Zwiazek uklada sie -problem pieniadze ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zwiazek uklada sie -problem pieniadze ...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Zwiazek uklada sie -problem pieniadze ...

Witajcie, ocencie prosze sytuacje swoim okiem smile Jestem z facetem nie caly rok . Wszystko uklada sie bardzo dobrze - jest facetem ktory nie daje powodow do zlosci, ustapi, przyjdzie raz na tydzien z drobnym prezenem typu czekoladki, sam dba bardziej o czysosc jak ja , chetnie ugotuje, do mnie zwraca sie zawsze milo , no po prostu moze rzec na prawde ideal - kazdy dookola mowi ze tacy faceci nie istnieje , ale nie wiedza o jednej wadzie ktora mi przeszkadza Sa takie sytuacje :
1.Ja wynajmje dom za ktory place w calosci ja i oplaty. On przebywal u mnie nawet i 5- 6 dni w tygodniu , srednio powiedzmy polowe tygodnia, ja utrzymuje moje dziecko ktore nie ma biologicznego ojca, oraz utrzymuje mojego tate w 100%..teraz widze doszedl mi facet - bo ani nie pomyslal o dolozeniu sie choc czesciowo ale najbardziej razi mnie to ze np ide do sklepu na wieksze zakupy to zawsze ja za nie place .... on potrafi wyjsc jak cos brakuje na sniadanie dokupic 4-5 roduktow...
2. pozyczyl ostatnio moje auto - jadac wystrzelila mu opona - oddal mi auto na dojazdowym kole z rozwalona opona w bagazniku - ja jakos nie umialabym tak oddac auta tylko w takim stanie jakie pozyczylam  . Dla przykladu jak jechal ze mna w moim imieniu zalatwic jakies sprawy i zatrzymala go policja to czuulam sie temu winna i sama mu dalam pieniadze na ten mandat...
3. sprzedawal auto - dodalam mu ogloszenie bo on nie ma konto w banku - ktore no kosztuje 50 zl... , ale nie oddal za nie , zapytal ile kosztowaloi na tym koniec.
4. pomagal mi u mnie w pracy - nie potrafilam sie wyrobic - zaproponowalam ze mu zaplace za to tak jak place innym  - oczywiscie przyjal te pieniadze a ja jakos dziwnie sie czulam placac facetowi mojemu za to - no ale ok 10 dni mi pomagal .

Nie wiem co o tym myslec... nie mam ochoty miec kogos kolejnego do opieki....pomaga mi moja mam czasem to jej place....tate utrzymuje...dziecko wiadomo chetnie smile ale no teraz faceowi mam placic ... naszla mnie totalna ochota zeby zakonczyc znajomosc...nie umiem z nim porozmawiac na ten temat bo wstydze sie rozmawiac o pieniadzach... chyba ze ja jestem jakas materialistka a nie zdaje sobie z tego sprawy...juz sama nie wiem... facet sam od siebie jak wspomnialam kupi drobny prezent...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zwiazek uklada sie -problem pieniadze ...

Przykro mi to mówić ale dobrze widzisz te sytuacje i absolutnie nie dziwią mnie Twoje obawy.

Co Ci po czekoladkach raz na tydzień ? Skoro w efekcie Ty robisz zakupy, płacisz mu za pomoc, płacisz za samochód..

Co z niego za facet ? Jak mu nie wstyd?
Wiedząc że masz na utrzymaniu dom , dziecko i ojca.
Porozmawiaj z nim. Powiedz że chciałabyś żeby Ci się dorzucal do czynszu, czSem robił większe zakupy. Zdrowy facet się nie urazi, tylko się zawstydzi i będzie starał się Cię odciążyć.

Jeśli reakcja będzie kiepską to olej tego delikwenta.
Znam takie przypadki jak Twój facet i pwoeom Ci ze nic dobrego z tego nie wychodzi.

jak ja mam z nim rozmawiac ???

Dobry typ. Znalazł sobie darmową stołówkę, taksówkę, hotel i panią do towarzystwa. Pogratulować obrotności.

5

Jak to jak?
Normalnie.

Mieszkasz u mnie, więc dokładaj się do czynszu. Dokładaj się do kosztów, np zakupów.
Albo zaproponuj otworzenie wspólnego konta, na które będziecie przelewać równe sumy pieniędzy, które będą szły na wydatki typu spożywka, rachunki.

Tu się nie ma czego wstydzić. Pieniądze to część życia. Chcesz z nim budować związek, a wstydzisz sie pogadać...

Spróbuj - chociaż obstawiam, że to nie wiele da. Jakby to był normalny człowiek, to nie trzeba by mu mówić takich rzeczy. I jakim cudem w XXI wieku on nie ma konta w banku?? yikes Czy on pracuje? Legalnie? Czy jest to zwykły darmozjad, któremu możesz gadać o pieniądzach aż do znudzenia, ale i tak ich nie zobaczysz, bo on ich nie ma? Znalazł sobie sponsorkę moze?

6 Ostatnio edytowany przez zarejstowana5555 (2017-11-11 01:02:53)

Ostro mi napisaliscie.... troszke myslalam ze ja zbyt materialnie patrze...ale moze faktycznie nie...potrzebuje wlasnie takiej obiektywnej prawdy by otworzyc oczy ...

Najlepsze jest to ze w poprzednim zwiazku byl 8 lat z dziewczyna i ona nigdy nie pracowala.... mieszkamy w jednej miejscowosci... ogolnie on ma 34 lata teraz ja, 30

7 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-11-11 01:31:22)

CatLady napisał/a:

Jak to jak?
Normalnie.

Mieszkasz u mnie, więc dokładaj się do czynszu. Dokładaj się do kosztów, np zakupów.
Albo zaproponuj otworzenie wspólnego konta, na które będziecie przelewać równe sumy pieniędzy, które będą szły na wydatki typu spożywka, rachunki.

Tu się nie ma czego wstydzić. Pieniądze to część życia. Chcesz z nim budować związek, a wstydzisz sie pogadać...

Spróbuj - chociaż obstawiam, że to nie wiele da. Jakby to był normalny człowiek, to nie trzeba by mu mówić takich rzeczy. I jakim cudem w XXI wieku on nie ma konta w banku?? yikes Czy on pracuje? Legalnie? Czy jest to zwykły darmozjad, któremu możesz gadać o pieniądzach aż do znudzenia, ale i tak ich nie zobaczysz, bo on ich nie ma? Znalazł sobie sponsorkę moze?

Też tak uważam.
Niestety temat znam z autopsji i 3 takie przypadki u znajomych. Moim zdaniem rozmowa nic nie da sad

8

On nie ma pieniędzy czy jest kutwą?

9

zarejstowana5555 napisał/a:

jak ja mam z nim rozmawiac ???

Najlepiej wprost. Powiedz mu, czego oczekujesz.
Nie każdy facet się domyśli.

10

Spróbowałabym pogadać. Wprost i bez owijania w bawełnę, jakie są TWOJE ODCZUCIA, czyli bez odnoszenia się w jakikolwiek sposób do niego. Czyli, że czujesz się wykorzystywana finansowo i że taka sytuacja jest dla ciebie przyczyna frustracji, która źle wpływa na twoje nastawienie do twojego partnera, związku z nim.
Sama zobaczysz jaka będzie reakcja.

11

Nie musisz owijac  w bawełnę, nie musisz robić mu od razu zarzutów. Wystarczy prosta rozmowa skoro żyjecie razem to wypadałoby aby partycypowal w budżecie.
Skończ go utrzymywać i zacznij wymagać. Na razie wychowałas go  w ten sposób. Następnym razem powiedz ze ma załatwić nowa oponę, zet era on robi zakupy, ze te rachunki trzeba opłacić itp

12 Ostatnio edytowany przez KajkaKa (2017-11-11 10:59:05)

Ale za co ten mandat? No jeśli z jego winy, np. za przekroczoną prędkość to absolutnie on powinien zapłacić. Nieważne czyje auto, to kierowca podejmuje decyzje o prędkości i łamaniu przepisów drogowych. Za co Ty czułaś się winna?

Również uważam, że powinnaś prosto z mostu. Inaczej nigdy się nie dowiesz, czy on z Tobą przypadkiem tylko z wygody nie jest. Jego zachowanie jest mocno niepokojące i źle o nim świadczy. Jedyna nadzieja, że niedomyślny i sama swoim zachowaniem, niańczeniem go na to wpłynęłaś. Zmień to natychmiast. Jeśli go stracisz, to na pewno nie masz, czego żałować. Wszystko będzie jasne.

13

Słuchajcie, ale co tutaj wyjaśniać? To dorosły człowiek, zdaje sobie doskonale sprawę z tego, że żeruje na partnerce, że nic nie jest za darmo, na dodatek widzi przecież, że ona ma na utrzymaniu dziecko i ojca. Ślepy? Trzeba mu pokazywać rachunki? Nie widzi ich, robiąc z nią zakupy?
Nie wiedział, ile kosztowało wystawienie ogłoszenia, które było w JEGO interesie?
Takie zachowanie pokazuje niestety, że to wyrachowany pasożyt. Że to człowiek, któremu dawanie i dzielenie się nie sprawia radości. To także brak klasy. Może odkuwa sobie nawet finansowo poprzedni związek...

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zwiazek uklada sie -problem pieniadze ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024