Czemu ona to robi ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czemu ona to robi ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez uparty2 (2017-10-25 08:50:16)

Temat: Czemu ona to robi ?

Witam,

Prawie dwa miesiące temu zerwała ze mna dziewczyna, dosyć nieciekawie bo przez smsa. Ale nie będę opowiadał historii  bo to nie jest sensem mojego pytania.

Pytanie jest takie dlaczego nie daje mi spokoju ?. Maksymalnie wytrzymała dwa tygodnie bez próby jakieś zaczepki tzn lajkowania na fejsie zdjęć , lubienia moich komentarzy, jakiegoś smsa późnym wieczorem , czuje się obserwowany przez nią.

Ostatnio niby z niczego pisze do mnie czy mogę jej wysłać jakieś tam zdjęcia z wakacji , ja tylko odczytuje te wiadomości nie odpisuje. Następnie po 5 minutach patrze i dzwoni do mnie, a nie robiła tego od czasu kiedy byliśmy parą . Tylko po co? Ja nie robie sobie żadnych ale to żadnych nadzieji. Czy to są jej jakieś impulsy, wyrazy koleżeństwa ? czy faktycznie chce abym o niej zapomniał? Przecież tłumaczyłem ,że my żadnymi przyjaciółmi nie będziemy a ona tego chciała, nie będzie żadnych spotkań ani rozmów.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czemu ona to robi ?

Czemu jej jeszcze nie zablokowałeś na tym fb? I numeru czemu nie zablokowałeś?

3

Lady Loka napisał/a:

Czemu jej jeszcze nie zablokowałeś na tym fb? I numeru czemu nie zablokowałeś?

Wydaje mi się ,że zablokowanie na fb byłoby dziecinne równie dobrze mógłbym ją usunąć ze znajomych . A jeśli chodzi o numer to niestety nie ma takiej możliwości ,mogę tylko wrzucić na czarną listę ale i tak dostaję powiadomienia ,że od jakiegoś nr miałem połączenie lub sms. Ale wracając do sedna czemu ona tak robi ? po co?

4

Ona prawdopodobnie chce czuć, że wciąż ma adoratora, dlatego Cię zaczepia. Nigdy nie zrozumiem takiego kretyńskiego zachowania. Nie chcesz ze mną być, to daj mi święty spokój.   Nie wydzwaniaj, bo nie chcę przenosić relacji na przyjacielską.

5

uparty2 napisał/a:

Wydaje mi się ,że zablokowanie na fb byłoby dziecinne równie dobrze mógłbym ją usunąć ze znajomych . A jeśli chodzi o numer to niestety nie ma takiej możliwości ,mogę tylko wrzucić na czarną listę ale i tak dostaję powiadomienia ,że od jakiegoś nr miałem połączenie lub sms. Ale wracając do sedna czemu ona tak robi ? po co?

Tak Ci się tylko wydaje. W rzeczywistości, zwłaszcza po ciężkich rozstaniach z ciężkimi typami, blokowanie, wyrzucanie z mediów społecznościowych itp to tylko środek dla uzyskania higieny psychicznej i równowagi. Twoje „niedziecinne” niezerwanie kontaktu doprowadziło do tego, że Ty choć już nie jesteś w związku, to tak jakbyś był wink  Była jest w centrum Twojej uwagi i to niezależnie od tego, że Ty nie odpisujesz i nie odpowiadasz. Cały czas Twoje myśli krążą wokół niej i nie ma w nich miejsca na odpoczynek, bądź inną osobę. Tak naprawdę nie urywasz kontaktu z byłą, bo jej uwaga obecnie Ci łechce ego, sprawia Ci przyjemność fakt, że ona zwraca na Ciebie uwagę. Z jednej strony racjonalnie do tego podchodząc wiesz, że nawiązanie kontaktu z nią ponownie skończy się dla Ciebie źle. Z drugiej strony chcesz myśleć, że ona szaleje wprost za Tobą, chce być z Tobą znowu itp i stąd próby nawiązania kontaktu.
Chcesz ruszyć dalej, to musisz podjąć odpowiednie kroki, w tym zerwać kontakt. Chcesz wrócić do niej, to również musisz podjąć odpowiednie kroki. Obecnie trwasz w zawieszeniu pomiędzy jednym, a drugim, a będąc w tym zawieszeniu nie dostaniesz ani jednego, ani drugiego.

6 Ostatnio edytowany przez uparty2 (2017-10-25 10:31:26)

Jakbym chciał do niej wrócić to bym się może raz że zgodził na wspólne wyjscie co jakiś czas temu zaproponowała , potem ja się zastanowiłem i odmówiłem i od tamtego czasu może minął miesiąc jak "rozmawialiśmy "  , potem to tylko ona sie odzywała ,  jeszcze pisała raz jakiegoś smsa no i zaczepki gdzieś na fb i ten telefon. Dla mnie po prostu jest to mącenie w głowie. Ja musiałem zaakceptować fakt ,że ona mnie nie chce to niech ona zaakceptuje fakt ,że ja nie chce z nią mieć kontaktu , bo to najlepszy środek na to aby w przyszłości mieć kogoś nowego i o niej zapomnieć.

Po jakim czasie może sobie odpuścić? A jak rozpoznać ewentualne znaki na to ,że chce koleżeństwa/ przyjaźni  a jakie znaki ze chce powrotu?

7 Ostatnio edytowany przez Klio (2017-10-25 10:33:16)

Właśnie, jest to mącenie w głowie. Sam to widzisz, a jednak umożliwiasz jej to. Czemu? Gdybyś się rzeczywiście odciął, nie miałaby możliwości, a ma.

uparty2 napisał/a:

Po jakim czasie może sobie odpuścić? A jak rozpoznać ewentualne znaki na to ,że chce koleżeństwa/ przyjaźni  a jakie znaki ze chce powrotu?

I mamy sedno. Chcesz wrócić, ale boisz się obicia tyłka wink

8 Ostatnio edytowany przez uparty2 (2017-10-25 10:49:41)

Klio napisał/a:

Właśnie, jest to mącenie w głowie. Sam to widzisz, a jednak umożliwiasz jej to. Czemu? Gdybyś się rzeczywiście odciął, nie miałaby możliwości, a ma.

uparty2 napisał/a:

Oooj co do tego to miałbym potężne wątpliwości ...A raczej tym ,że się nie odzywam i nie odbieram telefonów , pokazuje ze nie chce wrócić i utrzymywać  kontaktu, jakbym chciał to w skowronkach bym poleciał na to spotkanie co proponowała. Niech sobie zrozumie kogo straciła.

9

uparty2 napisał/a:
Klio napisał/a:

uparty2 napisał/a:

Oooj co do tego to miałbym potężne wątpliwości ...A raczej tym ,że się nie odzywam i nie odbieram telefonów , pokazuje ze nie chce wrócić i utrzymywać  kontaktu, jakbym chciał to w skowronkach bym poleciał na to spotkanie co proponowała.

Taaa. Jeden wyraźny sygnał z jej strony, że chce powrotu i byłby powrót. Ty nie blokujesz jej bo blokada uniemożliwiłaby odebranie takiego sygnału. Zgrywasz niedostępnego, a dostępny jesteś jak mało kto... tongue
Nie skorzystałeś wtedy z okazji, bo sygnał, tak jak te obecne, nie jest wyraźny i dopytujesz tutaj, żeby się nie zapędzić i być może żeby nie przegapić wink

10

Klio napisał/a:
uparty2 napisał/a:
Klio napisał/a:

Oooj co do tego to miałbym potężne wątpliwości ...A raczej tym ,że się nie odzywam i nie odbieram telefonów , pokazuje ze nie chce wrócić i utrzymywać  kontaktu, jakbym chciał to w skowronkach bym poleciał na to spotkanie co proponowała.

Taaa. Jeden wyraźny sygnał z jej strony, że chce powrotu i byłby powrót. Ty nie blokujesz jej bo blokada uniemożliwiłaby odebranie takiego sygnału. Zgrywasz niedostępnego, a dostępny jesteś jak mało kto... tongue
Nie skorzystałeś wtedy z okazji, bo sygnał, tak jak te obecne, nie jest wyraźny i dopytujesz tutaj, żeby się nie zapędzić i być może żeby nie przegapić wink

Nie wierze w to smile

11

A jakie ma znaczenie dlaczego ona tak robi? To Twoja była przecież. Zamknięty rozdział. Jakbyś chciał mieć święty spokój to byś ja poblokował, skoro tego nie robisz to znaczy, że masz powód. Nie tłumacz się, że blokowanie jest dziecinne, bo nie jest. Nie chcesz powrotu piszesz. Kogo chcesz oszukać? Gdyby tak było jej intencje by Cię nie interesowały i nie zakładałbyś tematu na forum.

12 Ostatnio edytowany przez Klio (2017-10-25 10:59:25)

uparty2 napisał/a:
Klio napisał/a:
uparty2 napisał/a:

Nie wierze w to smile

big_smile
Twoja odpowiedź mówi więcej o Tobie i Twoich motywach niż tysiąc słów...
To nie kwestia wiary, a wiedzy. Albo masz samoświadomość, albo jej nie masz. Albo widzisz rzeczywistość (w tym siebie i swoje motywy rzeczywiście takimi jakie są), albo kolorujesz swój świat zgodnie z życzeniowym myśleniem o świecie i siebie w tym świecie. Tu nie ma miejsca na wiarę.

13

Klio napisał/a:
uparty2 napisał/a:
Klio napisał/a:

Nie wierze w to smile

big_smile
Twoja odpowiedź mówi więcej o Tobie i Twoich motywach niż tysiąc słów...
To nie kwestia wiary, a wiedzy. Albo masz samoświadomość, albo jej nie masz. Albo widzisz rzeczywistość (w tym siebie i swoje motywy rzeczywiście takimi jakie są), albo kolorujesz swój świat zgodnie z życzeniowym myśleniem o świecie i siebie w tym świecie. Tu nie ma miejsca na wiarę.

Może i trochę mnie rozszyfrowałaś smile, ale ja chodze na imprezy , spotykam i pisze z nowymi koleżankami , robię inne rzeczy aby o niej zapomnieć smile. Nie jest łatwo ale jak nic się nie zrobi to się nie ruszy do przodu.

14

uparty2 napisał/a:

ale ja chodze na imprezy , spotykam i pisze z nowymi koleżankami , robię inne rzeczy aby o niej zapomnieć smile

I nic z tego nie wynika, bo Ty cały czas czekasz na jej ruch. To ona jest w centrum zainteresowania. Nawet jeśli nawiążesz teraz inną relację, to i tak ex będzie w Twojej głowie. Nawiązana relacja zintensyfikuje mącenie ex i Ty popłyniesz...

15

Klio napisał/a:
uparty2 napisał/a:

ale ja chodze na imprezy , spotykam i pisze z nowymi koleżankami , robię inne rzeczy aby o niej zapomnieć smile

I nic z tego nie wynika, bo Ty cały czas czekasz na jej ruch. To ona jest w centrum zainteresowania. Nawet jeśli nawiążesz teraz inną relację, to i tak ex będzie w Twojej głowie. Nawiązana relacja zintensyfikuje mącenie ex i Ty popłyniesz...

Oby tak nie było smile Dzieki za pomoc.

16

uparty2 napisał/a:
Klio napisał/a:
uparty2 napisał/a:

Oby tak nie było smile Dzieki za pomoc.

Znowu życzeniowe myślenie... Żadnego "oby". Wszystko jest w Twoich rękach, w Twojej głowie, w Twoich decyzjach. Nic co się stanie nie będzie wynikiem ślepego losu, wiary, przypadku, fortuny. Wszystko będzie zależało od decyzji jakie podejmiesz. Podejmuj te mądre. Powodzenia.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czemu ona to robi ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024