Idę na wesele - parę pytań. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Idę na wesele - parę pytań.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Idę na wesele - parę pytań.

Witam was! Idę na wesele kuzynki i mam dylemat odnośnie tych spraw:
- czy mogę iść w jakieś kolorowej sukience, np. niebieskiej, czy koniecznie musi być biała/kremowa/czarna jeśli jestem tylko zwykłym gościem?
- kwestia butów, no właśnie, idę na dość wysokich szpilach, więc czy jeśli zdarzy mi się, że potańczę na bosaka, będzie to duży nietakt?
- czy to prawda, że czyta się kwoty prezentów, słyszałam takie legendy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Idę na wesele - parę pytań.

Po raz pierwszy słyszę, żeby na wesele był zwyczaj chodzenia w białej sukience. To kolor panny młodej. Po drugie idź sobie na tych obcasach i weź wygodne buty na zmianę. To chyba żaden problem. Po trzecie młodzi oczywiście będą wiedzieć co od Ciebie dostali, to chyba logiczne?

3

Zuza_Wa napisał/a:

- czy mogę iść w jakieś kolorowej sukience, np. niebieskiej, czy koniecznie musi być biała/kremowa/czarna jeśli jestem tylko zwykłym gościem?
- kwestia butów, no właśnie, idę na dość wysokich szpilach, więc czy jeśli zdarzy mi się, że potańczę na bosaka, będzie to duży nietakt?

Moim skromnym zdaniem:
-sukienka jak najbardziej kolorowa,w ogóle zaskoczyło mnie pytanie bo zawsze było przyjęte że biel odpada(zarezerwowana dla panny młodej) i czerń(bo to kolor żałoby) Aczkolwiek obyczaje się zmieniają,co zaobserwowałam na weselu
-najprościej wziąc na zmianę balerinki czy inne wygodne buty 
-czytanie kwot? nie spotkałam się z tym,moim zdaniem żenada

4

Wybierz kolor sukienki, który Ci pasuje, byle nie biały i czarny, reszta wszystko ujdzie smile
Weź albo balerinki, albo sandały na płaskim na przebranie do tańcowania - bosa i czarna od pogłogi stopa nie wygląda zbyt elegancko.
Będą raczej wiedzieć, ile od Ciebie dostaną, bo spojrzą do koperty, ale nie będą czytać przy gościach, mam nadzieję, bo nigdy czegoś takiego nie spotkałam... Ewentualnie jak kupisz prezent typu odkurzacz, to mogą nie być pewnie, ile dałaś, ale teraz raczej daje się pieniądze.

5

Zuza_Wa napisał/a:

1. W kolorowej możesz - ale właśnie biała i czarna są niewłaściwe
2. "trza być w butach na weselu"
3. to by było buractwo najwyższego stopnia. W życiu o czymś takim nie słyszałam.

6

Zuza_Wa napisał/a:

Przyznam, że zaskakuje mnie Twoje pytanie, bo akurat kolorowa sukienka na pewno będzie w porządku i tu jakbyw ogóle nie ma się nad czym rozwodzić. Gorzej z całą tą resztą. 
Zdecydowanie wystrzegaj się białej i kremowej, ale długiej, wieczorowej, za to jakaś skromna, koktajlowa, tym bardziej we wzorki, jest jak najbardziej do zaakceptowania - wiele jednak zależy od tkaniny, dodatków, a przede wszystkim wyczucia. Są bowiem sukienki, które samym kolorem niewątpliwie nie zrobią konkurencji pani młodej, a są i takie, które bez względu na kolor będą na pierwszym planie.
Co do czerni, to osobiście uważam, że jeśli kreacja jest elegancka, to zdecydowanie się na ten kolor nie stanowi wpadki. Ba, tak naprawdę dopiero tu, na forum, spotkałam się z teorią, że czarny na wesele nie uchodzi, bo w realu czarne sukienki, zwłaszcza tak zwane małe czarne, cieszą się całkiem sporym powodzeniem, a trochę tych wesel mam na swoim koncie. Przy czym tutaj ponownie - warto mieć trochę wyczucia w doborze fasonu, tkaniny i dodatków, bo te mogą zdziałać cuda lub ich właścicielkę rzeczywiście pogrążyć. Sama w czerni wystąpiłam kilkukrotnie i zapewniam, że daleko temu było do żałoby wink.

Zuza_Wa napisał/a:

Lepiej wziąć drugie buty na zmianę, ale po północy już nikt na takie rzeczy nie zwraca uwagi, więc nawet jeśli przez chwilę będziesz boso, być dać stopom odpocząć - nie powinno to wywołać skandalu smile. Szkoda tylko pończoch/rajstop.

Zuza_Wa napisał/a:

Nigdy się z czymś takim nie spotkałam, ale sobie tego zupełnie nie wyobrażam - byłoby to żenujące i niesmaczne.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Idę na wesele - parę pytań.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024