ocenianie ludzi - pytanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » ocenianie ludzi - pytanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: ocenianie ludzi - pytanie

hej,
spędziłam ponad pół roku na południu Europy, byłam miła do ludzi, kulturalna, byłam sobą- ludzie byli normalni, mili, nie miałam żadnych problemów aby znaleźć sobie szybko nowych znajomych- normalnych, miłych, ludzkich.
dlaczego w Polsce, w mieście w którym mieszkam ( jest to jedno z największych miast w Polsce - w pierwszej trójce) codziennie muszę zakładać maskę 'walecznej' silnej dziewczyny?
dlaczego moi znajomi, koleżanki  i koledzy ( już byli znajomi) uważali, że bycie miłym, normalnym jest oznaką słabości?
dlaczego przez ostatnie 2-3 lata nie zapraszano mnie na imprezy bo uważano mnie za osobę zbyt ułożoną, miłą- taką, która pewnie nie 'chiałaby się kolegować z takimi jak my" - o takich opiniach dowiedziałam się po 2 latach.
dlaczego w moim mieście, wśród znajomych którcyh znałam od 5-10 lat byłam  najsłabszym ogniwem 'społecznie' bo byłam miła?
nie byłam ZA BARDZO MIŁA. byłam normalna. też piłam, też przeklinałam, ale byłam kulturalna, miła normalna. i moi znajomi uważali mnie za 'zbyt kulturalną'

za granicą mieszkałam juz 2 raz wczesniej na północy europy mieszkałam rok. nie zmieniłam się wtedy też. poznałam od razu ludzi, którzy nie segregowali innych do szufladek, którzy nie uważali, że jestem słaba czy 'za miła'.

nie jestem jakimś lelum polelum, nie jestem słaba, dążę do wyznaczonych celów, jestem asertywna, walczę o swoje ale nie chamsko. walczę normalnie. gram fair play.

dlaczego wśród polskich znajomych byłam uważana za tą słabsza?

czy też kiedyś mieliście taki 'problem'? jesli tak to jakie rady moglibyście mi dać?

oczywiście już się tym nie przejmuję, ale po prostu chcę zanalizować dlaczego znowu w trakcie pobytu za granicą nikt mi nie mówił że jestem taka a taka, byłam zapraszana tam gdzie inni, nikt nie uważał mnie za słabszą bo coś tam...

dzięki za opinie wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ocenianie ludzi - pytanie

może zmień środowisko znajomych

3

zofia.nowomiejska napisał/a:

nie jestem jakimś lelum polelum, nie jestem słaba, dążę do wyznaczonych celów, jestem asertywna, walczę o swoje ale nie chamsko. walczę normalnie. gram fair play.

dlaczego wśród polskich znajomych byłam uważana za tą słabsza?

czy też kiedyś mieliście taki 'problem'? jesli tak to jakie rady moglibyście mi dać?

Może twoje twarde stąpanie po ziemi, trzymanie się zasad fair-play i brak chamstwa sprawiło, że twoi "znajomi" zaczęli się czuć niekomfortowo przy tobie widząc, że można iść przez życie z zasadami, uczciwie? Uznali więc, że po co się wysilać i zmieniać, kiedy łatwiej kogoś niewygodnego wykopać z kręgu?

Może musisz dogłębniej przeanalizować wątek "bycia miłą"? Nałożyłaś jakaś maskę,a oni wyczuli w tym jakiś fałsz..

Lub po prostu źle wybrałaś towarzystwo, oni szukali nie "miłych", ale dużo mocniejszych bodźców?

Poza tym "za miła" brzmi jak jakaś kiepska wymówka.

4

Może przez swoje werbalne lub niewerbalne zachowanie gardziłaś ich zachowaniem...? Np. proponują papierosa, a Ty mówisz "Nie, dziękuję, chcę żyć...". Prponują wódkę, a Ty mówisz "Oj nie... nie potrzebuję wódki aby się dobrze bawić". Innymi słowy dwałaś im po mordzie jak chcieli być na swój sposób mili?

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » ocenianie ludzi - pytanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024