Czy zaangażować się w tę znajomość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy zaangażować się w tę znajomość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Czy zaangażować się w tę znajomość?

Witam Drogie Panie :)

Pierwszy raz spotkała mnie taka sytuacja i nie za bardzo wiem co zrobić. Otóż poznałem bardzo fajną kobietę, oboje mamy 29-30 lat. Problem polega na tym, że to moja bezpośrednia przełożona :) (to trochę bardziej skomplikowane, ale można tak powiedzieć.) Rozmawialiśmy ze sobą kilkukrotnie(krótko) oraz co jakiś czas przez telefon, jednak podczas naszego ostatniego spotkania poczułem to coś. Mimo naszej krótkiej znajomości lubimy siebie i rozmawiamy jakbyśmy się znali o wiele dłużej, jednak nigdy wcześniej nie traktowałem jej w kategoriach kogoś do wzięcia (w końcu to mój prawie szef, poza tym nie wygląda jak modelka jednak jest to bardzo miłą i sympatyczną dziewczyną:) ) Po prostu chciałbym stworzyć okoliczności, żeby poznać ją bliżej, już bardziej prywatnie. Z powodu relacji zawodowych jakie nas łączą jesteśmy zmuszeni ze sobą rozmawiać i to jest powód, przez który prawdopodobnie zrezygnuję. Jest spora szansa, że wykazując inicjatywę tylko bym się ośmieszył. Poza tym nie chcę wyjść na kogoś nieprofesjonalnego albo gówniarza, który nie potrafi trzymać się na dystans. Na dodatek postawiłbym ją w bardzo niekomfortowej sytuacji, bo nie da się tak po prostu kogoś spławić, będziemy mieć ze sobą kontakt.

Jest tu jakaś Pani prezes, kierownik, menadżer? Jakbyście zareagowały, gdyby Wasz podwładny - którego lubicie - wykazał inicjatywę, byłoby to dla was miłe czy śmieszne? :) W ogóle dziwne, że w tym wieku zostały jeszcze fajne kobiety, które są same :)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy zaangażować się w tę znajomość?
taki_jeden_on napisał/a:

Witam Drogie Panie smile

Pierwszy raz spotkała mnie taka sytuacja i nie za bardzo wiem co zrobić. Otóż poznałem bardzo fajną kobietę, oboje mamy 29-30 lat. Problem polega na tym, że to moja bezpośrednia przełożona smile (to trochę bardziej skomplikowane, ale można tak powiedzieć.) Rozmawialiśmy ze sobą kilkukrotnie(krótko) oraz co jakiś czas przez telefon, jednak podczas naszego ostatniego spotkania poczułem to coś. Mimo naszej krótkiej znajomości lubimy siebie i rozmawiamy jakbyśmy się znali o wiele dłużej, jednak nigdy wcześniej nie traktowałem jej w kategoriach kogoś do wzięcia (w końcu to mój prawie szef, poza tym nie wygląda jak modelka jednak jest to bardzo miłą i sympatyczną dziewczyną:) ) Po prostu chciałbym stworzyć okoliczności, żeby poznać ją bliżej, już bardziej prywatnie. Z powodu relacji zawodowych jakie nas łączą jesteśmy zmuszeni ze sobą rozmawiać i to jest powód, przez który prawdopodobnie zrezygnuję. Jest spora szansa, że wykazując inicjatywę tylko bym się ośmieszył. Poza tym nie chcę wyjść na kogoś nieprofesjonalnego albo gówniarza, który nie potrafi trzymać się na dystans. Na dodatek postawiłbym ją w bardzo niekomfortowej sytuacji, bo nie da się tak po prostu kogoś spławić, będziemy mieć ze sobą kontakt.

Jest tu jakaś Pani prezes, kierownik, menadżer? Jakbyście zareagowały, gdyby Wasz podwładny - którego lubicie - wykazał inicjatywę, byłoby to dla was miłe czy śmieszne? smile W ogóle dziwne, że w tym wieku zostały jeszcze fajne kobiety, które są same smile

Ściśle rozgraniczam sferę zawodową od prywatnej, bo wiem jakie szambo może z tego wyjść i w pracy i w życiu prywatnym. Raczej nie ucieszyłabym się z takich zalotów, ale różni są ludzie, więc niekoniecznie sugeruj się moim zdaniem. Zastanów się jednak nad konsekwencjami dla siebie w przypadku, gdyby to nie wypaliło teraz, bądź w bardziej zaawansowanej fazie znajomości.

3

Jestem.
Ujmę to tak- inicjatywa powinna wyjść z jej strony, wtedy możesz na to przystać. Jeśli ona okazuje ci jawne zainteresowanie, wysyła jasne sygnały, pozytywnie reaguje na ciebie, flirtuje z tobą- to tak, moim zdaniem- masz zielone światło do zaproponowania jej np. niezobowiązującej kawy po pracy i dalszego wyczajania sytuacji.Jeśli się zgodzi ok, jeśli nie zgodzi to nigdy więcej tego jej nie proponuj. Jednak jeśli ona nie wysyła takich oczywistych sygnałów i to ty miałbyś ją po prostu "poderwać" to nie polecam bo będzie to dla niej bardzo niekomfortowa sytuacja.

4

no powiem ci ni zazdroszcze...z jednej strony super, może być z tego coś fajngo ale jak się sypnie, co z pracą? lepiej jednak moim zdaniem nie wchodzić w układy takie z kimś z pracy

5

sosenek napisał/a:

Jestem.
Ujmę to tak- inicjatywa powinna wyjść z jej strony, wtedy możesz na to przystać. Jeśli ona okazuje ci jawne zainteresowanie, wysyła jasne sygnały, pozytywnie reaguje na ciebie, flirtuje z tobą- to tak, moim zdaniem- masz zielone światło do zaproponowania jej np. niezobowiązującej kawy po pracy i dalszego wyczajania sytuacji.Jeśli się zgodzi ok, jeśli nie zgodzi to nigdy więcej tego jej nie proponuj. Jednak jeśli ona nie wysyła takich oczywistych sygnałów i to ty miałbyś ją po prostu "poderwać" to nie polecam bo będzie to dla niej bardzo niekomfortowa sytuacja.

Myślę, że to jest dobra rada. Faktycznie odczuwam takie sygnały i słyszałem taki tekst, który można przypisać do jawnego flirtu aż mnie zatkało. Ale pewny nie jestem, mógłby być to tylko żart. Poczekam jeszcze jakiś czas i jeśli nic się ciekawego nie stworzy to ostatecznie zrezygnuję. Poza tym trochę udramatyzowałem całą sytuację, żeby nie zostać rozpoznanym, bo to nie jest moja przełożona 1-1, tylko to bardziej skomplikowane ale mimo wszystko rzeczywiście powinienem poczekać.

A co do pracy mieszkam w jednym z większych miast w Polsce, więc jej zmiana niby jest kłopotem ale niewielkim smile

6

Ciekawe jest to, że gdyby było w drugą strone tzn. podwładna lecąca na swojego przełożonego, to w zasadzie nie byłoby tematu. ( bo pewnie wynikłby z tego jakiś romans itp.), ale jak to faecet jest w szczeblu niżej, to jest to już coś "nienormalnego"...

7

Dokładnie też o tym pomyślałam, że jeżeli facet jest podwładnym to jest jakoś tak dziwnie, że niby tak nie powinno być, ale dlaczego ? Poproś ją o spotkanie, na którym wyjaśnicie sobie wszystko, dowiesz się co ona o tym wszystkim sądzi.

8

bronnkaa napisał/a:

Dokładnie też o tym pomyślałam, że jeżeli facet jest podwładnym to jest jakoś tak dziwnie, że niby tak nie powinno być, ale dlaczego ? Poproś ją o spotkanie, na którym wyjaśnicie sobie wszystko, dowiesz się co ona o tym wszystkim sądzi.

głupszej rady nie mogłam przeczytać wink
wg mnie nie ma żadnej różnicy w płci, tak samo podwładnej nie wypada 'zarywać' do szefa.

9

Może i nie wypada. A jaka jest rzeczywistość?

10

A zależy Ci na tej pracy? Bo jeśli nie bardzo, to spróbuj ją zaprosić gdzieś i rozkręcić atmosferę. Gdybym była w takiej sytuacji - tj. chciała poderwać przełożonego, to jeżeli rozpocząłby się nasz romans/związek, to zmieniłabym pracę i tak samo, gdybym dostała kosza, to też zmieniłabym pracę, żeby nie tkwić w takiej niewygodnej sytuacji :-).

11

Jeśli zależy Ci na pracy, nie rób nic, bo z tego nie wyjdzie nic dobrego. Jeśli chcesz, próbuj mimo to, przyjdź na to forum za pół roku i załóż temat "Jak nie stracić pracy?"

Nawet, jeśli z Tobą flirtuje, może to być niezobowiązujący flirt z nudów, bardzo dobrze doradziła Ci koleżanka na górze - jeśli nie masz co najmniej kilku jasnych sygnałów od niej(zdecydowany flirt, zalotna mowa ciała w postaci spojrzeń i kontaktu fizycznego, odzywanie się do Ciebie po pracy), to nic nie próbuj.

Jeśli chcesz ją typowo poderwać - możesz, ale być może będzie trzeba zmienić pracę(nawet, gdy Ci się uda ją poderwać, bo później ciężko będzie Wam oddzielić sferę prywatną od zawodowej, tak już jesteśmy skonstruowani jako ludzie)

Niezależnie od tego, jaką decyzję podejmiesz - Zachowaj dyskrecję, bo jak ktoś się dowie, oboje możecie mieć przerypane wink

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy zaangażować się w tę znajomość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024