Kac po jednym piwie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kac po jednym piwie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Kac po jednym piwie

Witam!

Proszę o radę, może któraś z Was miała/ ma podobnie.
Otóż...po jednym piwie lub po 2-3 kieliszkach wódki na drugi dzień dopada mnie kac. Nie wymiotuje ale jestem ospała, czuję głowę - jednym słowem nie jest to normalny stan. Jeszcze dwa lata temu nie miałam takich dolegliwości. Mogłam pić dużo do rana a później iść na zajęcia i nie było problemu.
Pytałam się lekarza dlaczego tak się dzieje to powiedział, że to nie ma związku z wątrobą ale z cukrem. I więcej niczego się nie dowiedziałam.

Jeśli ktoś coś wie to proszę o podpowiedź bo jest to męczący stan. Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kac po jednym piwie

Ja się gorzej czuje po piwie, często niemal od razu po wypiciu dopada mnie senność. Inne alkohole tego nie powodują.

Jeśli lekarz powiedział, że to chodzi o cukier, to moze to być tzw. sugar crash, tzn zaraz po spożyciu cukru poziom energii szybko wzrasta, ale to nie trwa długo i juz za chwile energia gwałtownie spada i znów czujemy się do kitu. A inna możliwość to odwodnienie. Gdy spożywamy alkohol, dochodzi do odwodnienia organizmu. Spróbuj po popijawie, albo nawet w trakcie pić wodę, tak by uzupełniać płyny i elektrolity. Powinno pomóc.

3

Ja na Twoim miejscu spróbowałabym piwo zastąpić jakimś innym alkoholem. Ja po piwie mam zawsze największego kaca. Możesz spróbować też tabletek 2kc na kaca. Stosowałam je już kilka razy i naprawdę działają. Trzeba tylko pamiętać, żeby zażyć je przed, w trakcie i po imprezie. Tylko wtedy będą mieć szanse pomóc.

4

też tak mam. kiedys mogłam wypić o wiele więcej,a teraz kac po lampce wina (mam 25 lat).
U mnie to też kwestia odżywiania,kiedys jadłam dużo i to nie zdrowych rzeczy.
Teraz juz jem czysto,organizm jest czysty i alkohol traktuje jak trucizne

5

To chyba zależy od wielu rzeczy, każdy organizm ma inną tolerancję na alko. Też kiedy człowiek jest zmęczony, mało jadł, a potem coś wypił, to jest najgorzej. mi z wiekiem tolerancja maleje, mam wrażenie, że maleje z każdym dniem big_smile

6

Kac to zawsze następstwo tego, że "nie poszło". I Bóg jeden wie, od czego zależy. Uwierzcie wieloletniemu doświadczeniu:)

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kac po jednym piwie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024