Cześć!
Przeszukałam chyba cały internet, ale nie potrafię znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, może Wy będziecie wiedziały usmiech.gif
Z moich wyliczeń wyszło, że na urlopie dostanę okres, w związku z tym poszłam do gin. Dostałam dwa opakowania tabletek do wybrania bez przerwy. Pierwsze opakowanie wybrałam całe, natomiast w drugim zostało mi 6 tabletek do końca i je odstawiłam. Dzień przed odstawieniem tabletek uprawialiśmy stosunek przerywany, oraz trzy dni po odstawianiu z tym, że stosunek pełen (z końcem). Dodam, że tego trzeciego dnia po odstawieniu tabletek pojawiło się krwawienie. Moje pytanie brzmi, czy jest możliwość zajścia w ciążę?
napisz najpierw cos, na czym mozna opierac odpowiedz:)
dwa opakowania tabletek - ile? po 21?
Dlaczego odstawilas 6 tabletek z sotatniego opakowania?
krwawienie - jakie krwawienie? miesiaczkowe? czy skape?
Oba byly po 21, krwawienie raczej skąpe ale dlugienie (dzisiaj 6 dzień) no to jest chyba krwawienie z odstawienia, a nie miesiączkowe. A ostatnie 6 tabletek odstawilam bo slabo sie po nich czułam - zaczęłam miec mdłości i bylam cały czas podirytowana
Tak jak wspominalam, zaczelam je bracjej żeby nie miec okres na urlopie, a nie w celu antykoncepcji tylko teraz ten incydent nie daje mi spokoju
napisz najpierw cos, na czym mozna opierac odpowiedz:)
dwa opakowania tabletek - ile? po 21?
Dlaczego odstawilas 6 tabletek z sotatniego opakowania?
krwawienie - jakie krwawienie? miesiaczkowe? czy skape?
Oba byly po 21, krwawienie raczej skąpe ale dlugienie (dzisiaj 6 dzień) no to jest chyba krwawienie z odstawienia, a nie miesiączkowe. A ostatnie 6 tabletek odstawilam bo slabo sie po nich czułam - zaczęłam miec mdłości i bylam cały czas podirytowana
Tak jak wspominalam, zaczelam je bracjej żeby nie miec okres na urlopie, a nie w celu antykoncepcji tylko teraz ten incydent nie daje mi spokoju
Poważnie ginekolog dał Ci tabletki tylko po to o.O
Jesteś świadoma tego, jak to okropnie rozwala całą równowagę gospodarki hormonalnej? Tabletki powinno się brać minimum 3 opakowania zanim się je odstawi/zmieni na inne.
Organizm może teraz reagować w każdy możliwy sposób.
Jeżeli odstawiłaś tabletki w trakcie to po odstawieniu już nie zabezpieczają przed ciążą. Możliwość więc jest.
Poważnie ginekolog dał Ci tabletki tylko po to o.O
Jesteś świadoma tego, jak to okropnie rozwala całą równowagę gospodarki hormonalnej? Tabletki powinno się brać minimum 3 opakowania zanim się je odstawi/zmieni na inne.
Organizm może teraz reagować w każdy możliwy sposób.
Jeżeli odstawiłaś tabletki w trakcie to po odstawieniu już nie zabezpieczają przed ciążą. Możliwość więc jest.
Tak, dostalam i powiedziala, ze zawsze tak robia
Czyli jest mozliwe ze owulacja byla w czasie krwawienia z odstawienia, albo wcześniej?
No to wybrałaś ginekologa, który ma centralnie gdzieś Twoje zdrowie. Niespecjalnie jest się czym cieszyć. Nawet przy przesuwaniu okresu jak kobieta zażywa tabletki na stałe mówi się, żeby robić to po tych pierwszych 3 opakowaniach, żeby organizm się przystosował.
Tak, jest to możliwe. Wszystko jest możliwe w tym przypadku, bo zafundowałaś organizmowi karuzelę.
No to wybrałaś ginekologa, który ma centralnie gdzieś Twoje zdrowie. Niespecjalnie jest się czym cieszyć. Nawet przy przesuwaniu okresu jak kobieta zażywa tabletki na stałe mówi się, żeby robić to po tych pierwszych 3 opakowaniach, żeby organizm się przystosował.
Tak, jest to możliwe. Wszystko jest możliwe w tym przypadku, bo zafundowałaś organizmowi karuzelę.
NieI przesadzajmy, mam wiele koleżanek które tak samo miały przesuwana miesiączke, czy wystarczy poczytać różne fora w tym kierunku. Jedynie moze nie powinnam przerwać opakowania
Znam dziewczyny, które dostały tabletki anty, a nie musiały się nawet rozbierać i nikt nie zrobił im żadnych badań. Też powinnam zacząć to traktować jak normę?
Znam dziewczyny, które dostały tabletki anty, a nie musiały się nawet rozbierać i nikt nie zrobił im żadnych badań. Też powinnam zacząć to traktować jak normę?
Nie, ale czasami sa sytuacje kiedy okres jest nie na reke np. Wlasny slub. Oczywiscie powinny byc wykonane badania, tutaj sie z Toba zgadzam