Dlaczego on tak zobojętniał i nie stara się o mnie tak jak kiedyś? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dlaczego on tak zobojętniał i nie stara się o mnie tak jak kiedyś?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez ania98352 (2017-11-02 11:03:02)

Temat: Dlaczego on tak zobojętniał i nie stara się o mnie tak jak kiedyś?

Witajcie, jestem już kompletnie załamana, proszę pomóżcie mi...
Z moim chlopakiem jestem już ponad 2 lata. Zawsze był dla mnie kochany, nawet kiedy ja byłam na niego wściekła on zawsze próbował załagodzić sytuacje. Pamiętał o wszystkich ważnych wydarzeniach, co jakiś czas zdarzały się drobne upominki, zawsze był przy mnie kiedy działo mi się coś złego, potrafił mnie wspierać, byłam bardzo szczęśliwa... ale od kilku miesięcy zaczęło dziać się coś bardzo dziwnego. Zaczęło się od mniejszego kontaktu z nim (ja byłam jeszcze wtedy na studiach w innym mieście a on kończył liceum). Tłumaczył się nauka ale tez tym
ze nie może robić wszystkiego z telefonem, ze czuje ze trochę zaniedbał rodzine i znajomych i chce to naprawić. Początkowo pojawiły się u mnie myśli czy może sobie kogoś nie znalazł, ale wiem ze to nieprawda. W każdym razie zrozumiałam go i dałam mu trochę odetchnąć. Później on powiedział ze mam nie pisać do niego w nocy, bo go to budzi. Dziwnym trafem jeszcze miesiąc wcześniej mówił, ze kompletnie mu to nie przeszkadza i mogę do niego napisać wiadomość czy dwie, ważne żebym ja była szczęśliwa. Nastąpiła chwila oburzenia, ale po chwili stwierdziłam- ok, w sumie ja sama tez nie chciałabym żeby mi ktoś w nocy wysyłał smsy gdy śpię, Wiec to również zrozumiałam. Najgorzej zaczęło dziać się na wakacje. Chłopak zaczął się po prostu stawiać i to jak dla mnie w zupełnie absurdalnych sytuacjach np. Napisałam mu ze go kocham a on był wręcz wściekły ze mu to pisze bo on dobrze o tym wie i żebym skończyła z tą dziecinadą (?) to było cholernie przykre, bo zazwyczaj to z jego strony zawsze padało mnóstwo ciepłych i kochanych słów... jeszcze do niedawna bal się rozstania jak cholera a teraz potrafi powiedzieć ze chyba rzeczywiście warto to skończyć, bo on już ma dosyc moich pretensji. Tyle, ze te moje pretensje niestety wynikają z jego zachowania. Rozumiem, ze okres różowych okularow mógł się już u niego skończyć ale chyba nie powinno się dopuszczać czegoś takiego, ze jak się już kogoś zdobędzie to człowiek ma się kompletnie o niego nie starać. To wszystko jest naprawdę przykre... ostatnio nie chciał nawet ze mną zostać na dłużej i pójść posiedzieć do parku (a zawsze to uwielbialiśmy robić), bo powiedział ze jest bardzo zmęczony i ze go głowa boli. Po czym wieczorem pił piwo ze swoimi współlokatorami. Generalnie widzę po nim ze nie chce mu się spotykać ze mną tak często jak kiedyś, nawet sama nie wiem czy nie robi już może tego czasem z przymusu lub przyzwyczajenia...  czuje się poniekąd oszukana, bo był kimś zupełnie innym wcześniej niz teraz. Wiem, ze myśli o rozstaniu ale nie potrafi tego ostatecznie zrobić, widzę po nim ze sam walczy ze sobą. Czy ja nie jestem dla niego czasem za dobra ? Może on zbyt pewnie czuje się w tym związku i sądzi ze ja wszystko za nas dwoje rozwiąże i zrobię? Doradźcie mi proszę, już i tak przypłacam to wszystko bólami serca...

Chciałam jeszcze dodać ze rozmawialam z nim już o tym wielokrotnie ale za każdym razem jedno sprzeczalo się z drugim. Może należałoby jakoś ograniczyć kontakt z nim żeby nim wstrząsnąć? Już sama nie wiem sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego on tak zobojętniał i nie stara się o mnie tak jak kiedyś?

Zdystansuj sie i to szybko. Z tego co piszesz on studzi relacje, małymi kroczkami. Zrobisz co zechcesz ale ja w takiej sytuacji uciełabym to już teraz.

3

Bardzo ciężko jest mi się zdystansować mimo ze bardzo bym chciała to zrobić... zbyt wiele do niego czuję i nie potrafię podjąć decydującego kroku, nie wiem jak to uczynić sad

4

W jakim wieku jesteście? Domyślam się, że on jest młodszy, a Ty próbowałaś go trochę wychowywać, żeby nagiąć jego zachowanie do swoich potrzeb i oczekiwań. Tak, jak w pierwszym okresie zauroczenia, on godził się na to i poddawał Twoim wymogom, zresztą z powodu zauroczenia, robił z pewnością wiele z własnej, nieprzymuszonej woli, tak teraz mu przeszło, zarówno zauroczenie, jak i chęć bycia w związku z Tobą.
Jego aktualne zachowanie jest tego dobitnym dowodem. Nie jesteś w stanie zmusić go do zaangażowania, a tym bardziej do miłości.
W trakcie tych 2 lat Waszego związku, on dojrzał, zmieniły mu sie priorytety (co w tym wieku naturalne) i znudził się Tobą, a być może także zniechęcił Twoimi ciągłymi oczekiwaniami i pretensjami.
Nie dojrzał jednak na tyle, żeby uczciwie z Tobą na ten temat porozmawić i zakończyć ten związek.
Nie pozostaje Ci nic innego, jak pogodzić się z tym faktem. Możesz poprosić go o poważną rozmowę, albo tymczasem odpuścić i nie inicjować kontaktu.
Poczekaj, aż inicjatywa wyjdzie z jego strony, nie żądaj, nie atakuj, czekaj aż on się odezwie i cokolwiek zaproponuje.
Jeśli zamilknie, będziesz miała dowód, że tylko na to czekał.

5

Mam 20 lat, on jest o rok ode mnie młodszy.

6 Ostatnio edytowany przez ania98352 (2017-11-02 16:34:41)

Przeraża mnie jednak określenie "znudził się Tobą"... człowiek nie jest przedmiotem żeby mógł się komuś znudzić. Z Twojej wypowiedzi wynika, ze wnioskujesz, że on mnie po prostu nigdy nie kochał i jedyne co istniało to było jedynie jego zauroczenie wobec mnie

7

ania98352 napisał/a:

Przeraża mnie jednak określenie "znudził się Tobą"... człowiek nie jest przedmiotem żeby mógł się komuś znudzić. Z Twojej wypowiedzi wynika, ze wnioskujesz, że on mnie po prostu nigdy nie kochał i jedyne co istniało to było jedynie jego zauroczenie wobec mnie

Może kochał na początku, ale teraz jego zachowanie jasno pokazuje, że uczucie, czy zauroczenie minęło. Sama widzisz, że woli spotkać się z kolegami, niż z Tobą, wspomina o rozstaniu,  nie ukrywa, że drażni go Twoja atencja. Być może jest w tym jakaś część Twojej winy, może byłaś zbyt wymagająca, wymuszająca i narzucająca się, ale teraz on wycofuje się rakiem i nie ma odwagi powiedzieć Ci wprost, że to koniec.
Myślę też, że duże znaczenie ma Wasz młody wiek i to, że gdy wyjechałaś na studia, byliście w związku na odległość.
Dlatego proponuję, żebyś zdystansowała się do niego, nie dzwoń, nie pisz, poczekaj na jego krok, a gdy się odezwie (o ile), nie zasypuj go pretensjami, że tak długo czekałaś, nie płacz w słuchawkę, jak umierasz z tęsknoty, nie obrażaj się i nie strzelaj focha, bądź naturalna. Nie wychodź też z inicjatywą spotkań, daj mu szansę. Poczekaj na jego reakcję, a przekonasz się, czy faktycznie zależy mu jeszcze na Tobie.
Na ostateczną rozmowę przyjdzie czas, o ile on będzie tego chciał. Tymczasem postaraj się też zdystansować emocjonalnie. Ciesz się życiem studenckim, imprezuj ze znajomymi, postaraj się odstawić go trochę na boczny tor, tak, jak on to zrobił z Tobą.

8

Już po 2 latach takie cyrki? Nic z tego nie bedzie.

9

Ja uważam, że nie ma już Was, albo to tylko kwestia czasu... Przykre ale na to wygląda. Ja bym na Twoim miejscu z nim poważnie porozmawiala,  powiedziała że męczy Cię to, że nie możesz tak dłużej i zapytała co z tym robicie. Wysłuchaj go, nie kloc się przy tym z nim, niech to będzie spokojna rozmowa a Ty będziesz już wiedziała co dalej. Tylko dodaj, że to już ostatnia rozmowa o tym. W ostateczności możecie sobie zrobić przerwę, ale tak naprawdę będzie Cię to męczyć.

10

Faktycznie, byłam zbyt wymagająca i natarczywa dla niego momentami i sadze ze tez przez to nasze stosunki ochłodziły się. To nie jest tez tak, ze on całkowicie mnie olewa, zaprosił mnie na sylwestra wczoraj i zazwyczaj proponuje spotkania ale nie tak często jak kiedyś i to mi trochę się nie podoba.

11

ania98352 napisał/a:

Mam 20 lat, on jest o rok ode mnie młodszy.

Patrzac na wasz wiek to powiem Ci ze daj sobie spokoj.Za mloda jestes na zlamane serce.On dopiero dojrzewa i jest to okres zabawy szczegolnie u facetow.Ty masz inne priorytety a on ma swoje.Juz sama zauwazylas zmianei to ogromna a raczej lepiej nie bedzie.Rob jak uwazasz ale na twoim miejscu pomyslalbym o zmianach.Uszka do gory i powodzenia Ci zycze.

12

ania98352 napisał/a:

Faktycznie, byłam zbyt wymagająca i natarczywa dla niego momentami i sadze ze tez przez to nasze stosunki ochłodziły się. To nie jest tez tak, ze on całkowicie mnie olewa, zaprosił mnie na sylwestra wczoraj i zazwyczaj proponuje spotkania ale nie tak często jak kiedyś i to mi trochę się nie podoba.

Wyluzuj więc i przestań się narzucać i go ustawiać. Daj mu szansę, niech on wykaże trochę inicjatywy, a Ty, nie uwieszaj się tak na nim. Nie masz innego pomysłu na spędzanie czasu wolnego, niż tylko z nim?

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dlaczego on tak zobojętniał i nie stara się o mnie tak jak kiedyś?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024