ja mam kompleks? Skoro stawiasz taką diagnozę też bym chciał wiedzieć. Ale w sumie czego mogę się spodziewć od osoby, która zakłada wątek o tym, że ocenia i traktuje ludzi z góry....

Twój kompleks? Nie znajdziesz sobie nikogo na stałe. Nigdy.

9

właśnie nie wiem jaki, dlatego zapytałam? to nie było stwierdzenie tylko pytanie.
jeśli chcesz poważnej odpowiedzi na swoje niezbyt górnolotne pytanie, które ciężko jest potraktować poważnie, to odpowiem- sięgnij do słownika, tudzież wikipedii, po definicję stereotypu i czemu stereotypy służą.

10 Ostatnio edytowany przez sosenek (2017-11-12 14:04:15)

to jeszcze przy okazji zerknij na definicję kompleksu tongue
Widzę, że edytowałeś wpis- tak, miałam taki etap, że patrzyłam na ludzi z góry, już mi minął, na ciebie nie patrzę z góry, po prostu śmieszy mnie twój problem.

11

@sosenek a Ty zapoznaj się ze słowem „sugerowanie”... Nikt nie mówi o poważnej odpowiedzi na luźne pytanie... ale Twoje zachowanie nie wygląda na zachowanie osoby, która ma 28 lat. Zaczynasz pieprzyć coś o kompleksach i Żydach. Serio? Skąd Ty wysnuwasz takie wnioski? Jak ktoś Cię spyta czy lubisz mleko to też mu odpowiesz? „Jakiś kompleks za tym stoi?” Fakt, że jak to ujęłaś „oceniasz i traktujesz ludzi z góry” jest czymś na Twoje usprawiedliwienie, bo po prostu tak masz. Przykro mi. Nie usprawiedliwia jednak to agresywnego tonu wypowiedzi przy tak „niegórnolotnym” pytaniu.

12

TakiSobie00 napisał/a:

Hej

Dziś niedziela, dzień wolny, a przez to też czas na rozkminy. To dopiero mój drugi temat na forum, ale tym razem dotyczący bardziej zjawiska niż konkretnej sytuacji.

Nie wiem czemu, bo nie jest to nowe zjawisko, ale ostatnio wkurza mnie takie kreowanie w społeczeństwie wizerunku nieszczęśliwego małżeństwa. Jak żyją z sobą jakiś X lat to ich miłość zaczyna zmieniać się w silną niechęć do siebie. Że są nieszczęśliwi, że nie dbają o siebie, że niby blokują się w dalszym rozwoju. Nie wiem czemu, ale denerwuje mnie taki stereotyp typowego skłóconego Janusza i Halyny. Jedno to że denerwuje, ale po drugie zwyczajnie nudzi już ten motyw. Czemu to ma służyć?

Czemu ma to służyć? Nie wiem, bo... nie zauważyłam takiego kreowania. Wniosek? Albo jestem mało spostrzegawcza, albo Ty masz swój radar skierowany w określonym kierunku, albo... i jedno, i drugie.

13 Ostatnio edytowany przez TakiSobie00 (2017-11-12 14:15:27)

@sosenek i jeszcze jedno - jeśli coś jest wolną myślą nie oznacza to, że jest problemem, który spędza sen z powiek - jak to sama ujęłaś. Ba! Nie oznacza, że w ogóle jest problemem. Jest jedynie wolną myślą. Czy jak denerwują Cię ludzie wpychający się w kolejce to myślisz potem o tym? Nie. Ale denerwują Cię jak na nich trafisz. Ja akurat obejrzałem „kabareton”, który pomojając już swój ogólnie niski poziom właśnie znowu tylko jechał cały czas na jednym nudnym oklepanym stereotypie nieszczęśliwego małżeństwa i dlatego z nudów tutaj napisałem. Nie dodawaj ideologii do rzeczy, które jej nie mają. Basta

14

TakiSobie00 napisał/a:

Nie dodawaj ideologii do rzeczy, które jej nie mają. Basta

A no właśnie. Jeden tematyczny kabareton to nie to samo, co funkcjonujący w społeczeństwie stereotyp.

15

ten ton jest prześmiewczy, nie ukrywam, ale nie agresywny wink
pieprze o żydach? bo czym się różnią żarty z żydów od żartów z małżenstwa? niczym, biorą się ze stereotypów, a wydaje mi się, że dorosła osoba wie skąd się stereotypy i żarty o żydach, małżenstwie i januszach biorą. trzeba ci tłumaczyć dlaczego ludzie mają bekę z żydów i wieloletnich małżeństw, serio? ciebie, jak to ująłes, to nudzi i denerwuje więc postanowiłeś wyrzucić z siebie ten żal w tym oto wątku, a mnie dziwi i bawi, że ty masz spinę i rozkimnę nt. żartów.

16

TakiSobie00 napisał/a:

Hej

A nie jest tak? Czytam to forum, widzę co dzieje się w pracy, wśród sąsiadów i co widzę? Zdrady, zdrady i jeszcze raz zdrady, gdzie głównie słyszę "bo on o mnie nie dba", "coś się wypaliło" i takie inne brednie (tak, brednie!). A wszystko po to, aby tylko wytłumaczyć przed sobą skok w bok, no bo pojawił się przystojny hiszpan...

17

Co masz na myśli o kreowaniu w społeczęństwie?
Nie wydaje mi się, że kreuje się taki wizerunek- natomiast pojawia się on już od dawna w żartachi kabaretach- bardziej to chyba obserwacje z życia, gdzie niestety pewne zachowania w wieloletnich małżeństwach są akceptowane i w tych przekazach uznawane za normę.
To jest szkodliwe, zgadzam się- uznawanie za normę, że po 20 latach można zachowywać się jak Halyna i Janusz i  nie wymagać od siebie za wiele.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Żarty z małżeństwa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024