Witam was potrzebuje pomocy
Zażywam tabletki vixpo mają one 28tabletek w tym 4białe na okres miesiaczkowania
I 24 różowe. Podczas pierwszego dnia miesiączki zażylam białą tabletkę i zrobiłam pomyłkę bo Zażywalam tabletki od tyłu zorientowałam się po tym jak chciałam zacząć drugie opakowanie powinna do jutra dostać okres. czy będą tego jakiekolwiek skutki? Czy mogę zacząć od różowej tabletki czy od białej? Ale już w odpowiednią stronę
Witam was potrzebuje pomocy
Zażywam tabletki vixpo mają one 28tabletek w tym 4białe na okres miesiaczkowania
I 24 różowe. Podczas pierwszego dnia miesiączki zażylam białą tabletkę i zrobiłam pomyłkę bo Zażywalam tabletki od tyłu zorientowałam się po tym jak chciałam zacząć drugie opakowanie powinna do jutra dostać okres. czy będą tego jakiekolwiek skutki? Czy mogę zacząć od różowej tabletki czy od białej? Ale już w odpowiednią stronę
A podczas drugiego dnia i kolejnych?
Schemat jest:
24 rozowe - 4 białe - 24 rozowe - 4 biale - 24 rozowe - 4 biale....
I tak masz brac bez wzgledu na to od jakich zaczelas po 24 tabletkach rozowych maja byc 4 dzi z bialymi.
Ale... te biale tabletki to tabletki placebo, nie zawieraja zadnych skladnikow czynnych, czyli jezeli od nich zaczelas to tak, jakbys przez 4 pierwsze dni nie lykala zadnych tabletek, czyli w zasadzie ten cykl moglas miec plodny - jezeli uprawialas seks w tym czasie bez innego zabezpieczenia (prezerwatywa) to warto zrobic za jakis czas test ciazowy.
Biała tabletkę wzięłam podczas pierwszego dnia miesiączki i przez resztę dni czyli te cztery białe tabletki zjadłam w trakcie miesiączki nie uprawiałam dopiero po wzięciu drugiej różowej tabletki doszło do zbliżenia.
Dziś powinnam zacząć drugi blister zaczyna on się od różowej tabletki i zbliża mi się okres mam zażyć czy poczekać do okresu i zacząć od białej? Białe powinno się zażywac podczas okresu
4 2017-08-28 14:12:21 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-08-28 14:19:39)
No wiec ci pisze, ze PO 24 rozowych tabletkach nalezy wziac 4 razy biale.
Albo inaczej: żeby ulatwic sytuacje
1. Konczysz (skonczylas) opakowanie na 24 tabletce rozowej, opakowanie jest puste.
2. Robisz 4 dni przerwy w czasie ktorych nie bierzesz ŻADNEJ TABLETKI.
3.Z NOWEGO OPAKOWANIA bierzesz 24 tabletki rozowe nastepnie 4 biale zgodnie z kierunkiem brania.
4. Kazde nastepne opakowanie bierzesz tak samo - zgodnie z kierunkiem, 24 + 4
Dziękuję Bardzo za pomoc