Moj zwiazek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Moj zwiazek

Hej , jestem w zwiazku od 3lat jesteśmy po zareczynach , planujemy stworzyc rodzine , wziasc slub i miec dzieci , jesteśmy szczęśliwi ze soba chociaż byly i bledy . Chce byc z nim na zawsze , tylko nie wiem czemu niekiedy czuje taki brakk ,brak czegos jeszcze w naszym zyciu w moim życiu, nie wiem dlaczego ? Co myslicie o tym ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moj zwiazek
edytabanasik18 napisał/a:

Hej , jestem w zwiazku od 3lat jesteśmy po zareczynach , planujemy stworzyc rodzine , wziasc slub i miec dzieci , jesteśmy szczęśliwi ze soba chociaż byly i bledy . Chce byc z nim na zawsze , tylko nie wiem czemu niekiedy czuje taki brakk ,brak czegos jeszcze w naszym zyciu w moim życiu, nie wiem dlaczego ? Co myslicie o tym ?

..że wszystko schrzanisz jak te braki zaczniesz nierozsądnie uzupełniać.

3

niekiedy czuje taki brakk ,brak czegos jeszcze w naszym zyciu w moim życiu, nie wiem dlaczego ?

Jaki brak masz na myśli?

Po prostu wyraź to.

4

Po prostu czegos mi brakuje , nie wiem czego konkretnie , moze tylko mi sie wydaje to , bo malo spedzamy czasu razem przez prace

jesteśmy szczęśliwi ze soba chociaż byly i bledy .

Jakie błędy?

Mnie od razu przyszła myśl, że gdzieś tam w środku czujesz, że to nie jest "ten".

Brak czego? malo spedzacie razu czasem przez prace? Moze w tym problem? Duzo oszczedzacie, skoro planujecie wziac slub i przez to Ci cos ucieka? Jezdzicie gdzies na urlop razem?

7

3 lata minęły, skończyły się motyle i zaczęły wątpliwości czy przypadkiem za rogiem nie ma lepszego kandydata.

8

3 lata minęły, skończyły się motyle i zaczęły wątpliwości czy przypadkiem za rogiem nie ma lepszego kandydata.

Nie nie skonczylo sie i nie szukam innego .
Chce tylko JEGO i nikogo innego , do diabła .

9

Jesli chodzi "byly błędy" czyli zle dni ,klotnie

10

Dopóki bardziej szczegółowo nie odniesiesz się do tego co konotujesz pod słowem "czegoś", to nikt CI nie doradzi, ponieważ nie wiadomo o co Ci chodzi.

11

rinho91 napisał/a:

Dopóki bardziej szczegółowo nie odniesiesz się do tego co konotujesz pod słowem "czegoś", to nikt CI nie doradzi, ponieważ nie wiadomo o co Ci chodzi.

Ale ona nie jest w stanie tego wyrazić. U kobiet to normalne. Mówi się, że kobieta nie wie, czego chce, ale nie spocznie, póki tego nie dostanie.

To my faceci jesteśmy do bólu logiczni i wiemy, czego nam brakuje w różnych aspektach życia, umiemy to nazwać, wyrazić słowami. Kobiety miewają z tym problem.

12

Brakuje mi romantyzmu , niespodzianek z jego strony , by cos bylo wiecej niz do teraz

13

A to ze rozmawialam z nim i mowilam mu o tym to co ,trudno facetowi zrozumieć jak sie mowi o czyms romantycznym , o kolacji przy swiecach np , cooo ?

14

A to ze rozmawialam z nim i mowilam mu o tym to co ,trudno facetowi zrozumieć jak sie mowi o czyms romantycznym , o kolacji przy swiecach np , cooo ?

Czasem trudno smile

Bo cały ból polega na tym, że kobiety potrzebują całej gamy emocji, a faceci cenią sobie spokój i stabilność. Teraz macie spokój i stabilność i Ty odczuwasz to tak, że się dusisz i czegoś Ci brakuje, a facet uważa, że jest super i dziwi się, o co Ci właściwie chodzi, skoro z jego punktu widzenia wszystko jest idealnie.

Mi się kiedyś związek posypał z powodu braku tej wiedzy, to posłuchałem mądrzejszych od siebie i teraz już pilnuję tych cholernych emocji wink

15

T-28 napisał/a:

Czasem trudno smile

Bo cały ból polega na tym, że kobiety potrzebują całej gamy emocji, a faceci cenią sobie spokój i stabilność. Teraz macie spokój i stabilność i Ty odczuwasz to tak, że się dusisz i czegoś Ci brakuje, a facet uważa, że jest super i dziwi się, o co Ci właściwie chodzi, skoro z jego punktu widzenia wszystko jest idealnie.

Mi się kiedyś związek posypał z powodu braku tej wiedzy, to posłuchałem mądrzejszych od siebie i teraz już pilnuję tych cholernych emocji wink

I dlatego 33 % małżeństw ze stażem 5-7 lat się rozpada. Dalej jest już tylko gorzej.  Pierwiastek męski to porządek i ład. Pierwiastek żeński ( notabene o ogromnym potencjale) to chaos, anarchia, chwiejność i niezdecydowanie.

Masz rację kobieta bez emocji obumiera. Emocje dla kobiet jest niczym jak pokarm, woda i powietrze. Mężczyźni mogą przez jakiś czas dostarczać całą gamę emocji ale ile można ? Ja przez te emocje w jednej relacji rozwaliłem sobie psychikę. A emocji było co niemiara. Oj było smile

edytabanasik18 skoro Ci brakuje romantyzmu to mu po prostu powiedz. Kawa na ławę. Wtedy być może zacznie się starać albo go czymś zmotywuj. Wiesz o co mi chodzi wink

16

No to widzisz , te glupie gesty ,emocje i romantyzm dla nas jest wazny .
Ale nawet wprost jak sie powie facetowi to i tak nic nie ma ...

17 Ostatnio edytowany przez edytabanasik18 (2017-08-22 17:57:45)

skoro Ci brakuje romantyzmu to mu po prostu powiedz. Kawa na ławę. Wtedy być może zacznie się starać albo go czymś zmotywuj. Wiesz o co mi chodzi

Powiedziałam mu wprost o tym , a motywacja jaka ?  Mow wprost

18

No to widzisz , te glupie gesty ,emocje i romantyzm dla nas jest wazny .
Ale nawet wprost jak sie powie facetowi to i tak nic nie ma ...

A gdzie ja napisałem coś o głupich gestach ? Skoro nic nie ma to go zmotywuj. Motywacja dla mężczyzny to podstawa. Jesteś kobietą powinnaś wiedzieć jak go zmotywować wink

19

To o gestach sama dodala po prostu, wiem ze motywacja faceta jest wazna i uwierz mi motywuje Go na wszystkie sposoby ... i wiem ze mu sie podoba ta motywacja

20

Dobrze by bylo usłyszeć jakie Ty masz na mysli motywacje ...

21

edytabanasik18 mam do Ciebie jedno pytanie. Odpowiedź na nie szczerze. Czujesz się szczęśliwa w związku? ( nie racjonalizuj, nie wybielaj) Po prostu napisz co co jest w Tobie bez myślenia, czy to rozsądne.

22

Brakuje mi romantyzmu , niespodzianek z jego strony , by cos bylo wiecej niz do teraz

Rozumiem, że z Twojej strony jest romantyzm i niespodzianki, tak ? bo jeżeli jedynie "oczekujesz" a nie "inicjujesz" to spowoduje szybszy rozpad związku. Narastająca frustracja jest kołem zamachowym rozpadów....

23

rinho91 napisał/a:

edytabanasik18 mam do Ciebie jedno pytanie. Odpowiedź na nie szczerze. Czujesz się szczęśliwa w związku? ( nie racjonalizuj, nie wybielaj) Po prostu napisz co co jest w Tobie bez myślenia, czy to rozsądne.

Tak jestem szczęśliwa i wiem ze tylko z Nim chce byc

24

Może  po prostu musisz jeszcze dojrzeć do poważniejszych decyzji.
Nic nie rób zbyt pochopnie.

25

Markuss88 napisał/a:

Rozumiem, że z Twojej strony jest romantyzm i niespodzianki, tak ? bo jeżeli jedynie "oczekujesz" a nie "inicjujesz" to spowoduje szybszy rozpad związku. Narastająca frustracja jest kołem zamachowym rozpadów....

Z mojej strony sa , zawsze staram sie by bylo milo , romantycznie i nie tylko . Staram Go zaspokajac w kazdej najmniejszej części

26

ella90 napisał/a:

Może  po prostu musisz jeszcze dojrzeć do poważniejszych decyzji.
Nic nie rób zbyt pochopnie.

Czego mam nie robic pochopnie ? Niby co

27

Jesli jestes szczesliwa, macie wszytsko na czym wam obojgu zalezy, realizujecie wspolne plany i marzenia, pracujecie, to o co ci chodzi? Nie doszukuj sie na sile problemów. Sprawa romantyzmu to wystarczy jak od czasu do czasu zaproponujesz cos ze swojej strony kolacje, swiece itp. i powiesz zeby i on czasem zainicjował cos. Nic wiecej.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024