Silny strach przed ciążą! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Silny strach przed ciążą!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Silny strach przed ciążą!

Hej smile Mam 21 lat i ostatnio przeżyłam swój pierwszy raz, wcześniej strasznie obawiałam się konsekwencji, ale postanowiłam raz w życiu wyluzować i niczego nie planować. Tak więc stało się, byliśmy po imprezie, teoretycznie obliczyłam na szybko, że owulacje miałam planowo 29./28. (ostatnio mam cykle 28 dni, wcześniej 30/31), a był 1.. Zastosowaliśmy prezerwatywę i stosunek przerywany. Ja oczywiście nie byłabym sobą gdybym rano nie sprawdziła czy aby kondom nie pękł (nalałam wody, nie przeciekał, czyli z gumką wszystko ok). Następnego dnia, oczywiście nic nie mówiłam chłopakowi, po 10 h postanowiłam jednak zażyć tabletkę po (Escapelle). Niby wiem, że to paranoja, ale moje myślenie jest takie, może coś się zsunęło z tym kondomem? Może mój partner coś źle założył albo jakimś cudem było pęknięcie, a my trochę pijani. Wiem, że tabletki po są skuteczne, ale naczytałam się tyle o ciążach po nich. Ponoć po owulacji i w jej dniu nie doprowadzają do implantacji, ale czytałam na forach że to kłamstwo...Czytam i czytam i się stresuje

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-10-03 09:13:32)

Odp: Silny strach przed ciążą!

Moim zdaniem nie dojrzałaś jeszcze do uprawiania seksu, lub masz silną obsesję i powinnaś ją leczyć u specjalisty.
Wzięłaś Escapelle zupełnie niepotrzebnie. To potężna dawka hormonów, która wpłynie na funkcjonowanie Twojego organizmu, może go nawet kompletnie rozregulować.
To NIE SĄ cukierki.

Nie ma szans, byś była w ciąży, skoro gumka była cała, a stosunek do tego przerywany. Plus jeszcze pigułka PO.

Przemyśl sobie dobrze to wszystko, może warto wybrać się do psychiatry w celu odkrycia, skąd ten paniczny lęk w Tobie.
I dobrze by było udać się do ginekologa po jakąś pewniejszą formę antykoncepcji.

3

Cyngli, tabletka po nie rozreguluje kompletnie jej organizmu. Nie strasz jej.

4

Swanen napisał/a:

Cyngli, tabletka po nie rozreguluje kompletnie jej organizmu. Nie strasz jej.

Może rozregulować, taka jest prawda i nie jest to straszenie.

5

Lek ma silne działanie ale jedna tabletka nie rozreguluje organizmu. Może gdyby brała je często, w małych odstępach to wtedy tak.

6 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-10-03 17:11:03)

Swanen napisał/a:

Lek ma silne działanie ale jedna tabletka nie rozreguluje organizmu. Może gdyby brała je często, w małych odstępach to wtedy tak.

Och, błagam...
Mało to przypadków, gdzie po zażyciu pigułki PO występują wymioty, biegunka, ogólne rozdrażnienie, totalne rozregulowanie cyklu miesiączkowego, a nawet całkowity zanik miesiączki na jakiś czas. Mogą występować też krwawienia międzymiesiączkowe. To jest nic?

Ja nikomu nie zabraniam przyjmować pigułki PO, sama mam ją zawsze w szufladzie na wszelki wypadek, ale na Boga, brać ją bezsensownie, gdy nawet nie doszło do wytrysku w pochwie, a seks był uprawiany w prezerwatywie? Bądźmy poważni.

7

Autorce wątku zadałabym  pytanie - czy jest jakaś forma antykoncepcji, której umiałabym/mogłabym zaufać ? Jeśli nie...tzn, że nie dojrzałaś do tego, by uprawiać seks.

8

Trzeba było jeszcze nie tracić dziewictwa i więcej czytać głupot na forach. Masz 21 lat wiec już powinnas wiedzieć podstawowe rzeczy o seksie.

9

Ja mysle ze jezeli czlowiek dojrzal do seksu to on w nim tyle strachu nie wzbudza. To powinno byc piekne, a przynajmniej mile przezycie z osoba ktorej sie ufa. Nie tak byle jak bo juz czas czy bo juz wszyscy...
Jestem zdziwiona ze tak bardzo sie boisz i chyba jednak to nie byl ten moment...

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Silny strach przed ciążą!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024